"Per un cigró no deixa de coure's l'olla"
Diccionari Calatalà-Valencià-Balear
És una recepta molt senzilla, molt gustosa i aconsellem que es prepari amb unes bones anxoves de L'Escala de les que s'han de netejar, així es controla molt millor la salabror que deixarà en la preparació.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 grans d'alls
- 500-600 gr de cigrons cuits
- 6 anxoves de L'Escala senceres
- Oli d'oliva verge extra DOP Terra Alta
- En aquests cas nosaltres vam utilitzar cigrons cuits de llegumaire, però els podeu coure a casa (ja sabeu: remull d'un dia per l'altre i bullir-los com ho soleu fer)
- Netejar les anxoves, treient-li les vísceres, l'espina i filetejar-les sota un bon raig d'aigua i reservar
- Mentre s'acaben de coure els cigrons o d'escalfar-los, posar en una paella els grans d'alls amb pell i fregir-los una mica, quan estiguin rossets retirar-los
- En aquest oli dels alls posar a coure els filets d'anxova reservats, a foc lent i comprovareu que es van esmicolant.
- Per acabar el plat: els cigrons calentons amb la salseta de l'anxova pel damunt i si voleu es pot amanir amb un bon raig d'OOVE en cru.
Us recordem que encara esteu a temps per participar al sorteig del llibre, aquí Polos y helados
Una combinació original, m'ha agradat molt!
ResponEliminaHa de ser saborosíssim aquest plat de cigrons. M'agrada !!!
ResponEliminaPer cert... has vist la proposta de trobada bloguera que fa l'Olga per anar per les teves terres??? http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2014/09/organitzacio-trobada-blocaire-benifallet.html
PTNTS
Dolça
Desde que lo vi pienso en este plato, dos ingredientes que me chiflan, ya te contaré.
ResponEliminaCariños ;-))