Aquest divendres tota una bona colla (*) convocats per:
ens vam enfilar a un autocar, que poc ens va faltar allò de cantar a l'anada: Señor conductor acelere, acelere, aceleeeeeeeeeeeere. I a la tornada amb algun que altre efluvi etíl·lic: Que buenas son las hermanas Ursulinas, que buenas son que nos llevan de excursión. I no hi ha per menys que cantar d'alegria perquè si vam pujar a aquest autocar és perquè ens portava a visitar la Fàbrica Damm, a El Prat de Llobregat, després de la visita per les instal·lacions i d'una curada i ben explicada visita guiada ens esperava un tastet amb maridatge amb les diferents cerveses de la casa, després ens van tornar a Barcelona amb l'autocar, sí senyor! un puntazo! Damm vetlla per oferir productes al gust de tots els paladars i fomenta el consum responsable de begudes alcòholiques: no conduir si es beu alcohol, tolerància 0!
(*) Decuina; Olleta de verdures; Cuinetes; El món de la cuina; Tapa't... de tapes; Les delícies del rebost; Entaulats; Les receptes del Miquel; Fem un mos; Gastromimix; Atable.es; La cocinera de Bétulo; Tasta Rutes; Bon profit; Un cocinillas on line; She WoreBlue Velvet; Sabores de colores; Gastro José Padilla; Pa de nous; En ocasiones veo bares; La recetas de MJ; El cocinero fiel i nosaltres.
Després de la visita, amb una prèvia introducció i presentació, amb passar a fer un tastet amb maridatge que va consistir en:
Baixa graduació i lleugera(**):
- Saaz: Broqueta de salmó amb cogombre i coulis de la passió
- A.K.Damm: Tartaleta de brandada amb olives Kalamata
- Weiss Damm: Patata farcida de botifarra del perol amb fruits secs
- Estrella Damm: Coca d’escalivada amb anxova
- Bock Damm: Broqueta de mortadel·la amb coulis de mango
- Voll Damm: Torradeta de magret amb ceba caramel·litzada
- Estrella DammInedit: Orada amb ratatouille de verduretes i salsa marinera
- *** per finalitzar: Xarrup de fruites amb gelat de plàtan i toffee
(**) Notes de cata de l'opuscle: Del sikaru a la cervesa, editat per Damm.
Dades de l'empresa que ens van cridar poderosament l'atenció:
- Fan la cervesa Estrella Damm Daura, apta per a celíacs, que ha estat guardonada i té reconeixement a nivell mundial.
- Els tancs de la factoria tenen una capacitat de 750 mil litres de cervesa, poquets, oi?
- La rotació del producte és molt ràpida i especialment a l'estiu quan prenem una cervesa de la marca és possible que no hagi passat 48 hores des de la seva producció.
- Eficiència en la producció i eficiència en els recursos humans.
- L'automatització dels processos és molt alta i se li dóna molta importància a la I+D.
- Espanya és el tercer país del món en la producció de cervesa.
- Afortunadament és un sector que no pateix les efectes de la crisi (al·leluia!), en èpoques de vaques grosses no dóna beneficis espectaculars però en èpoques de vaques flaques es manté la quota de consum encara que canviïn els hàbits (pot ser que no es pren tanta cervesa als bars, però sí que es pren a casa...).
La manera en què volem agrair les atencions dispensades per la Damm se'ns ha acudit oferir-vos una recepta amb cervesa (recordeu que ja vam publicar un segon plat amb aquest ingredient: el pollastre amb cervesa i olives) i ara hem trobat aquesta sopa de cervesa, que segons il·lustra en Jaume Fàbrega, en el seu llibre Totes les sopes. Brous, escudelles i sopes d'arreu, és "una sopa tradicional d'origen txec (pivni polevka)".
Cal dir que teníem curiositat per saber quin gust tindria la sopa en qüestió i si ens agradaria (si no ens hagués agradat no l'hauríem posat...) i concloem que és una sopa poderosa, de sabor intens i el regust de cervesa és gran, ens resulta una mica estranya al nostre paladar però no és gens desdenyable tenir l'experiència... ;)
Ingredients:
- Aigua o braó (1)
- Pa sec de pa morè, nosaltres vam triar un d'integral
- 1 llauna de cervesa Estrella Damm (2)
- Sal
- 1 cc de comí (3)
- 2 rovell d'ou (opcional, que no vam posar)
- Nata o nata agra (opcional, que tampoc vam posar)
- Esmicolar el pa i posar-lo en remull en la cervesa.
- Posar a bullir l'aigua o el braó.
- Afegir la cervesa amb el pa i deixar-ho bullir una estona, uns 5 minuts, mentre es es va batent.
- Treure del foc i afegir el comí i la sal.
- Si es vol amb ou: tirar-lo a dins i anar batent fins que es faci cremosa.
- Si us decidiu posar-hi nata o nata agra no s'ha de batre ni remenar.
- Servir molt calenta.
(1) Si la voleu de sabor més suau emprar l'aigua si la voleu més pujada de to... amb brou.
(2) La propera vegada la provarem de fer amb una cervesa txeca.
(3) cc: culleradeta de cafè.
Oau!! Quina crònica tan treballada Maragda :)) I aquesta sopeta és tota una sorpresa!!
ResponEliminaQué bien lo pasais... es genial! aquí visitas pocas jajaja... la sopa es sin duda toda una sorpresa... no puedo imaginar el sabor!!
ResponEliminaUn besote guapa mía
Una bona tarda, sens dubte!!! Retrobar amics blocaires és tot un goig!!!
ResponEliminaMolt contenta de veure't guapa!!!
I aquesta sopa...la tindré en compte!!!
Ptnts guapa!!
Entre la visita i els tastets, segur que va ser una tarda ben rodona! Llàstima que teníem classe amb en Pep Nogué al Bonpreu i no vaig poder venir :(
ResponEliminaQuina crònica més bonica, Maragda! Encantada d'haver-te conegut! Si em visites també he fet un petit resumet. Petons i fins una altra!!
ResponEliminaVa ser una visita molt agradable amb un bon final, encara que no vaig anar a la rematada, jeje. L'entrada molt bona, m'ha agradat molt.
ResponEliminaJajajajajajajaja, he tornat a llegir lo de las hermanas Ursulinas y me he vuelto a descojonar de risa jajajajaja, no tienes remedio, siempre me sacas una sonrisa, bueno, mejor la mandíbula desencajada!!! Esa sopa tiene que estar buena si o si, y en ese bol tan precioso, ya es cuando tiene que estar exquisita. Hemos coincidido en el ingrediente estrella jajajaja, aunque el mío no tiene un astro si no un monumento andaluz!!! jajajaja, petons guapa
ResponEliminaUna visita força interessant i amb molt bona companyia, i per acabar de rematar amb aquesta sopeta Ummm
ResponEliminaPetons