Bones vacances amb dues receptes ben estiuenques

30.7.12


Semblava que no arribaven els dies d'agost i de vacances, platja, muntanya, terrasseta xiringuitera..., uis! quina enveja que em feu! lladres! i abans que no marxeu us volem desitjar des d'aquí:

MOLT BONES VACANCES!!!!
GAUDIU i DESCANSEU
però sisplau
TORNEU TOTS i TOTES!!!!!!

Així que per acabar la temporada i el curs escolar us oferim dues receptes refrescants, pràctiques i senzilles de fer, com de normal ens agraden, però que per gaudir d'un matí de platja sense estar lligada a la pota de la cuina són ideals...

La primera proposta és un pastís de tonyina i salmó fumat, que des del que el vaig veure al bloc de la Mercè, de Cuina per a llaminers, no parava de babejar. L'he fet a casa diverses vegades i sempre ha tingut molt bona acollida, es pot preparar amb antelació i es serveix fresquet de la nevera. La Mercè el presenta com una terrina, i nosaltres ho hem fet com a tal i també en aquests individuals... com aperitiu i com un primer acompanyat d'amanida, és resultón de veres!


Ingredients per a 6 persones:
  • 255 g de tonyina en conserva (unes 3 llaunes aproximadament) 
  • 150 g de salmó fumat (la Mercè n'indica 100 g)
  • 6 ous 
  • 100 ml de nata de muntar 
  • Pebre
  • Sal
  • Aigua calenta per al bany maria

Preparació:
  1. Preescalfar el forn, la Mercè indica que a 180º (amb la carraca de casa impossible!).
  2. Mentre es preescalfa el forn es barreja tots els els ingredients i triturar amb el  braç elèctric.
  3. Untar els motlles individuals o la terrina amb una mica de mantega fosa per a facilitar el desemmotllat.
  4. Abocar amb cura la barreja, prèviament tastar si cal rectificar de sal i pebre, que un cop cuit no ho podreu fer, alhora que s'ha d'anar amb compte en posar-ne perquè la tonyina i el salmó ja són salabrosots.
  5. Col·locar-ho en una safata de forn i amb cura abocar-hi entre mig de la safata i el  motlle l'aigua calenta per fer el bany maria i enfornar a mitja alçada.
  6. Si es fa en terrina en una mitja hora ja es pot comprovar la cocció (una agulla o un escuradents ha de sortir net després de punxar...) si ho feu en motllos individuals amb menys temps heu de fer la provatura...
  7. Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de portar-ho a taula.

Nota:
  • La Mercè l'acompanya amb una salsa de formatge roquefort,  però a nosaltres mai ens ha donat temps :D

***********

La següent recepta és encara més fàcil, si és possible, recordeu la nostra entrada de les sardinetes suaument escabetxades? doncs això! una bona amanida amb elles! Recordareu aquesta amanida perquè la vam portar a la Romeria de la Fontcalda. Doncs aquesta amanida només que li afegiu un rajolí d'oli o li poseu aquesta salsa reduïda de maduixa semblarà que teniu una amanida de pim-pam-pum o d'una amanida que vesteix molt... Interessa, oi?



A punt d'escurar el plat de tan bona i ràpida de fer i paladejar!



10 comentaris

  1. Un pastís molt bo, m'ha agradat molt la presentació en terrines individuals, provaré a fer-ho. Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jose,

      El pastís queda molt bo i té molt joc de presentacions. Espero que t'agradi.

      Molt bones vacances i besades!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Guapu!!!

      Igualment per a vosaltres! Ens veiem a la tornada :)

      Besitus!

      Elimina
  3. M'encanten tots dos!!!
    Que passeu bon estiu!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!

      També un bon estiu per a vosaltres!

      Besades

      Elimina
  4. Quines receptes més bones!!! Bon estiu!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc!

      Moltes gràcies i també molt bon estiu per a vosaltres.

      Besades

      Elimina
  5. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Andreu!

      Moltes gràcies per la vostra amable invitació, amb la que estaré encantada de participar.

      Una cordial abraçada!

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design