Els óssets d'or Haribo fan anys,
i no pocs precisament:
90 anys!
Creats a l'any 1922 pel pastisser alemany Hans Riegel, de la ciutat de Bonn, d'aquí el nom de la marca amb l'acrònim format pel nom del pastisser i la ciutat d'origen (HA RI BO).
Els óssets estan ben vinculats a la nostra infantesa i la llaminadura de goma va ser la primera que va tenir aquesta forma d'ós, d'altra banda inspirat en els espectacles circenses dels óssos dansarins que arribaven cada any a Bonn, i que van fascinar i inspirar a Hans Riegel.
Fotografia proporcionada per Inforpress |
Fotografia proporcionada per Inforpress |
Inicialment, els óssets d'or Haribo es repartien en bicicleta per la muller del pastisser, la Gertrud. Una altra curiositat és que l'Albert Einstein se'ls cruspia a cor que vols segons va declarar públicament ell mateix.
Els óssets d'or arriben a més de 21 països i la companyia compta amb 6.000 empleats i 15 plantes de producció. Una d'elles a Catalunya, des de 1995, en la qual treballen més de 400 persones i exporta a la Unió Europea, Rússia, Suïssa, EEUU, Turquia, Llatinoamèrica i Angola.
Els colors de cada ósset d'or correspon als sabors dels sucs amb els que estan fets: els de gerd són de color granat, els vermells de maduixa, els carbasses són de sabor de taronja, els groc de llimona, els de color blanc són de pinya i els verds de poma. Els meus preferits són els de pinya i poma..., i els vostres?
Fotografia proporcionada per Inforpress |
Per a celebrar aquest aniversari tan rodó i longeu Haribo ha engegat una campanya ben sonada per a què els ossets d'or arribin a moltes llars. Per als gastroblocaires ens van organitzar un taller de postres fets amb els óssets d'or Haribo i que va impartir la infatigable i divertida Ada Parellada (podeu trobar una crònica molt completa al bloc Ma Petite Boulangerie i una altra entrada en el mateix bloc amb les receptes aquí...).
Que entre riallades i óssets que es perdien per les boques vam aprendre a fer:
- Mousse amb mirall d'óssets
- Bloc de xocolata amb sorpresa d'ósset
- Maduixots amb cor d'ós
- Arbres amb ósset trepador
També, l'Ada, ens havia preparat torró, magdalenes, galetes i brioixets amb els óssets d'or Haribo com a ingredient o protagonista de la festa.
Tota una merendola simpàtica i entranyable que grans i petits podem gaudir a pleret i que els adults podem fer un brindis de cava amb uns glaçons ben especials: els óssets d'or Haribo congelats ;) Mira que arriben a ser fiesterus els óssets Haribo!!! jajajajajajajajaja
PER MOLTS ANYS ÓSSETS D'OR HARIBO!
I QUE SIGUIN MOLTS MÉS!!!!
perquè feu feliços al menuts de la casa...
i als grans... també,
que ara necessitem carretons
de dolcesa i humor...
Va ser un taller molt entretingut i molt dolç.
ResponEliminaPetons.
Ja ho pots ben bé dir, va resultar una vetllada simpàtica i tendre.
EliminaPetons i bones vacances!
Molt interessant, Mònica! Carai, així que a l'Einstein li agradaven molt, serà qüestió de seguir-li la tradició, doncs! I tu treballes a haribo? Ben dolceta que deus estar, si és així. Sobre el taller de l'ada ja n'he sentit a parlar i tot són elogis. Queda clar que us ho vau passar teta. petons
ResponEliminaJa m'agradaria ja treballar a Haribo... La veritat és que va ser un taller molt maco i ens van tractar a cos de rei (de reines!).
EliminaMolts petons i bones vacances!