Fa un dies tota una colla de blocaires vam acudir a la invitació del Daniel Chozas del Taller de Cocina Sabores que va organitzar un taller de xocolata amb el prestigiós i premiat xocolater Marc Rodellas i la prometedora i joveníssima pastissera Laura Martín. A tots ells, les gràcies més efusives per tot el que vam aprendre i la bona estona que vam passar entre amics.
En Marc i la Laura en acció! mentre expliquen i atemperen al marbre la xocolata amb llet |
Després d'una breu introducció sobre el cacau i la xocolata, que hi ha una anècdota boníssima de quan va arribar l'Hernán Cortés a terres azteques i el van confondre amb un semidéu, al qual li van oferir el beuratge diví a base de fava de cacau (la fava del cacau, segons la mitologia maia, la van atorgar els déus als homes per a què puguessin subsistir i que també era la moneda de canvi a l'ús) fava picada, espècies picants i xili i li ho van oferir en una copa d'or, doncs el molt tarug del Cortés se li van posar ulls com a plats i va llençar el beuratge diví i es va quedar la copa d'or...
Vam posar-se mans a la feina, i nosaltres també hi vam donar un cop de mà:
Mà als pralinés i a la coca i al pa d'oli que ens va portar en Marc, fets de la seva mare! ara no direu que no és un amor d'home! |
- xocolata negra amb pell confitada de taronja
- xocolata amb llet amb crispis de capuccino
- xocolata blanca amb iogurt i crispis de frambueses
- roques suïsses
- pralinés de kikos i també de cacahuet d'una marca a la que no farem publicitat
- bombons banyats amb el farciment d'aquests pralinés
- i uns catxirul·los decoratius
Les roques, els bombons banyats i els catxirul·los decoratius ;) |
I així, amb aquesta foto-ensaïmada (tipus de xocolata inicial i productes finals) vam marxar carregats d'il·lusió amb una safata plena de xocolates boníssimes i una caixa de neules artesanes, les millors que mai hàgiu pogut menjar, de can Rodellas.
Tres tipus de xocolata inicials i amb els acabats final amb el detall sorpresa de darrera hora :) |
Per caramel·litzar els palets d'ametlla:
- 400 g d'ametlla filetejada
- 100 g de sucre llustre
- 20 g de mantega
- Posar l'ametlla i el sucre en un cassó i sense deixar de remenar ho courem fins que estigui completament caramel·litzat.
- Afegirem la mantega a la que li donarem un parell de remenades per a què es fongui.
- Repartir l'ametlla al damunt de paper antiadherent, ben escampada per a que no es facin munyocs enganxats i deixar refredar.
- 375 g d'ametlla filetejada caramel·litzada
- Segons la xocolata:
- 200 g si és cobertura negra
- 215 g si és de cobertura de xocolata amb llet
- 225 g si es de cobertura blanca
- Atemperar la xocolata que segons la trieu s'ha de tenir en compte les temperatures.
- Afegir l'ametlla caramel·litzada i remenar molt bé, de tal manera que quedi tot ben banyat.
- En un paper antiadherent anar fent els muntets de les roques i deixar que es refredin i solidifiquin.
Els resultats són espectaculars
i us emportareu afalacs i aplaudiments a dojo!
Que bé que ho passem quan ens reunim, i encara millor quan mestres com en Marc i la Laura ens ensenyen coses! :)
ResponEliminaGran vetllada!! :)))
Ja ho pots ben bé dir! No tiene precio ;)
EliminaBesitos!
Quina sort haver anat a aquest taller! de moment ja tinc la recepta que no sembla molt difícil i segur que és boníssima!
ResponEliminaPetonets
Doncs la vaig fer i va agradar a llèpols i no llèpols... Anima't a fer-la que el resultat és pecaminós ;)
EliminaBesades!
Bona crònica. Ens ho vam passar bé, oi? Un taller dolç, dolcíssim... he he
ResponEliminaBo no, boníssim i els resultats a casa "ni te cuento" :)
EliminaPetonets
Ja veig que m'hauré de traslladar a la capital... quin munt de coses em perdo :-(
ResponEliminaAquestes roques les faré, ja les vaig veure a la Gemma i ja em van agradar!
PTNTS
dolça
Anima't a fer-les, perquè són boníssimes.
EliminaBesades
Oh!! Que bé que us ho passeu! La propera vegada que aneu de curs heu d'avisar! ;-)
ResponEliminaLes roques es veuen delicioses! Nosaltres tot just hem començat a experimentar amb la xocolata. A veure si ens veiem en cor de fer-les.
A les fotos es veuen per llepar-se els dits!
Gràcies!
EliminaDe debó que són fantàstiques!
Petons