Semblava que els dies de fred no arribaven... però ja són aquí! i ara ens ve tan de gust menjar unes bones sopes que fan reviscolar el cos..., així que estem recuperant una sèrie de sopes de pa, escaldades, amb pa torrat, que d'orígens ben humils i ben del camp o del pastoreig esdevenen quasi bé un luxe, com ara són aquestes, perquè el preu de les múrgoles estan pels núvols de més enllà de la lluna... :(
Les múrgoles tot i ser bolets de primavera en trobem tot l'any de seques, que si es compren en llocs de confiança un cop hidratades són la mar de gustoses.
No ens enrotllem més!
Ingredients:
- 1 bon grapat de múrgoles seques
- 2 cebes
- 2 ous
- Pa torrat, nosaltres vam fer servir el tunnbrød torrat
- 1 l de brou de carn
- Oli d'oliva
- Sal
Preparació:
- Una bona estona abans vam posar a hidratar les múrgoles al brou de carn.
- Vam tallar la ceba en juliana i la vam sofregir a foc molt lent fins que estigués ben rossa.
- Vam afegir la ceba sofregida al braó i ho vam posar a bullir fins que les múrgoles estiguessin ben cuites.
- Vam afegir el pa torrat i els ous i ho vam batre enèrgicament fins que va espesseir.
Servir ben calent i ja poden venir fred polars que aquí sempre tindrem una sopa ben escalfa-cos... ;)
Amb aquesta recepta participem al
quina pinta aquesta sopeta, ben consistent i ben calentona, amb sabor a bolets.....jo sempre tinc boleta (ceps i trompetes) secs al congelador (si, tot ho poso al congelador jo), i em dura la vida...jeje petons
ResponEliminaRoser,
EliminaDoncs al congelador duren molt, i si n'aneu a buscar, ben néts i també congelats, duren molt i estan la mar de gustosos...
Besades!
Tiene una pinta deliciosa. Me apunto la receta.
ResponEliminaUn besito desde Las Palmas.
Déborah!
EliminaGracias guapetona, estas sopas tradicionales son gloriosas...
Un besazo enorme!
Después de tantos días de lluvia las setas han tenido que ver la luz, por lo tanto me reservo el hacer esta sopa para cuando las traiga del bosque.
ResponEliminaJUEGO DE SABORES
Ana y Blanca,
EliminaPues os saldrá una sopa bien sabrosa!
Besotes!
Aquesta sopeta de per si molt bona, però amb l’additiu de les múrgoles “menjar de deus” Ummm
ResponEliminaMolts petons
Sión!
EliminaDels déus no sé..., però a casa va agradar tant que repetirem!
Molts petons!
Oh oh. Maragda, jo sóc sopera de mena. I amb múrgules! Quina delícia.
ResponEliminaNani
Nani!
EliminaNosaltres també som molt soperos i cremeros, fins i tot a l'estiu!
Moltes besades!
M'encanten les sopes, m'encanten els bolets... estic amb tu que les múrgoles estan a uns preus esgarrifosos, però això no treu que aquesta sopa hagi d'estar espectacular!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Dolça!
EliminaLa veritat... està molt bona..., això que les sopes de pa no són precisament les nostres preferides...
Un beset ben gros!
Si les sopes ja són una delícia de per si (només amb pa, aigua, sal, oli, tomata i timó), la versió que en proposes és un escàndol.
ResponEliminaApuntada queda!
Salut i gràcies!
sopancrosta.wordpress.com
Joan
EliminaMoltes gràcies per les teves paraules i la confiança generosa que t'inspira aquesta recepta :)
Besades
com m'agradaria poder sopar avui aquesta sopa!!
ResponEliminaEl gust de les murgoles es increible i segur que a aquesta sopa li dona un aroma d'allò més bo.
Si els trobo al mercat, te la copio!
Petons,
Cristina
Cristina!!!
EliminaCopia el que vulguis!!! jajajaja. És una sopa tan bona, intensa i delicada alhora que nosaltres no ens imaginàvem que ens agradès tant...
Petons!