Que a les festes nadalenques ens atipem com si ens anès la vida no és cap secret i que sovint estirem més el braç que la màniga també... Entre Nadals i rebaixes sovint, a les butxaques, només resten teranyines...
Així que la moderació dietètica de gener, per raons d'equilibri alimentici o econòmic, impera i us proposem aquesta recepta, senzilla, econòmica però molt suculenta. Aquesta recepta és d'un gran amic, l'Albert, que va regentar un restaurant ja desaparegut, El Petricó, d'aquí el nom. I, per cert! si teniu algun llepafils a la família, respecte a la vedella, menjarà aquestes hamburgueses a crema dent... garantit!
Anem per feina!
Així que la moderació dietètica de gener, per raons d'equilibri alimentici o econòmic, impera i us proposem aquesta recepta, senzilla, econòmica però molt suculenta. Aquesta recepta és d'un gran amic, l'Albert, que va regentar un restaurant ja desaparegut, El Petricó, d'aquí el nom. I, per cert! si teniu algun llepafils a la família, respecte a la vedella, menjarà aquestes hamburgueses a crema dent... garantit!
Anem per feina!
Ingredients:
* Carn picada de vedella, o barreja de vedella i porc, uns 100 gr per persona
* Farina de galeta
* 1 ou
* cs de salsa de mostassa
* All picat
* Julivert picat
* Pebre mòlt
* Sal
* Oli d'oliva
Preparació:
Posar en un bol la carn picada i la resta d'ingredients. Amalgamar-ho tot molt bé, separar les piles de la barreja segons el nombre que hàgiu calculat de fer. fer-ne boles i aplanar-les bé.
Posar a escalfar l'oli en una paella, fregir-les i ja està! i si les acompanyeu amb una mica d'amanida ja teniu un plat ben complet.
Notes:
cs: cullerada sopera
Amb aquesta recepta desitgem que l'any 2011 vingui carregat de nous projectes gastronòmics i culinaris, i participem al bloc de Zorra:
La verdad es que no hay nada mejor que una hamburguesa casera, que se quiten todas las preparadas porque no se parecen en nada! Me encanta el toque de mostaza dentro! Le puede dar un gusto delicioso, si al tartar de ternera se le pone, pues porque no ponerselo aquí??
ResponEliminaUn beso y seguro que me la preparo, pero yo competa en bocadillo y todo! jejje
Mmmm que bona, jo al final he decidit no posar ou a les hamburgueses. Les qualla d'una manera que a mi no m'acaba de fer el pes. Tot gustos personals per a acabar d'afinar es clar.
ResponEliminaEs una barreja boníssima :)
A casa meva no els hi agrada l'hamburguesa, però per a mi si que me la faré :-)
ResponEliminapetons
amb això de les hamburgueses a casa hi ha divisió d'opinions ... però els que som defensors, ho som amb totes les de la llei, i no hi renunciem per res al nostre petrico particular .. amb el de la "cuesta",hi ha més unanimitat: dura el que dura ...
ResponEliminaUna abraçada
Además quien dice que no a una hamburguesa?? en casa te aseguro q ninguno le hará ascos. Tiene una pinta buenísima pero yo le pondré el pan que de golpe no podré de dejar de comer como en navidades :))
ResponEliminabss guapa
El toc de mostassa ha de quedar sensacional i super gustós. M'encanta!
ResponEliminaI tot i ser econòmic i saludable, aquesta hamburguesa ha de ser suculent!
Mmmm, ha de quedar molt i molt bona.
ResponEliminaBon Any i una abraçada Maragda,
humm, qué ricas son las hamburguesas caseras ;). Suerte para este 2011.
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.
http://galletilandia.blogspot.com
Jo sóc una autèntica fan d'una bona hamburguesa com aquesta... ara m'ha vingut de gust, ves per on! ;)
ResponEliminaGracias por su contribución al Evento "buenas intenciones" del Kochtopf.
ResponEliminaA mi tambien me gustan los hamburguesas hechas en casa.
Saludos, Juliane
T'ha quedat una hamburguesa molt saborosa. El toc de la mostassa el trobe ben original. Ai la costera de gener!!! Sembla l'Himàlaia!!!
ResponEliminaHola mozaaaa! cómo estás querida mía! ya veo que amasando chicha rica, blandita y sabrosa... no sé si llego a tiempo de poner una más a la mesa y el apetito lo pongo de mi cosecha que mira que horas y yo ando canina...
ResponEliminaBesos
Y además me ha llegado una picadora!!!!.. Ja, ja... ya sé como la voy a estrenar.
ResponEliminaBesotes!!
No hi ha color amb una hamburguesa de debó feta a casa i ben amanida, jo li afegeixo dues gotes de ketchup casolà i una mica de tabasco.
ResponEliminaQuina raó que tens, tot i que repetim any rere any el mateix arriba Nadal i comprem con si ens hi anés la vida, jo quasi agraeixo treballar totes les festes tot i així no m´escapo dá lguns excessos consumistes.
una abraçada.
Moltes gràcies pels vostres comentaris: hem estat molt liats i no hem pogut contestar de manera personalitzada...
ResponEliminaMolts petons!