Un taller de xocolata per llepar-se el dits!

12.5.12


Fa un dies tota una colla de blocaires vam acudir a la invitació del Daniel Chozas del Taller de Cocina Sabores que va organitzar un taller de xocolata amb el prestigiós i premiat xocolater Marc Rodellas i la prometedora  i joveníssima pastissera Laura Martín. A tots ells, les gràcies més efusives per tot el que vam  aprendre i la bona estona que vam passar entre amics.

En Marc i la Laura en acció! mentre expliquen i atemperen al marbre la xocolata amb llet

Després d'una breu introducció sobre el cacau i la xocolata, que hi ha una anècdota boníssima de quan va arribar l'Hernán Cortés a terres azteques i el van confondre amb un semidéu, al qual li van oferir el beuratge diví a base de fava de cacau (la fava del cacau, segons la mitologia maia, la van atorgar els déus als homes per a què puguessin subsistir i que també era la moneda de canvi a l'ús) fava picada, espècies picants i xili i li ho van oferir en una copa d'or, doncs el molt tarug del Cortés se li van posar ulls com a plats i va llençar el beuratge diví i es va quedar la copa d'or...

 Vam posar-se mans a la feina, i nosaltres també hi vam donar un cop de mà:
Mà als pralinés i a la coca i al pa d'oli que ens va portar en Marc, fets de la seva mare!
ara no direu que no és un amor d'home!
Ens van ensenyar a fer:
  • xocolata negra amb pell confitada de taronja
  • xocolata amb llet amb crispis de capuccino
  • xocolata blanca amb iogurt i crispis de frambueses
  • roques suïsses
  • pralinés de kikos i també de cacahuet d'una marca a la que no farem publicitat
  • bombons banyats amb el farciment d'aquests pralinés
  • i uns catxirul·los decoratius
Les roques, els bombons banyats i els catxirul·los decoratius ;)

I així, amb aquesta foto-ensaïmada (tipus de xocolata inicial i productes finals) vam marxar carregats d'il·lusió amb una safata plena de xocolates boníssimes i una caixa de neules artesanes, les millors que mai hàgiu pogut menjar, de can Rodellas.

Tres tipus de xocolata inicials i amb els acabats final amb el detall sorpresa de darrera hora :)
Recepta de les roques suïsses

Per caramel·litzar els palets d'ametlla:
  • 400 g d'ametlla filetejada
  • 100 g de sucre llustre
  •  20 g de mantega
Elaboració de l'ametlla caramel·litzada:
  1. Posar l'ametlla i el sucre en un cassó i sense deixar de remenar ho courem fins que estigui completament caramel·litzat.
  2. Afegirem la mantega a la que li donarem un parell de remenades per a què es fongui.
  3. Repartir l'ametlla al damunt de paper antiadherent, ben escampada per a que no es facin munyocs enganxats i deixar refredar.
Per fer la roca suïssa:
  • 375 g d'ametlla filetejada caramel·litzada
  • Segons la xocolata:
    • 200 g si és cobertura negra
    • 215 g si és de cobertura de xocolata amb llet
    • 225 g si es de cobertura blanca
Preparació:
  1. Atemperar la xocolata que segons la trieu s'ha de tenir en compte les temperatures.
  2. Afegir l'ametlla caramel·litzada i remenar molt bé, de tal manera que quedi tot ben banyat.
  3. En un paper antiadherent anar fent els muntets de les roques i deixar que es refredin i solidifiquin.
Els resultats són espectaculars
i us emportareu afalacs i aplaudiments a dojo!


10 comentaris

  1. Que bé que ho passem quan ens reunim, i encara millor quan mestres com en Marc i la Laura ens ensenyen coses! :)

    Gran vetllada!! :)))

    ResponElimina
  2. Quina sort haver anat a aquest taller! de moment ja tinc la recepta que no sembla molt difícil i segur que és boníssima!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs la vaig fer i va agradar a llèpols i no llèpols... Anima't a fer-la que el resultat és pecaminós ;)
      Besades!

      Elimina
  3. Bona crònica. Ens ho vam passar bé, oi? Un taller dolç, dolcíssim... he he

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bo no, boníssim i els resultats a casa "ni te cuento" :)
      Petonets

      Elimina
  4. Ja veig que m'hauré de traslladar a la capital... quin munt de coses em perdo :-(
    Aquestes roques les faré, ja les vaig veure a la Gemma i ja em van agradar!

    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't a fer-les, perquè són boníssimes.
      Besades

      Elimina
  5. Oh!! Que bé que us ho passeu! La propera vegada que aneu de curs heu d'avisar! ;-)
    Les roques es veuen delicioses! Nosaltres tot just hem començat a experimentar amb la xocolata. A veure si ens veiem en cor de fer-les.
    A les fotos es veuen per llepar-se els dits!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design