Tortell de Bons desitjos amb el Daniel Jordà i les Cooking Challenge

6.1.13





MOLT BON ANY NOU! que ve carregat de projectes, il·lusions i moltes altres coses!

Des de remenuda, a part posar les sabates al balcó tenia per costum posar un petit refrigeri per als Reis, Patges, cortesans del Seguici Reial en general i Camells, i com tots ells els pobrissons no estan habituats als freds del Nord i la nit és molt llarga i laboriosa, i tot i que són màgics i sembla que aquest nit acompleixen rigurosament amb la seva comesa de manera molt eficaç i sense demanar res a canvi, no està gens mal pensat que puguin recuperar forces, o potser sóc una mica més interessada i penso que si no els deixo res potser passaran de llarg i em quedaré amb les sabates buides i amb un pam de nas...

Així que aquí us deixo un tastet del que deixo als Reis Mags: Cava, Torrons i Neules. És clar que de petita deixava Aigua i Pastanagues per als Camells, però ara no... els poso el mateix que als Reis, faltaria més! a sobre que fan la feina bruta, aguanten les intemperàncies i capricis de Ses Majestats, són els que tenen el sou més baix i la seva feina no està gens reconeguda ni recompensada. Però coneixent la reialesa hauré de vigilar que els molt fartots no s’ho jalin també.

Anem al gra: el Tortell de Reis va serla proposta que va fer la Mª José de Dit i Fet, fent-la coincidir amb aquesta data tan màgica, i no vaig tenir cap mena de dubte de fer la recepta del gran, genial i generós Daniel Jordà (el tió d'enguany va ser tan esplèndit que em va regalar el seu fabulós llibre! i que us recomano molt vívament), que amb el #ComandoPanarra l'hem après a fer. Poques vegades es té l'oportunitat de conèixer una persona tan modesta, senzilla i accessible com el tiet Jordà, Daniel! que sàpigues que t'he adoptat com a tiet, ara que ja no en tinc cap i si en tingués m'agradaria que fossin com tu d'entranyables ;)

No estic gaire satisfeta de com m'ha sortit el tortell, tot i que era de paladar boníssim, però les masses i jo tenim un problema de relació que ve de lluny i per ser el primer tortell que faig doncs tampoc puc pretendre que em surti perfecte i super-rebufó...
TORTELL DELS BONS DESITJOS PER AL 2013


Massa mare
125 gr de salut *
60 gr de vitalitat *
30 gr de dinamisme *

Per a la massa del tortell
Tota la massa mare *
500 gr més de salut *
100 gr d'alegria *
5 gr de saleru *
3 ous per afrontar les dificultats *
150 gr de bona poca feina i ben remunerada *
40 gr al quadrat d'amor *
50 gr per 10 d'amistat *
100 gr de picardia *
Ratlladures de seny i rauxa *
7 gr per 20 de generositat *
Bonhomia a discreció *

Per decorar i altres
1 ou per anar sempre de cara *
Comprensió laminada *
Alegria bolada *
Dolcesa confitada *
1 rei o reina de la teva vida *
1 fava de candidesa *
1 corona porque yo lo valgo! *


TORTELL DE REIS RECEPTA DEL DANIEL JORDÀ



Massa mare
* 125 gr de farina de força
* 60 gr d'aigua
* 30 gr de llevat fresc

Per a la massa del tortell
* Tota la massa mare
* 500 gr de farina de força
* 100 gr de sucre
* 5 gr de sal
* 3 ous
* 150 gr de llet
* 40 gr de rom / licor o aigua de tarongina
* 50 gr de vi porto o moscatell
* 100 gr de mantega de la bona
* Ratlladures d'una taronja i una llimona
* 7 gr per 20 de generositat
* Vainilla a discreció

Per decorar i altres
* 1 ou
* Ametlla laminada
* Sucre bolado, o altre...
* Fruita confitada
* 1 figureta de rei
* 1 fava
* 1 corona i cartonatge adient


 
*************************************************

Preparació:

De la massa mare

Barrejar, amassar i bolejar durant un període curt de temps.
Deixar llevar 30 minuts o fins que tripliqui la preparació.

De la massa del tortell

Amassar tots els ingredients, excepte la mantega que s’afegirà al final i reservar una mica de líquids per anar afegint a poc a poc.
Amassat i barrejar. Repòs de 10 minuts.
Amassat 1 minut i 10 de repòs
Amassat 1 minut i 10 de repòs
Amassat 1 minut i 90 minuts de primer llevat o fins que dobli el volum
Fer una llonganissa, deixar reposar 5 minuts i unir per les puntes, o estendre'l i farcir-lo de massapà amb la fava i figureta del rei a dins i enrotllar-lo i ajuntar les puntes.
Pintar amb ou batut i decorar al gust.
Fermentat final: de 60 a 75 minuts fins que dobli el volum.
Fornejar a 180º durant 15 minuts o fins que estigui daurat, tingueu present que no tots els forns couen igual...
Deixar refredar al damunt d'una reixeta.
Congelar o tallar per la mitat i farcir de nata muntada, crema, nutella, etc...

Notes d'interès:
  • La temperatura de la cuina hauria d'estar per damunt dels 20º, si és menys tardarà en pujar més, però també estarà millor de sabor...
  • Es congela estupendament bé després de la cocció, deixar-lo d'un dia per l'altre s'asseca molt.

BON ANY NOU i BONS REIS MAGS!!!!!!!

 ESPEREM QUE ELS REIS HAGIN SIGUT MOLT GENEROSOS AMB VOSALTRES!!!! 



No us oblideu de visitar les sorprenents propostes de les Reines Magues de les Cch ;)



21 comentaris

  1. T'ha quedat perfecte, jo el tinc a punt de decorar i posar al forn. De moment el veig bé, sort en tenim del Daniel i del Comando Panarra. Un plaer compartir-ho amb tu i amb tot el grup. Bona diada de Reis

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosa Maria,

      Milers de gràcies!

      Milons de petons i un 2013 3F: fantàstic, fabulós i feten :D

      Elimina
  2. ¡¡Genial la presentación en forma de árbol y con ingredientes para el estómago y para el alma!!
    Y tus fotos me encantan... ¡Chapeau!.
    Besotes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes,

      No me había dado cuenta que había hecho un 3 x 1 :D

      Muchas gracias!

      Besazos!

      Elimina
  3. Preciós nena!! la veritat es que no n'he fet i tinc ganes jaja. Peró tins una tarteta de formatge.. ;)

    ResponElimina
  4. Maragda, el putuchef està deixant petjada eh?! Ja som tres Cookings que hem preparat el tortell seguint la seva recepta! :D I que bo que és, oi?
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè!

      Guapetona! El Jordà no deixa indiferent i més tenint en compte que sóc fan declarda seva i que el tió m'ha deixat el seu llibre... Com em coneix el tió!

      Molts besets estimada!

      Elimina
  5. Grandiosa recepta (les dues). Amb el toc final de la corona yo lo valgo que ja m'ha fet somriure de bon matí!! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Óscar!

      Guapeton! Si és que l'alegria, l'humor i l'autoestima no podem permetre que ens ho retallin o manguin...
      perquê la resta ja ens han robat prou...

      De passada aprofito per desitjar-te a tu i els teus un 2013 3F: fantàstic, fabulós i feten :D

      Petons!

      Elimina
  6. Pues habrá que probar esta receta, todo el mundo habla maravillas :))
    Te ha quedado de lujo, seguro q estaba buenísimo.
    Bss guapa (me gusta mucho tu primera foto)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ly,

      Bueno estaba, de lujo no tanto :D pero es cuestión de practicar más, sobretdo el "amasado" :D

      Miles de besikos!

      Elimina
  7. Si como dicen todos la receta está muy buena, entonces para pascuas vengo y me la llevo. Después de todo el tiempo pasa volando!
    Cariños

    ResponElimina
    Respostes
    1. Erika!

      Guapísima! En Pascua o cuando sea es digno de probarse.

      Millones de besos y encantada de verte por aquí!

      Elimina
  8. Tinc moltes ganes de fer el tortel del Daniel Jordà. En parlen tan bé, així que si m'anime l'any que ve faré aquesta recepta! Bon any 2013!Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta,

      És un tortell increible i deixa un aroma a casa que els veïns fan cua a la porta a veure si els convides... ;)

      Molt bon any per a tu i els teus!

      Besades!

      Elimina
  9. El roscón me gusta, pero el de los buenos deseos me apasiona... Eres genial, aunque eso ya lo sabes porque te lo he dicho mil veces. Irradias alegría, espontaneidad y cariño y eso ya sabes me encanta. Muchas gracias por estar ahí. Un besote enorme Mag!

    ResponElimina
  10. Maragda com sempre els teus records són com petits tresors...i qui diu que no et va sortir bé el tortell? Perquè a mi em sembla perfecte....i que algu provi de dir el contrari jeje
    Per cert uns regals molt abellidors!
    Petonets estimada

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design