Què feu aquí llegint!?
Què feu que encara no heu anat la XXIII Festa del Vi de Gandesa?
Darrerament tinc el bloc molt abandonat i les meves visites culinàries escassegen massa, espero que em disculpeu, però torno a estar de feina fins a més a munt del coll i la previsió per a novembre continuarà la mateixa tònica... Espero i desitjo que tingueu una mica de paciència...
Aquesta recepta me la va facilitar una bona amiga, la Fontcalda Blanch, una xica molt salada de Gandesa, amb qui espero poder compartir bones estones de conversa i poder col•laborar amb ella a difondre la cultura gastronòmica de la Terra Alta, perquè us ben asseguro que esta xica és un pou de sabiduria, i a més a més, és una gran seguidora dels gastroblocaires, ens coneix a tots!
La Fontcalda em va passar aquesta recepta que no té res a veure amb aquesta altra..., quina diferència! on vas a parar? Cosa que li agraeixo de tot cor!
ESPERO QUE US AGRADI, QUE TINGUEU UNA BONA CASTANYADA I UNA BONA FESTA
VISCA LA FESTA DEL VI DE GANDESA!!!!
Ingredients:
1 truita amb patates de 3 ous
200 g de ceba ratllada
50 g de carn picada (la barreja que més agradi, en aquest cas només és carn de vedella)
50 g de tomàquet ratllat
¼ l de llet
3 grans d'all
12 ametlles torrades
1 bri de julivert
Colorant (opcional)
Preparació:
Normalment faig la truita d'un dia per a l'altre així queda mes consistent i no es desfà.
A una cassola es sofregeix la ceba, i tot seguit la carn picada i el tomàquet.
En un morter es prepara una picada amb les ametlles, els alls i el julivert.
Una vegada està tot picat es fica a la cassola on estarà fet el sofregit, afegint-hi una mica de colorant. S'acaba de netejar el morter amb una mica d'aigua que també anirà a la cassola.
Quan comenci a bullir s'afegeix la llet (si tinc una mica de nata per cuinar, també n’hi poso) es deixa coure uns minutets i llavors fem la truita amb 4 talls i li fiquem, deixant-la bullir un 15 minuts. Un cop cuita es millor que reposi una mica.
Vamos que esta receta es la forma de convertir una tortilla convencional en una tortilla de lujo... ¡¡qué buena!!. Ten por seguro que la haré.
ResponEliminaBesotes y feliz fiesta del vino.
Això ha d'estar de muerte súbita, mareta meua, quina guisadet per una truita de patates.
ResponEliminaO sigui que haurem d'anar corrents a la cuina, no hem tastat mai una truita amb suc!
Bona castanya per tohtom!
Vaya, menuda delicia!! esto es un pedazo de tortilla si señora!!
ResponEliminaQue no tengo carne q sino la preparaba ahora mismo.
bss guapa
Pedazo de tortilla, si señora. Chapeau colegui, que esto es de diez total!!!
ResponEliminaBesitos y a disfrutar de Gandesa
anda, qué receta más curiosa!!! Aprovecha tú que tienes trabajo ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Que buena tortilla y por acá que es la hora del almuerzo! Pero eso de dejarla para el día siguiente no lo aguanto, es más me la como requete caliente!
ResponEliminaCariños
Mara meua això si que es una bona truita amb suc, quant de temps sense provar-ne una, segur que la faig molt aviat.
ResponEliminaPetonets
aquesta truita cuinada així ha de ser ben bona
ResponEliminala pinta és deliciosa :)
salutacions!
Tens raó no podem gaudir de les teves entrades tan com voldriem...uf la feina...però per aquesta recepta que avui ens portes et perdonarem un poquet :) l´he trobada d´allò més original!! no l´havia escoltat mai i ha de ser ben bona...petonets!!!!
ResponEliminaGràcies pels vostres comentaris! em disculpareu que no em prodigui molt per aquests barris últimament...
ResponEliminaBesades!