S'acosten unes dates que tots volem lluir-nos bé a taula, i aquesta vegada a proposta de l'Elvira tidrem on triar i remenar..., a part de l'alegria que tenim que es reincorpori la nostra estimada Mercè.
Els entrants que hem triat tenen una mateixes bases: fàcils, ràpids i que de haver-ho de comprar fet o preparat ens sortiria per un ull de la cara i part d'un ronyó.
Les fotos, sincerament han quedat molt i molt bírries, així que només en posarem la que ens sembla més decent :(
A casa quan ve família o amics, sovint substituïm un primer plat per uns entrants, generalment solen ser tres: Una amanida divertida per refrescar (com aquesta, o com aquesta, o aquesta), mi-cuit fet a casa (aquí la recepta) i una Torta del Casar.
Primer suggeriment:
MI-CUIT AMB DIVERTIMENTO I MELMELADA DE FIGUES
* Mi-cuit preparat per vosaltres o comprat..
* Uns kikos mòlts grollerament
* Melmelada de figues, a ser possible feta també per vosaltres
Complicacions de fer cap ni una, només servir-ho amb gràcia i salero.
Segon suggeriment:
TORTA DEL CASAR AMB MELMELADA DE VIOLETES
* 1 Torta de Casar gran
* Melmelada de violetes, molt poca, és extremadament aromàtica... Vistos els comentaris que aquesta melmelada despertava molta curiositat afegim que si voleu fer-la trobareu una recepta, que encara que està en francès es compren molt bé, aquí, la que nosaltres trobem al nostre barri és aquesta...
Obrir la tapa superior de la Torta del Casar, si noteu que està molt rígida, donar un toc al microones per a que sigui ben cremosa... Servir-la a la taula tota sencera, amb unes bones torrades i la melmelada de violetes. No us oblideu de fornir als comensals de ganivets untadors... ;)
Tercer suggeriment:
SALMÓ FUMAT, OIGA, EL DE TODA LA VIDA
* Filet de salmó fresc
* 1 kg de sal gruixuda
* 1 kg de sucre
* Pessic d'anet
* Raig d'oli d'oliva
Que a la peixateria us preparin bé els lloms del salmó fresc, aproximadament un kilo. Netejar bé el salmó i soterrar-lo amb la barreja de sal i sucre durant unes 24h. Passades aquestes desenterrar el salmó i posar-lo sota l'aixeta per netejar-li totes les restes de sal i sucre, aixugar-lo bé i amanir-lo amb l'anet i l'oli d'oliva.
Laminar-lo finament, i servir al gust. El que us sobri es pot congelar.
Els següents suggeriments comparteixen gairebé tots els ingredients però us proposem tres maneres de fer o preparar, i tant serveixien per a racions minis o com un entrant més complet.
Quart suggeriment:
NUEVA ENSALADICA
* Meló
* Cranc o surimi
* Fulles de les que us agradin: ruca, canonges, etc.
* Maionesa casolana o comprada
* Filets d'anxova
1.- Preparar la base de l'amanida.
2.- Fer micro boletes del meló i a daus el cranc per repartir a sobre.
3.- Afegir els filets d'anxova a la maionesa i donar-li un toc amb el braç elèctric fins que s'hagi emulsionat bé amb aquesta. Aquesta maionesa d'anxoves ens agrada servir-la a part.
Cinquè suggeriment:
QUITAMOS EL VERDE...
* Meló o pinya
* Cranc o surimi
* Maionesa casolana o comprada
* Filets d'anxova
Fer els passos 2 i 3 de l'anterior, en més quantitat d'ingredients. L'única diferència amb l'anterior és que la maionesa en posem una mica al damunt, i la resta per separat.
Sisè suggeriment:
CHUPITO O SOPETA DE MELÓ AMB GAMBES
* Meló
* Gambetes
* Sal
* Pebre
* Sal negra per decorar
Ens una recepta que ens agrada especialment molt fresca. Buidar bé el meló i liquar-lo. Amanir al gust de sal i pebre. Col·locar estratègicament les gambes (de vegades hem preparat carpaccio d'aquestes, que també mola...) i donar un toc amb la sal negra.
ESPEREM QUE US HAGIN AGRADAT!!!!! I MOLT BON PROFIT!
No us oblideu de visitar les propostes de:
* Cocinarte
* Cuina per a llaminers
* Dit i Fet
* El olor del café
* Los cerezos en flor
* Quocinando
* Pikerita
* nosaltres
Eres super ocurrente... ja, ja.. quitamos el verde... el de toda la vida oiga.. Pero al final todo muy original y exquisito. Mi madre hace eso que dices de la Torta del Casar en el Microondas y lo de aromatizarlo con mermelada de violetas es algo que cuando se lo comente la va a encantar.
ResponEliminaBesotes...
PD.. volveré mas despacio con boli y papel.
Vaayaaa cuantas cosas ricas. A mi lo del foie me encanta y lo de la torta pues ni te cuento, una vez compré la jalea de violetas y madre q cosa más ricas y con el queso debe ser la muerte!!
ResponEliminabsss
Me has dado en el alma con la Torta del Casar y yo sin un gramo en casa que llevarme a la boca, jaajjaja, el chupito de meló m'encanta, i el foie fet a casa encara més, i el salmó i totes les teves propostes!!!! Ara, mai he tastat la melmelada de violetas, ha de quedar boníssim amb el formatge!!!! Mil petons bonica meva, mil gràcies per acompanyar-me amb aquesta proposta
ResponEliminaQue variedad y que exquisito todo. El salmón así marinado es muy bueno. Y ese chupit de melón que rico.Este reto que habéis hecho me va a servir de mucho. Gracias.
ResponEliminaSaludos
No sabes la de ganas que tengo de hacer salmón ahumado... el otro día le robé una receta a mi madre y estoy por ponerme a ello cualquier día... jajajaja... me encanta! ah, también te voy a copiar el foie hecho en casa... que bien me ha venido este reto, la de cositas que voy a hacer!
ResponEliminabesos
qué bueno todo
ResponEliminami hija trajo este verano un plato-pez como el tuyo a casa!
: )
On compres la melmelada de violetes?
ResponEliminaTotes les propostes em semblen sensacionals, i molt adequades perquè estic buscant idees per un dinar familiar de la setmana que ve ;)
Molt bones propostes. Jo també tinc curiositat per on trobar la mermelada de violetes, com t'ha preguntat la Gemma :)
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris!
ResponEliminaPregunteu sobre la melmelada de violetes. He modificat l'entrada i he incorporat aquesta informació...
També us ho deixo aquí:
recepta per fer-la, en francès...
la que comprem...
Gemma i Starbase, us he deixat un correu electrònic, que és el que val ;)
Molts petons!
Maragda!! Quines propostes més originals! El micuit i el salmó fumat a casa tenen molt d'èxit. I la melmelada de violetes m'ha semblat d'allò més original per acompanyar la torta del casar... haurem de buscar-la.
ResponEliminaPetoneeeeeeeets!!
Nina....que m'encanten les teves propostes, i com sempre tant original tú, per explicar les cosses i per donar-li nom a les receptes..jajaja. Estic encantada amb la recepta del salmó fumat, quines ganes que tinc de preparar-lo..
ResponEliminaI aquesta combinació de torta del casar amb la melmelada de violetes...l'he de tastar...uhhmmm. Felicitats.
Núria
Ostres nena quines entrades més selectes que ens proposes, com a quasi bé tothom la melmelada de violetes m´ha entrat enseguida pels ulls, ha de ser ben bona i aromatica encara més però sobre tot els divertimentos els adopto inmediatament, ja veuràs quan els planti el plat al meus fills "alucinaran por un tubo" :) molts petonets estimada
ResponEliminaMmmmmm quins entrants més suculents! Ideals per festes.
ResponEliminaPetons!
Unes propostes magnífiques i plenes de imaginació.
ResponEliminaI quina pinta que fa tot!
Me encanta el chupito y el salmón. Que maravilla de cosas ricas, quiero estar en una de vuestras mesas!
ResponEliminaBesotes.
Maragda,
ResponEliminaTots m'agraden i, amb l'amor que ho feu, encara més.
Un petó.
Un seguit de receptes delicioses, amb les cooking, ja tenim les festes sol.lucionades.
ResponEliminaPetons
Noies, esteu que no pareu, i això tant bo fa entrar una gana....a quin plat millor!!, us esteu convertint en" l´equipo A " dels blocs, moltes felicitats, aquest salmó crida a taula!.
ResponEliminapetons
Vinc del blog de la Núria i em trobe amb aquestes altres meravelles. Xiques, esteu fetes unes artistes!!! Quines receptes més bones, Maragda!!!
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris. Una abraçada molt i molt forta per a tots i totes!
ResponElimina