Marchando una de aperitivos! i #cargolsiflamencu by @Moritz

5.6.12


En les dues darreres setmanes ha passat de tot: noves caigudes a l'estil Superman (afortunadament sense seqüeles!), l'internet de casa espatllat, va cascar la rentadora que RIP, vaig extraviar i trobar el mòbil, em va tocar per sorteig una bossa amb coses xules, d'altres sorprenents i d'altres que "pesaven i feien bulto :S", he anat a activitats blocaires, a cursos diversos, no he tingut un minut de descans fins ara...

Aquesta entrada la vull dedicar a la meva estimada amiga Elvira, de Los cerezos en flor, per molts i molts motius: perquè sí, perquè l'estimo molt, perquè sap arrancar-me un somriure i si cal una risotada, perquè part de les receptes d'avui en va ser l'artífex amb l'anterior repte de les Cooking Challenge, sí el del picnic, i una altra de les receptes fa temps que me'n va parlar i mentre ho feia anava salivant com una desgraciada que vaig deixar un bon toll en terra. Així que va per tu! Elvira!

  • Crussanets de mantega amb formatge roquefort i mel

Aquesta recepta la vaig recopilar de fa molts i molt anys, quan vivia encara al barri de Sant Andreu, del que en sóc filla, exisitia una crussanteria que feien autèntiques meravelles amb els crussants que els farcien de l'imaginable i del per imaginar. Amb els crussants de roquefort i mel va ser un amor a primera vista... i més fàcils de fer impossible: 1, 2, 3!

Ingredients:
  • Crussanets petits de mantega (millor si són cassolans)
  • Formatge roquefort
  • Xic de mel
Preparació:
  1. Obrir amb cura els crussanet i posar el formatge roquefort
  2. Posar-li un xorrinet de res de mel i tapar els crussanets
  3. Escalfar-ho al forn
Ja us ho he dit que era de fer en 1, 2, 3!


  • Batut siri Eirin


Aquesta recepta va aixecar moltes expectatives quan es va parlar d'ella, així que espero que estigui a l'alçada d'aquestes... Aquesta recepta és una recreació d'unes POSTRES, sí, sí, postres que vaig tastar en un restaurant Siri i vaig pensar que seria molt original proposar-ho com un aperitiu diferents i refrescant...

Ingredients:
  • 1 iogurt tipus grec
  • Llet (nosaltres desnatada)
  • All picat
  • Sal
  • Glaçons
Preparació:
  1. Excepte els glaçons, posar tots els ingredients a batre fins que quedi una emulsió molt fina, us aconsellem que aneu provant si us agrada amb més punt d'all o de sal, fins que trobeu el punt que us agrada, a nosaltres ens agrada amb un toc suau d'all, però sí que es noti salabroset...
  2. S'ha de servir molt fred i nosaltres quan ho fem amb gots grans li afegim a més a més glaçons.
Us atreviu a experimentar...?


  • Maduixes amb anxova i salsa reduïda

Aquesta és la recepta reina, reina Elvira dels Meus Amors! Em va dir la seva procedència però no ho recordo, i us asseguro que no només està d'infart de bona sinó que la salseta reduïda li hem fet molta sortida, a vegades l'hem congelat i tot i després hem amanit amb ella amanides, i és una cosa de posar els ulls en blanc... i qui digui que sóc una exagerada, en aquesta ocasió és un no rotund!

Ingredients:
  • Maduixes
  • Anxoves
Per a la salseta:
  • Maduixes
  • Suc de taronja
  • Viangre d'arròs
  • Sucre morè
Preparació de la salseta:
  1. Fer unes hores abans o el dia anterior la salseta.
  2. Tallar a dauets petits les maduixes, després de netejar-les bé.
  3. En un bol posar-hi els trossos de maduixes, el suc de taronja, el vinagre d'arròs i el sucre morè i deixar-ho reposar durant unes hores, que les maduixes suin.
  4. Passat el repòs posar-ho en un cassó i deixar-ho reduir a foc lent.
Muntatge del plat:
Fer una base amb la salsa reduïda. Embolicar les maduixes amb els filets d'anxova i col·locar-ho damunt de la salsa.

Notes:
Ja us he dit que aquesta salsa quan la faig i en sobra la congelo, i ara que venen tant de gust les amanides fresques és un amaniment divertit, gustós i d'un color molt alegre.



CARGOLS & FLAMENCU by MORITZ



Encara esteu a temps de gaudir dels dijous, fins el dia 14, d'aquesta activitat, #cargolsiflamencu que organitza @Moritz, amb la col·laboració de Pumm i que es fan a la Caseta del Migdia de Montjuïc. Divertida, singular, desenfadada, a l'aire lliure, és ideal per passar un vespre-nit a la fresca amb els amics, sopant caragols i més cosetes amb un quadre flamenc al que després podeu aplaudir fins pelar-vos les palmes, llençar clavells i ballar al seu ritme, tot pel mòdic preu de 19€! no us ho perdeu! 




la nit té duende i us seduirà!

Per arribar a la Caseta del Migidia:


14 comentaris

  1. Mon amoureeeee!!!Jajajajaja jo també t'estimo molt i ja saps que sempre que estic xof els dits van solets al teu telèfon per fer unes rialles!!!! Quina raó que tens, la salseta de les maduixes es una maravella!!! Els croissants en van encantar, el batut especial, diferent i la proposta genial, que lástima que viva tan lejos, con lo bien que me lo pasaría contigo!!!! Un petó tan gran com un cabàs!!!!!

    PD: las dos hemos extra salivado recordando la receta de las fresas y anchoas jajajajajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nena!!!!!!!

      Jajajaja ja veus quina memòria la recepta que vaig entendre de les maduixes s'assembla un ou a una castanya... jajajaja.

      T'enyoro molt i tinc unes ganes boges si em fas un "huequin" aquestes vacances per desencaixar-nos les mandíbules i retorçar-nos de riure.

      Molts petons!

      Elimina
  2. Qué bueno todo, pero, esos croissants me han encandilado, los tengo que probar...

    ResponElimina
  3. Ho que més m'ha cridat l'atenció son els crusanets, aquesta barreja de sabors dolç-salat tan bona.
    Les maduixes amb anxoa les he tastat i m'agraden molt.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapetona!
      A casa també ens agrada molt la combinació de dolç i salat. Som molt mediterranis en aquest sentit.
      Molts petons!

      Elimina
  4. El croissant ha de ser fabulós però clar, alguna vegada puc menjar formatge tendra..sempre que siguir verdura però mb croissant como que no..jaja..Quine recpetes més bona..maca!!

    Nur

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapis!

      quan puguis menjar-ne... o agafes la idea del roquefort i mel per embolcallar-ho amb fulls d'espinac o bledes...

      Mil petons

      Elimina
  5. Déu meu! Feia dies que no et visitava però... l'espera ha valgut la pena! Quantes coses bones! I sobretot, això dels coissants amb roque i mel... m'ha flipat! ho faré segur. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que no et decebrà i compte! són adictius ;)
      Petons guapeta

      Elimina
  6. jaja.... me ha encantado todo... umm he salivado y he disfrutado de imaginaros felices a las dos!!!!
    Besotes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja perecíamos 2 niñas haciendo trastadas... a veces con cruzar una mirada ya es suficiente para no parar de reir.
      Besos y muchos más por los buenos ratos que pasamos juntas, aunque sea virtualmente.

      Elimina
  7. Maragda fes el favor de no caure més!!! Jajajaa!
    Res, que m'encanta coincidir en tu en aquests saraus i que per molt anys més poguem gaudir-ne! :)

    Molts petonarros!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. O si caic que ho faci de cul que tinc "coixí" per parar el cop, però no! M'hi llenço de cap cap a un bitllet de 500 eurakos i quan arribo a terra el bitllet ha desaparegut... :(

      A mi també m'agrada coincidir amb tu i que siguin molts més saraus!

      Petó de bona nit!

      Elimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design