"Petiteta la casaren,
no es sap calçar ni vestir,
i a dur aigua l'enviaren
un bon dijous de matí."
N'Escrivaneta, Cançó d'Eivissa
Continuem amb la tònica estiuenca i com ara estem en un punt àlgid del producte protagonista volem aprofitar l’avinentesa per apropar-vos a aquesta deliciosa i refrescant recepta.
Quan ens van parlar d’ella ja ens va enamorar i ens vam dir, Eps! S’ha de provar! Inicialmente ens en va parlar una mare encantadora d’una estimadíssima amiga, la Mª José, una amanida tradicional de les Pitiüses, la Mª José la té publicada al seu bloc com a amanida de crostes i que investigant una mica hem trobat que també se la coneix com a sopes bòfegues.
I ja que aquest estiu hem enyorat tant Formentera portem un bocí de cuina pitiüsa a la nostra taula…
- Crostons de pa (pa de dies abans, llescat i torrat al forn)
- 4 tomàquets ben macos
- 8 filets d’anxoves de L‘Escala(*)
- 2 alls
- Tonyina en oli (opcional)
- Flor de sal d’Eivissa
- Oli d’oliva extra verge DOP Terra Alta
Preparació:
1.- Un parell d’hores abans de menjar l’amanida, com a mínim, us aconsellem preparar el cejen, així els tomàquets ploraran i despendran el cobejat suquet:
- * Netejar bé els tomàquets i trossear-los.
* Esqueixar els filets d’anxova.
* Tallar a daus ben remenuts els dos alls.
* Barrejar-ho tot i amanir de sal i oli, tampoc molt…
* Posar-ho a la nevera.
3.- Afegir els crostons de pa torrat i acabar d’amanir al gust…
I a gaudir d’aquesta deliciosa i extraordinària amanida que enamora per la seva senzillesa i gustositat… ;)
Muy rico y fresco!!!!
ResponEliminaBuen finde
Ha de ser un plat boníssim !! Me l'apunte a "pendents"! :)
ResponEliminacaram... amb arengada... que bo!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça