Dia Mundial del Pa: Tunnbrød o Pa Polar amb les Cooking Challenge #WBD

16.10.12



World Bread Day 2012 - 7th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!





Un mes nou i una mandra antiga!

Sé que us tinc abandonats però les Cooking Challenge no podíem fallar en aquest dia, el Dia Mundial del Pa. Em tocava triar la recepta i feia molt de temps que aquest pa em tenia encisada..., quan dino al Restaurant Ninus trobo al menú Provolone amb Tunnbrød torrat, també podria acompanyar un hummus...


Aquest pa escandinau de nom tan incomestible per als mediterranis, Tunnbrød, es coneix com a pa polar, no es difícil de fer ni de bon tros i habitualment l'empren per a fer preparacions enrotllades com ara aquesta amb salmó fumat. La curiositat d'aquesta recepta és que el Tunnbrød es pot coure en una paella o al forn. Hem seguit les indicacions dels ingredients i de la preparació d'aquesta recepta.


Ingredients:

  • 300 gr de farina de blat
  • 150 gr de farina de sègol integral
  • 1 sobre de llevat sec de forner
  • 200 mg d'aigua tèbia
  • 4 cs(1)de crème frâiche (en el seu defecte un iogurt grec)
  • 2 cp(2) de mel
  • 1 cc(3) de llavors de fonoll o comí (nosaltres no en vam posar)
  • 1 cc de sal

Preparació:

  1. Barregen la farina de blat i la de sègol, les llavors i la sal i vam barrejar bé.
  2. Hi afegim el llevat i la mel i bona part de l'aigua.
  3. Quan la massa s'uneix s'hi posa la crème frâiche i l'aigua de mica en mica fins que comenci a posar-se enganxosa.
  4. Amassar durant 10 minuts i deixar-la reposar tapada amb un drap humitejat, i en un lloc càlid, durant 1 hora.
  5. Partir la massa en 8 porcions i les aplanem amb l'ajuda d'un corró que quedin en un diàmetre de 18 a 20 cm i les punxem per la superfície (amb una forquilla, amb un escuradents,...).

Si es cou al forn:

  • A molta temperatura molts pocs minuts, dependrà de cada forn, però estem parlant de 2 a 5 minuts.

Si es cou en una paella:

  • No engreixar la paella i a foc moderat es cou primer per la cara punxada i s'aprofita per punxar l'altra banda i només coure un minut i mig per cada cara.

Nosaltres fem porcions i les torrem al forn fins que queden cruixents i daurades, i el Tunnbrød també l'aprofitem per fer determinades sopes torrades, però aquesta serà una altra entrada... ;)


Notes:
(1) cs: cullerada sopera
(2) cp: cullerada de postres
(3) cc: cullereta de cafè

No us oblideu de visitar les delicioses propostes de Tunnbrød de les:




19 comentaris

  1. ¡¡Pero que fotos mas buenas!!... Increíbles... me he quedado anonadada.
    Besotes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lourdes!!

      Jajajajajaja ya me gustaría a mí saber hacer fotos nien y bonitas... Tengo que aprender mucho todavía...

      Miles de besos

      Elimina
  2. Siiiii yo iba a decir lo mismo... que fotos tan geniales y mira, yo lo hice blandito, pero el crujiente hecho en el horno tiene que quedar de vicio porque mira que está rico este pan... desde luego es para repetirlo muchas, muchas veces.
    Gracias por tu propuesta guapa mía.
    besotes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosa!

      Lo que digo: me miráis con muy buenos ojos... ;)

      Celebro que os haya gustado y es que además es facilito, quien lo diría con ese nombre impronunciable que tiene...

      Besotes mil!

      Elimina
  3. Genials les fotos, les presentacions i la suggerencia de fer-lo torradet. Aquesta proposta, en vindrá molt bé a mi. Gràcies a tú hem conegut aquest pà.

    Petons
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nuria!

      Moltes gràcies bonica! M'agrada saber que el pots adaptar i podràs gaudir-lo.

      Mil besitos!

      Elimina
  4. Ya te digo que estoy esperando impaciente esa otra entrada de la sopita esa tan rica!!!
    Me encanta como lo has "versionado" en triangulitos tostados, me gusta, si señora. Y tengo q decirte que la segunda foto es una pasada, me encanta, preciosa de verdad.
    En casa nos ha gustado mucho y siendo tan sencillito de hacer cae seguro de nuevo.
    bsssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ly!

      Guapetona, la sopita no tardará en llegar...

      Me alegro que os haya gustado y mira que el nombre casi da miedo :D

      Besines mil!

      Elimina
  5. Gracias por participar en Word Bread Day. Espero que participará el próximo año otra vez!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Zorra,

      Muchas gracias a tí! Siempre es un placer participar.

      Besos!

      Elimina
  6. ohhh, me encanta la idea de rellenarlo de salmón ahumado. Creo que constituye una cena perfecta ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paula,

      Este pan está de vicio y si envuelve cualquier cosilla hace buenos apaños :)

      Besazos!

      Elimina
  7. Estimada amiga, jo tan sols puc dir-te gràcies per descobrir-mos aquesta recepta tan deliciosa. Amb retard però volia dir-te que ens va agradar molt...el meu fill diu que n´he de fer cada setmana jajaja.
    La teva proposta deliciosa ;)
    Petonets guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M. José!
      No t'amoïnis, si és que anem tots de bòlid!
      Jajajaja, si compleixes amb la demanda del teu fill acabaràs maleint-me els ossos :D
      Besades, estimada!

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design