* Avui 5 d'agost i no sabem quan finalitza..., al local LA PRESÓ de Calaceit a les 20h, inauguració de l'exposició d'aquarel·les de l'artista gandesana Àngels Cid. Teniu un exemple del seu treball al vostre marge dret... o en aquest encapçalament.
* El dia 13 d'agost, a les 19h al PALAU DEL CASTELLÀ de Gandesa, es donarà la conferència: Orígens de Gandesa. La conferència anirà a càrrec del senyor Joan Serra Saún. Podeu veure el cartell al final d'aquesta entrada.
* Els dies 2 i 3 de setembre a Corbera d'Ebre es celebraran les IIes. Jornades de Recreació Històrica de la Guerra Civil. Informació facilitada per La Trinxera i podeu consultar el programa també més a baix.
Si voleu conèixer més a fonts la comarca no us oblideu que la Casa dels Abeuradors us ofereixen unes ofertes d'allotjament irresistibles, mireu aquí! ;)
****************
Com portem la xafogor? nosaltres anem fent i amb moltes ganes de posar-nos en remull com cigrons..., però tot arribarà... ;)
Tenir sempre a casa massa de full i massa de pizza sempre ens pot treure d'un improvist i fer-nos quedar estupendament bé, o no cal d'un improvist per amanir un àpat informal o donar-nos un caprixet en un tancar d'ulls: pastetes salades, pastetes dolces, coca de vidre i altres, etc.
Avui us presentem unes mini ulleretes, en versió dolça i salada, que són molt senzilles i versàtils per combinar sabors. Esperem que us agradin i que gaudiu dels suggeriments ;).
Més endavant us convidarem a "Bosses" i "Sobres", jajajajajaja, y hasta aquí puedo leerrrr...
Ingredients:
# Placa de massa de full
# Ganes de cuinar ;)
Per a la versió dolça:
# Força sucre (la que veieu a la imatge)
# També melmelades de sabors que us agradin, xocolata, etc, fruites naturals, seques o confitades picades...
Per a la versió salada:
# Oli d'alfàbrega ( en aquest cas...)
# Olis aromatizats d'herbes aromàtiques o espècies al gust, tomàquets secs, ceba deshidratada, anxoves, sobrassada, etc. Tot ben picat.
Preparació:
Posar a preescalfar el forn a 180º, o seguiu les indicacions del proveïdor de la massa de full.
Tallar la massa de full a tires llargues, escampar amb cura els ingredients triats, i donar una passada de corró, primer de llarg a llar i desprès en horitzontal, per respectar el plegat de la massa de full.
De llarg en llarg portar els 2 costats al mig, pincellar amb els ingredients triats de nou i fent un petita pressió amb els dits. Tornar a doblegar cap el centre.
En aquest punt ens agrada refrigerar una mica la massa, ja que per tallar anirà molt millor. Feu tallades de ½ a 1 cm, i aneu-les col·locant a la safata del forn, prou separades entre elles... i pinteu-les lleugerament. Enfornar-les fins que estiguin cuites i daurades.
I ja està! fàcil fàcil!
Notes i suggeriments:
* Useu plaques de massa de full de qualitat, això si és que les compreu i no les feu vosaltres.
* Malgrat us sembli que quan poseu ulleretes a la safata sembla que es desmontin, acabar de recol·locar-les, però sense amoïnar-vos, que amb la cocció elles soles s'inflen i queden molt guapetes.
* Les combinacions són múltiples, i és una invitació a que sigueu creatius/ves, fins i tot són un deliri, en les ulleres dolces, fer-lis un bany de xocolata... ;)
****************
Precisament en tinc al congelador d'ulleretes d'aquestes. i jo que no sabia què berenar!!
ResponEliminaQué agenda tienes!!! está al completo... menos mal que recargas las pilas y te alimentas pero que muy, muy bien... que ricos!
ResponEliminaEstic amb la Rosa, quina agenda!!!
ResponEliminaM´ha agradat la teva idea de les ulleretes, els meus fills es lleparien els dits...i m´he enamorat d´aquestes culleretes amb forma de peix :))
Petonets
Jo aprofito tots els retalls de la pasta de full per fer unes quantes ulleretes, que es menja el llaminer del meu fill!
ResponEliminaEl títol mpha semblat superdivertit, i molt enginyós!
Petons
Unes bones activitats, si no fos tan lluny, m'agradaria anar-hi!
ResponEliminaLes ulleretes són un bon recurs, i agraden a tothom...
Petonets
són molt simpàtiques aquestes ulleretes. M'agraden molt i són fàcils de fer. Segurament els hi faci d'entrant als pares aprofitant ara que compartirem uns dies de vacances. A veure quina combinació podem fer amb ingredients d'Extremadura :)
ResponEliminauau...ni un minuto libre, estás a tope!!!!
ResponEliminaBona trobada, molt interesant i original,gracies una gandesana.
ResponElimina