De suflés en hi ha per a tots els gustos, de salats i de dolços, nosaltres vam optar per un de salat, ens va donar la idea la Gemma, i visitant la pàgina web del formatge en qüestió vam adoptar i adaptar la recepta que us presentem.
El resultat d'aquesta recepta a casa va provocar una mena de cisma: o no va agradar gens o va agradar molt, així que a qui no li agradi una textura tova amb predomini de sabor d'ou que passi de llarg per aquesta recepta..., però a qui sí que li pot fer tilin us animem a provar, que no es tan fiero el león como lo pintan ;)
Ingredients:
• 3 rovells d’ou
• 150 g de formatge Philadelphia amb gust de salmó
• sal
• anet fresc picat
• Salmó fumat picat
• 3 clares d’ou
• Mantega per als motlles
• Farina de galeta per als motlles (opcional)
• Gotes de llimona (opcional)
Preparació:
1. S’encén el forn a 190º C. S’unten els motlle amb la mantega pomada i es foldren amb la farina de galeta. Es deixen a la nevera.
2. Es pica l’anet i el salmó fumat i es reserva a temperatura ambient.
3. Es barregen els rovells d’ou amb el formatge, la sal i l’anet i salmó picat anteriorment i deixar reposar la massa una estona.
4. Es munten les clares d’ou ben fortes amb unes gotes de llimona i un pessic de sal, fins que faci muntets.
5. S’uneixen amb suavitat les dues barreges, amb moviment embolcallants, mai circulars, i s’omplen els motlles una ¾ part de la seva capacitat.
6. Es forneja durant 20’ o 25’, segons el forn, a 190º C, i els 10’-12’ darrers minuts apujar la intensitat de temperatura al màxim.
7. Decorar al gust i menjar tot seguit.
A tenir en compte:
1) Important que els ingredients estiguin a temperatura ambient
2) Foldrar bé els motlles de mantega i farina de galeta per evitar que quan el suflé pugi s’enganxi en els extrems. Hi ha que no posa la farina de galeta.
3) Si es posa una clara d’ou més que de la quantitat de rovells d’ou el suflé queda més esponjós.
4) Molt important que el punt de neu quedi molt fort i evitar els moviments circulars en la barreja amb la resta d’ingredients.
5) Els primers minuts de fornejar a de ser a temperatura més suau i els 10’ darrers s’ha d’apujar la temperatura. Durant la cocció NO OBRIR EL FORN.
6) No omplir fins a dalt de tot els motlles.
7) Fornejar-los en la part baixa del forn.
Us deixem altres propostes de suflés per si us voleu inspirar, del llibre de la Glòria Baliu de Kirchener, La cuina d'avui (del que ja us en farem cinc cèntims més endavant...):
Les
som:
* Cocinarte
* Cuina per a llaminers
* Dit i Fet
* El olor del café
* Los cerezos en flor
* Quocinando
* Pikerita
* nosaltres
*******************
RECORDATORI DE SORTEIG:
Sortegem aquest llibre, teniu temps de deixar un comentari fins el 15 d'octubre, si és que encara no l'heu deixat, DEIXAR EL COMENTARI EN L'ENTRADA: TERUEL EXISTE...
Molta sort! que el llibre bé s'ho val!
Em penso que a mi (la txell) no em fa massa tilín la textura de l'ou, però en Kike, en Kike es pirra per aquestes textures, ara quan vegi el teu post segur que no callarà fins que a la taula hi hagi un souflé com el teu.
ResponEliminaMil petons bonica.
Maraaagdaa mon amoure asufletaaadaaaa!! Este lo voy a preparar sí o sí!!! Me encanta el queso de salmón!Te dejo asufletando la ciudad jajaja.Mil petons bonicaa meeevaaa!!
ResponEliminaEntre tants soufles, m'heu fet venir ganes de menjar-ne, je je je....
ResponEliminaAquest amb el gustet de salmó, ha de ser ben original i molt bo!
Philadelphia y yo... pues claro que lo preparo, ya sabes que tengo reservas quesiles para una buena temporada y habrá que darlas salida.. así que si o si... jajajaja... me encanta eso del rollo salmón y lo de regalar recetas... ole mi niña!
ResponEliminabesitos reina
Si puc triar, m'agraden més els suflés dolços (el de xocolata, per exemple), però no diria que no a un de salat.
ResponEliminaCom el salmó no m'agrada, crec que ho intentaré amb un altre peix.
Petons
De salmón!!!!... ¿será posible que todavía no soy capaz de decidir cual haré primero? Voy pasando de un blog cooking a otro y todos los sabores me parecen estupendos. Buenísima elección la tuya.
ResponEliminaBesotessss
Ohhhh de salmó nineta...no em podré resistir!!! Escolteu, ara tindré que menjar suflé o soufflé un cop per setmana...buf, tots m'agradan!!
ResponEliminaM'encanta la teva proposta..
T'ha quedat genial el bloc!!
Qué gracia!! creo q a pesar de que no nos hemos puesto de acuerdo no hay ninguno repetido, este también tiene q haber quedado de vicio, con el saborcito a salmón uhmmmm
ResponEliminabss guapa
Deliciós, el soufflè té aquesta pitopausa programada que et fa viure la vida amb més intensitat. Desde el moment que l'has cuit tot et sembla que passa massa a poc a poc i que la gent perd el temps en comptes de menar-lo com més aviat millor jejeje
ResponEliminaBé, a mi em passa...XD
Hola estimada!! amb el salmó fresc no hi puc però el fumat és una de les meves debilitats, per això estic segura que el teu suflé m´ha d´agradar a la força!! m´apunto la recepta...i amb aquesta van...ostres jo també quedaré ensoufletada jajaja....un petonàs!!!
ResponEliminaPues a mi si me hace tilín y hasta tilón el rollito huevo. Es un sabor que me gusta mucho y especialmente en el horno, no se porqué pero así es!
ResponEliminaVaya lujazo de recetas:-)
BEsos
Aquesta hora no es la millor per repassar els blogs de les Cooking soufflessss i jo sense dinar Ummm., tots deliciosos.
ResponEliminaPetons
Me requete encanta. Soy muy chilena para algunas cosas, lo que venga con salmón pacá se viene.
ResponEliminaExcelente soufflé!!!!
jo mai no m'he atrevit amb els suflés i ara a sobre em dones mil variants, impossible posar-hi una excusa.
ResponEliminaUn suflé deliciós!
pt!
Suflé és un repte pendent!!! Prometo fer-ne ara ja en tinc la recepta! Gràcies
ResponEliminaPtnts
Molt agraïts pels vostres comentaris que ens transmeten tant de carinyu.
ResponEliminaUn petó ben fort a tots i totes!