Tal i com us vam dir en aquesta entrada, fem un petit homentatge a un gran home i un GRAN XEF, el Santi Santamaria, que ja descansa al seu estimat Sant Celoni.
Hem triat aquesta recepta perquè les faves, els alls tendres i les cebes, també tendres, són un producte de temporada i la tria d'aquesta recepta, del receptari tradicional català, amb el seu petit toc ens evoca Gandesa, les nostres arrels...
Avui també cuinarem pensant en ell, però això serà una altra entrada...
Com s'han vessat rius de tinta i tinta per elogiar la figura del GRAN XEF, i no oblidem que dels millors en el món, nosaltres no afegirem, en paraules, el que ja està escrit, però us proposem que us col·loqueu en silenci un davantal, rentar-vos les mans i anar per feina, amorosa i delicadament, i alhora apassionadament.
Com diu l'Starbase: VA PER TU, SANTI.
Hem triat aquesta recepta perquè les faves, els alls tendres i les cebes, també tendres, són un producte de temporada i la tria d'aquesta recepta, del receptari tradicional català, amb el seu petit toc ens evoca Gandesa, les nostres arrels...
Avui també cuinarem pensant en ell, però això serà una altra entrada...
Com s'han vessat rius de tinta i tinta per elogiar la figura del GRAN XEF, i no oblidem que dels millors en el món, nosaltres no afegirem, en paraules, el que ja està escrit, però us proposem que us col·loqueu en silenci un davantal, rentar-vos les mans i anar per feina, amorosa i delicadament, i alhora apassionadament.
Com diu l'Starbase: VA PER TU, SANTI.
Ingredients:
* Faves desgranades
* Cansalada virada i botifarra negra (nosaltres hem posat pernil)
* 1 ceba tendra trinxada
* 2 alls tendres trinxats
* Menta fresca
* 1 fulla de llorer
* 1 copa de mistela
* Oli
* Sal
* Pebre
* 1 tassa d'aigua
Preparació:
Netejar i tallar menut els alls i la ceba. Possar-ho a enrossir amb el pernil (o si heu triat la cansalada, amb aquesta). Hi ha que ho fa directament a l'olla a nosaltres ens agrada fer-ho amb paella o cassola de fang.
Traspassar-ho a l'olla i afegir les faves, les herbes (i si també hi poseu botifarra negra és el moment). Abocar la tassa d'aigua. I es deixa coure tapat a foc ben fluix. Cap al final de la cocció es prova i es rectifica de sal i s'hi afegeix la copa de mistela.
Un plato muy rico para un homenaje a un gran chef, has acertado en la eleccion y la presentacion de 10.
ResponEliminaUn beso
Una recepta molt bona, Maragda!T'ha quedat molt bé!
ResponEliminaPetonets
un bon homenatge! petonets
ResponEliminauna recepta ben senzilla i gustosa com la cuina de'n santamaria, bona tria.
ResponEliminaEstaria super orgullós de veure com una pila de bloguers ens hem ficat avui a la cuina per ell.
ResponEliminaLes fabetes molt bones.
Muas!
M'imagino que li agradaria el que estem fent.
ResponEliminaBones les fabetes!
PTNTS
Dolça
Una gran elecció i un plat de temporada 100%.
ResponEliminaUn gran homenatge!
Hola!
ResponEliminaCom s'està dient en molt blocs, crec que alucinaria si veies tots els plats cuinats en el seu homenantge. Una fantàstica elecció i una presentació maquíssima!
Fantàstic, realment un 'Santamaria' en tota regla, oi?
ResponEliminaMerci Maragda :-)
Una amalgama de sabors perfecte!
ResponEliminaun humilde y sencillo plato que Santi eleva al cielo cuando lo hacia el
ResponEliminahoy estaria contento de la respuesta de las blogesfera
miquel
Ingredients senzills per una recepta d'allò més saborosa! Un gran plat per l'homenatge, enhorabona!
ResponEliminaPetons
Sandra
Sencilla, deliciosa y atractiva.
ResponEliminaUn homenaje muy especial.
Cariños
Quin plat més bo! Un bon homenatge.
ResponEliminaMaragda, fantàstic plat de cuina de temporada, exactament el qeu ell sempre ha intentat transmetre, m´encanta, t´ha quedat fantàstic de debò.
ResponEliminaUna abraçada i espero que esteu milloret, ptns
Un homenatge molt bo, estimada meva, quin record més acertat amb aquesta recepta, fan ganes d´anar a buscar una forquilla per tastar-la..per cert quin plat més maco...un petonet
ResponEliminaQuina millor forma de fer un homenatge a un cuiner, que cuinant un dels seus plats, aquestes favetes estaran boníssimes
ResponEliminaPetons
un bonic homenatge.
ResponEliminaLa recepta boníssima!
pt!
Ha sido una pena, la verdad. Oye, sabes que nunca he preparado habas? las he visto mil veces y nunca me ha dado por ellas, asi que como me las encuentre de nuevo van al carro.
ResponEliminaBesitos guapa!
Yo tambien pienso que es todo un acierto esta receta como homenaje a Santamaría.
ResponEliminaBesotes.
Un bon plat per un bon motiu.
ResponEliminaMaragda, mooooolt bona recepta!! Entre tots està sortint un homenatge fantàstic!
ResponEliminaPetonets!
Moltes gràcies a totes i tots, sí que ha sortit entre tots plegat un homenatge molt maco, ara només resta lluitar contra l'oblit, que no deixi de ser un referent que a tots ens ha colpit.
ResponEliminaMolts petons!
Mª José! el plat és comprat al Zara Home
I senyors del Zara Home, a veure si es marquen un detall per la publicitat gratuïta...