Aquest any que les vaques van flaques, així que en lloc de capó o pularda us proposem un segon plat més econòmic però no menys festiu i de compartir amb els vostres els àpats d'aquestes festes que truquen a la porta... Alhora que el nostre desig és que l'any que ve sigui un bon any per a tothom i molt millor del que deixarem enrere.
Ingredients (per unes 6-8 persones):o 12 rodons de pollastre farcits de gambes (o del que preferiu), demaneu que us ho preparin al vostre lloc de confiança
o 1 mantellina de porc (opcional)
o Oli d’oliva
o Sal
o Pebre
Per a la salsa:
o 200 g de ceba
o 1 canó de canyella
o Brou de pollastre
o 2 alls
o 200 g de pastanaga
o 1 raig de vi ranci
o Mantega
Per a l’acompanyament:*
o 1 pinya natural
o Cebetes petites, al gust
o 5 cs de sucre moré
o 1 copa de vinagre balsàmic
o Branqueta de farigola, a ser possible fresca
Preparació:
Preparem un braó de pollastre i herbes i el reservem.
Es salpebren els rodons de pollastre, s’emboliquen amb la mantellina i es lliguen amb fil de bridar amb molta cura (si no voleu no retirar la malla amb la que us els preparen, a nosaltres particularment ens agrada fer-ho amb la mantellina que li aporta un toc especial, i caram! que és Nadal!). Es col•loca en una cassola amb un raig d'oli d’oliva i es deixa enrossir per totes les bandes. S’afegeix la ceba i la pastanaga, ambdues tallades a daus, ho deixem enrossir i aboquem el raig de vi ranci i el canó de canyella, deixar-ho coure durant 2-3 minuts i s’hi afegeix finalment el brou de pollastre aproximadament fins la meitat dels rodons, ho tapem i deixem que vagi fent xup-xup aproximadament una hora.
Quan els rotllets de pollastre estan cuits es retiren de la cassola i bo i calents se’ls hi treu el fil de bridar i se’ls embolica amb paper film ben tensos i arrodonits i es deixa refredar, o congelar per quan ens calgui, amb la qual cosa és molt pràctic per poder avançar feina sense esperar el darrer moment, i és d’aquell tipus de guisats que reposats milloren molt el seu sabor.
Quan ens calguin els rodons de pollastre farcit només cal disposar-los en una safata de forn on l’escalfarem tapats amb paper film punxat per a què no es ressequin.
La salsa
La salsa de la cocció colar-la amb el xinès i deixar-la refredar, llevar-li tota la capa de greix que hi ha a la superfície de la salsa i reduir-la al foc. Per espesseir-la podeu afegir un dau generós de mantega, que a més li donarà un toc vellutat.
L’acompanyament*
Aquests acompanyament és una adaptació d'una recepta excel·lent de l'Elvira, si és que aquesta dona val un potosí!!!
Pre-escalfar el forn a 160º-170º C. Pelar i treure el cor de la pinya, fer-ne daus generosos, anar col•locant en una safata de forn, netejar també les cebes i incorporar. Afegir la farigola, els sucre i banyar-ho tot amb la copa de balsàmic. Enfornar i cada 10 minuts anar regant amb el suquet tota la superfície de la safata. Deixar-ho mínim mitja hora, una mica al gust de cadascú si ho vol o no més confitat.
Suggeriments:
o Servim els rodons amb l’acompanyament sense que suquegi gaire i disposar en salseres la salsa de la cocció dels rodons i la del confitat, i que cadascú tasti del que vulgui, o de totes dues, tothom va dient la seva i dóna molt de joc.
o Si no us voleu arriscar també ho podeu servir amb la salseta pròpia i una mica de puré guarnit amb un branquilló de romaní fresc, o amb unes pastanagues caramelitzades.
Notes:
cs: cullerada sopera
MOLT BONES FESTES!!!!!!!!!
Amb aquesta recepta participem a l'HEMC # 49 que organitza Nuria, de Petita Cuina
Amb aquesta recepta participem a l'HEMC # 49 que organitza Nuria, de Petita Cuina
Oualasssss, quin festival. M'encanta la pinya per a acompanyar!! Tremenda forma de desitjar-nos bon Nadal!!!
ResponEliminaDoncs també t'ho desitjo a tú i a tota la teva familia :) BON NADAL!
Molt bona recepta!!! jo faré pollastre farcit el 26 i em vam bé totes les idees!
ResponEliminaBones festes!!!!
Un plat de festa grossa, encara que no sigui amb capó ;)
ResponEliminaBon Nadal!!!
¡¡No has avisado que hoy hay que vestir de etiqueta para visitar tu post!!..¡¡Qué lujo de plato!!
ResponElimina¡¡De deseo felicidad infinita para estas fiestas y siempre!!
una bona proposta per aquestes festes, i com dieu, adaptada a la crisi :))
ResponEliminamoltes gràcies per la felicitació i us desitjo el mateix, molta felicitat en aquestes dates i, si pot ser, més enllà.
una abraçada
BON NADAL!!!!!
ResponEliminapt!
Un bon plat per celebrar el Nadal!
ResponEliminaBones Festes!
Una proposta festiva i engrescadora.
ResponEliminaUna abraçada i que tingueu molt bones festes!
M'encanta la teva aportació, fa una fila increible.
ResponEliminaGracies per participar.
Petons nadalencs!!
Todo nuestro cariño y lo mejor de lo mejor para 2011
ResponEliminaMuac
Eso, eso, vaya lujo de plato... ay madre, donde encontraré yo aquí ese pollo tan bien preparado??? nada, tendrá que ser made in Rosa´s home... jajaja...
ResponEliminaBesos guapísima y felices fiestas...
Felicidades por navidad, prosperidad por año nuevo y por siempre nuestra amistad.
ResponEliminaFeliz Navidad.
bones festes!
ResponEliminapetonets
Un plato de lujo...
ResponEliminaBon Nadal!!!
prendada de la pieza musical
ResponEliminafeliz navidad
Prenc nota! Molt bon Nadal
ResponEliminaPetons
A mi el pollastre és la carn que més m'agrada i aquesta recepta teua és de festa grossa!!! Què bona!!! Queda superapuntadíssima!! Bones festes!!!
ResponEliminaEn aquestes dates volem agrair molt especialment els vostres comentaris i companyia, són dates de feina extra i tenir un pensament envers els altres és un acte de generositat i de benvolença que valorem moltíssim.
ResponEliminaAprofitem per desitjar-vos un excel·lent any 2011, en el qual vegeu com tots els vostres somnis i anhels van prenent forma i es converteixen en tangibles i realitats. També salut i molt molta estima! MOLTS PETONS!!!!!!!
Starbase:
Doncs va un platillo per a vosaltres! Molt bon any!
MaryLou:
Si et decideixes per aquesta ja diràs què tal...
Gemma:
Digues que sí, que l’important és celebrar-ho en harmonia i pau i amb la gent que estimes...
Pikerita:
Guapa! Muchas gracias y ya sabes que el deseo es recíproco...
Manel:
És un gustàs rebre la teva visita, el desitgem el bo i millor.
Eva:
Contesto a unes hores que ja he de dir: FELIÇ ANY NOU!!!!!
Margarida:
Gràcies, només van quedar els tendrums!!!! Jajajajajajaja
Josep:
I ben facileta, que també hem de mirar de ser pràctics ;)
Petita Cuina:
Gràcies a tu per organitzar l’HEMC, que dóna una xicona de feina... Molt bon any!
Su:
Igualmente, os llevamos en el corazón.
Quo:
Creo que te enviaré un correo ;) jajajajajajajajajaja... pero estoy convencida que si es Made in Rosa’s Home será para quitarse el sombrero y la barretina.
Javier:
Igualmente deseamos para tí y los tuyos. Y que el 2011 nos colme de alegría y buenos propósitos y proyectos.
Ivana:
Gràcies! Molt bona entrada d’any!
Núria:
El lujo es que nos visitéis y nos alegréis la vida con vuestra simpatía.
Rosa:
Los Niños Cantores de Viena, son muy niños y muy buenos cantores..., feliz entrada de año.
Manuel:
Gràcies! Bona entrada d’any!
Francesc:
I de apuntada a executada, eh! Molt bones festes també per a vosaltres.
No cal que les coses siguin cares per ser exquisides, veritat?
ResponEliminaBones festes.
PTNTS
Dolça
gràcies, amics, però no només us visito; per nadal vaig fer les vostres minimagdalenes salades i em van agradar moltíssim.
ResponEliminamolta sort l'any nou!
Dolça:
ResponEliminaÉs ben veritat! si de vegades amb un parell de coses i la seva estona de cocció és suficient. Tenim un amic que ell sempre inclou la "il·lusió" com a ingredient, és infalible!
Molt bones festes per a tu i els teus! Petons!
Manel:
No saps com ens alegra saber que et van agradar les "MiNinus", són sorprenents, oi? Que tinguis un molt bon any! Besades!