No sabeu la gràcia que fa perdre tota una entrada sencera!!!!! brrrr!!!!
Doncs això ha passat amb aquesta, i mira que havia posat una llarga parrafada, que potser ben mirat a ben poques persones els hi podia interessar...
Quina gràcia que té posar una recepta de Sardinetes escabetxades? doncs que en aquesta apuntació ni s'enfarinen, ni es fregeixen prèviament, ni fan cap mena de pudorota que tot el veïnat se n'assebenta que aquell dia menges sardines,... Sardinetes que, com s'assenyala al llibre de La cuina de la Terra Alta de la Teresa Lluís i la Loreto Meix, s'anomena a les sardines fresques en contraposició a les sardines de casc, independentment de la mida...
En el llibre hi ha dues receptes i ens hem decantat per aquesta que per un costat és de pim-pam-pum, tot en cru, i per un altre costat és que les proporcions d'oli i vinagre de l'escabetx fa que siguin gustoses, suaus i gens avinagrades, i a casa hi tenim algú que arruga el nas i fa ganyotes quan dius escabetxat ;)
Anem, doncs, per feina! que els bocadills seran una cosa ben diferent i és tan ràpid i fàcil que ara mateix declarem la guerra a les sardinetes enllaunades...!!!
Ingredients:
- 1/2 kg de sardines fresques
- 3 gots* d'oli d'oliva extra verge
- 1 got de vinagre blanc
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
- 1 cp** curulla de pebre vermell dolç
- Sal
- Netejar bé les sardinetes traient el cap i les tripes (o demaneu a la peixateria que us ho facin...), rentar-les bé, descatant-les, deixar-les colar i salar-les al gust.
- En una cassola de fang aneu col·locant les sardines, que no quedin amuntegades.
- Abocar al damunt l'oli, el vinagre, el llorer la cabeça d'alls i espolvorejar el pebre vermell.
- Posar-ho a coure a foc viu, quan arrenqui a bullir abaixar el foc al màxim i deixar que es coguin, entre uns 10 o 15 minuts segons la seva grandària...
(*) La mida de got es refereix a un got de vi.
(**) cp: cullera de postres.
(**) cp: cullera de postres.
- Tot el procès de cocció no s'han de tapar de cap de les maneres.
- Calentones són bones, però d'un dia per l'altre milloren molt, amb l'avantatge que es conserven uns bons dies.
- El gran secret d'aquests recepta rau en la qualitat dels ingredients, no sigueu ràcanus, que el vostre paladar us ho agrairà...
- El gran secret d'aquests recepta rau en la qualitat dels ingredients, no sigueu ràcanus, que el vostre paladar us ho agrairà...
A casa l'altre dia vam fer un escabetx suau de la Ruscalleda que també era amb sardines, però nosaltres el vam fer amb verat.
ResponEliminaQuina ràbia perdre l'entrada feta!!!!!!
Jo també el faig així l'escabetx de sardines. EN realitat, ni les fregeixo, ni les netejo jajja . un cop comprades directament cap dins....m'agraden mooolt! petons
ResponEliminaMaragda me encantan!!! La verdad es que era una receta olvidada y me viene estupendamente recordarla.
ResponEliminaBesotes.
A mi també m'ha passat perdre alguna entradeta quan la tenia quasi acabada... coses de la informàtica!! M'encanta el concepte de escabetx suau :)
ResponEliminaBoníssimes i molt sanes. Omega-3 per un tub! petons
ResponEliminaBueno, pues ya se yo en casa de quien se van a comer sardinas en escabeche estsa semana.... con lo que nos gustan los escabeches y lo poco que los hacemos!!!
ResponEliminaBesotessss
Oh que bo!! m'encanten i cada vegada més, avui "mi recadero" ha anat a comprar peix i ha tornat sense sardines, i com que no m'ha fet gracia ha tornat a comprar-les jaja.. Aixi que tinc sardines, crec que provaré, estic segura que m'agradaràn!!
ResponEliminaEiii horrorós aixó de perdre l'entrada!!
PEtonets
Que bones!!!!
ResponEliminaM'encanten les sardinetes escabetxades, i els seitons, i el verat!!!!
I és ben cert que és una "P..." perdre una entrada sencera!!
PTNTS
Dolça
Mira que a mi las sardinas como que no, pero no te diría yo que no, a un buen bocata con las tuyas.
ResponEliminaBuenísima pinta, la verdad.
bss guapa
Que bones que estan les sardines escabetxades, ara fa dies que no en faig i me n’has fet venir ganes, provaré fetes així
ResponEliminaPetons