Recepta d'arròs per al GRAN RECAPTE D'ALIMENTS 2012

30.11.12





ENTRE TOTS PODEM!!!!!!


A casa de l’àvia Maria era habitual, sobretot els divendres, menjar plats únics elaborats a base d'ingredients senzills, de rebost i d'aquelles coses que li anaven quedant a la nevera. Penseu que durant la guerra incivil i la postguerra va pujar tota sola tres criatures perquè el meu avi estava empresonat, i en aquella època, i a Barcelona sobretot, podies tenir algun caleró, però no hi havia menjar que comprar. A la dona quan la situació li era insostenible enviava els fills al poble, a casa de l'hereu, que si més no una bleda i una tallada de cansalada mai va faltar a moltes zones rurals. I la situació era insostenible quan la meva àvia havia de fer bullir les pells de les patates per dinar o quan els dos germans més grans es barallaven pel tros de xusquet de pa que semblava que era mig mil·límetre més gran que un altre... 

La situació que ens toca viure a nosaltres és molt diferent però no podem obviar que hi ha persones que ho estan passant francament malament i amb una angoixa terrible, amb poques esperances de futur imminent o a mig termini, i més portes es tanquen cada dia. Els prestatges de les botigues i supermercats són plens, no hi ha escassetat d'aliments, el que no hi ha són diners per poder-ne comprar... PER AIXÒ CAL CONTRIBUIR! amb un granet de sorra, o amb una galleda, o amb un camió, cadascú amb les seves possibilitats pot prescindir de fer un dels cafès al dia, o de no anar a sopar una pizza un dissabte, que qui necessita un paquet de llegums o d'arròs pot ser un veí teu..., i qui diu que demà no siguis tu, o jo,...? que si alguna cosa és certa és que no hi ha certeses...

ENTRE TOTS PODEM!!!!!!


Avui i demà es fa el Gran Recapte d'Aliments, la teva col·laboració, la de tots, importa! 
 Si voleu saber com fer-ho...





La que avui us presentem és una recepta d’arròs -recuperada de l’àvia que tan magres les va passar- i tan elemental que sembla que no pugui ser... L’àvia feia aquesta recepta amb variants segons el que tingués al rebost o nevera: amb calamars i una mica de salsa de tomàquet, amb bacallà dessalat, amb carbassó, amb carxofes, etc...

Ingredients:
 Arròs (una tassa de cafè per persona)
 Alls (molt generosament)
Oli d’oliva
 Ou (1 x PAX)
 Sal, per si cal rectificar

Opcionalment:
 Bacallà dessalat
 Calamar i salsa de tomàquet
 Carbassó a rodanxes
 Carxofes a làmines gruixudes

Preparació:
1. Posar en una olleta a bullir l’aigua amb un bon raig d’oli d’oliva i els grans d’all, quan arrenca a bullir afegir els ingredients opcionals, deixar bullir una estona.

2. Quan noteu que ja està mig cuit podeu afegir l’arròs i deixar-lo bullir segons indicacions de l’arrossaire, nosaltres en aquest cas, i només en aquest, ens agrada una mica més passat del normal i una mica pastosset.

3. Mentre bull l’arròs fer els ous ferrats que us calguin en funció del nombre de comensals i deixar-los preparats.

4. Per servir el plat: escudellar l’arròs en cada plat i col·locar al damunt l’ou ferrat.

Esperem que us agradi!


8 comentaris

  1. Molt bona proposta! I la teva història de l'àvia és molt emotiva, ens fa pensar com n'és d'important aprofitar els aliments. Ara més que mai, participem al gran recapte!! Petons

    ResponElimina
  2. A mi m'agrada ficar alls al bullir l'arròs, la meva avia també ho feia i el se gust queda diferent.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna!

      I com sabien les àvies i amb ben pocs recursos que tenien...

      Gràcies, petons i molt bon any!

      Elimina
  3. Dí que sí... podemos y debemos.

    Besotes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes,

      Merci! La lástima es que es verdad...

      Miles de besotes!

      Elimina
  4. Una cosa molt semblant em feia fa temps i li deia "arròs amb detot". Crec que és important recordar que cal aprofitar el que tenim i posar imaginació a la taula. Ole per les receptes d'aprofitament!

    sopancrosta.wordpress.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan,

      Moltes gràcies per l'aportació...

      Crec que se'ns havia anat una mica l'olla de tot plegat i que mai hem de perdre el nord: tot el que hi ha el plat es menja i el nenjar mai es llença...

      Paisà! molt petons i molt bon any!

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design