Avui, diada de Sant Jordi, dia dels enamorats catalans, dia de la rosa i els llibres que omplen de colors i aromes embaumadors places i carrers de les nostres ciutats i pobles, us presentem una recepta que ens va cridar molt l'atenció del llibre La cuina sexi de la Carmen Suárez, de Columna, ja podeu comptar que aquest llibre va caure per Sant Jordi de l'any passat ;)
No podem dir una altra cosa de la recepta que és extraordinàriament sorprenent, que sembla que unes coses no lligaran amb les altres, però el resultat és engrescador, què! us atreviu...? És suggerent, carnosa i especiada singularment...
Ingredients per a dos persones:
Per a la vedella
- 2 medallons gruixuts de vedella
- 2 cs de mostassa a l'antiga (*)
- 1 cs de sucre morè
- Sal
Per a la salsa
(vam doblar les quantitats especificades)
- 1 sobre de sopa de ceba (sí sí! que no se'n ha anat la pinça!)
- 1 llauna de refresc de cola
- 1 cullerada d'oli
Preparació:
De la vedella
- Marcar la carn a la planxa, encara que a la recepta originària diu de pintar-la d'oli i passar-la per la paella, nosaltres vam preferir marcar-la a la planxa.
- Nosaltres quan fem la carn a la planxa mai salem la carn, sinó que posem la sal a la carmela i quan aquesta està torrada hi posem la carn, així queda aquella crosteta de planxa que ens agrada tant... i ens agrada volta i volta!
- Retirar la carn del forc i posar-la en un safata de forn, untar-la bé amb la mostassa a l'antiga pel damunt i espolvorejar-hi al damunt el sucre morè.
- Posar-ho al forn, a gratinar fins que el sucre estigui ben enrossit.
De la salsa
- Posar a escalfar l'oli i ofegar-hi el contingut del sobre de la sopa de ceba.
- Afegir el refresc de cola.
- Remenar bé i deixar que espessi, s'ha d'anar remenant perquè té tendència a enganxar-se al cul del cassó.
- Un cop fet abocar-ho en el recipient que tingueu decidit servir-ho.
Més fàcil impossible! oi? Servir-ho tot al moment, fred no val gaire... la salsa freda es converteix amb gelatina que es pot tallar amb ganivet! però la combinació de la vedella caramelitzada amb la salsa: humm!
Nota:
(*) cs: cullerada sopera
♥ FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!!!!! ♥
Dincs si que és original i engrescadora!!! Feliç Sant Jordi!
ResponEliminaFeliç Sant Jordi per a tu també!!!
EliminaRecepta gastrocalenta hehehe
ResponEliminaJajaja! Bon Sant Jordi! :)
EliminaCarai, tu! I tan sexy!! Quina vedella més temptadora... feliç Sant Jordi!
ResponEliminaHahaha. Per a tu tb molt bon Sant Jordi.
EliminaPetons
Faig una recepta semblant però amb suc de taronja enlloc de cocacola :)
ResponEliminaAquest llibre ha de ser molt interessant, el buscaré ;)
Caram! de segur que amb el suc de taronja deu estar d'infart... en prenc bona nota.
EliminaMolt bona diada! i petons
Curiosa i temptadora si que ho és!
ResponEliminaAhir vam menjar els teus macarrons de bacallàgratinats amb allioli... em van fer "la ola", nena són una passada de bons!
PTNTS
Dolça
Jajajaja. ja li diré a la meva amiga... li agradarà saber-ho, sí que són molt gustosos.
EliminaMolts petons i feliç Sant Jordi
Me encanta esta receta... esto lo tengo yo que probar, que mi hermana hace una salsa con la sopa de cebolla buenísima así que seguro que me encanta!
ResponEliminabesotes y una receta lo más de lo más!
Gracias corazón! Así que tu hermana... sonsácale el secretito... anda...
EliminaMiles de besotes!
Hola, recepte mol temptadora i si a mes es sexi....
ResponEliminaJo faig algo semblant, pero provaré la teva.
Petonets
Doncs espero que compleixi amb les expectatives.
EliminaPetons!
Uau! Aquesta recepta sí que és sorprenent!! jeje
ResponEliminaEspero que passéssiu un bon St Jordi!!
Petons guapa!
Bonica!
EliminaVa estar bé... ;)
Molts besets!!!