Cooking Challenge: B'astil·la + Recordatori

9.9.10

Les Cooking Challenge estem d'estrena!!!!!!! logo nou!!!!!!!!!


Aquest ens l'ha dissenyat la Rosa Marrero, sí, és la mateixa artista que decora aquesta humil cuina... Primer ens va fer uns drapets de cuina així de xulos i ens vam enamorar de la il·lustració, tant, que vam decidir adoptar-la com a logo. No us oblideu d'anar visitant la pàgina de la Rosa Marrero perquè fa coses xulíssimes!

Avui us presentem una recepta que guardem, conservem i executem avarament: la B'astil·la (també l'hem vist escrita: bastela, pastela, pastilla,...) i si us ens pregunteu quin és el plat cap i casal de la gastronomia marroquí ara ja sabeu què contestarem.

Aquesta menja típica i tradicional marroquí (que escaseja en els circuïts turístics a l'engròs...) es remonta a l'Edat Mitjana i és sens dubte la manifestació i síntesi de la cuina marroquí. Excel·leix per la seva delicadesa i sensualitat, i si heu visitat Marroc i no l'heu tastat mai, ja podeu ben bé dir que no coneixeu Marroc. Es tracta d'un pastís o milfulls amb aviram, espècies i fruits secs.

Ingredients:
 Ou dur
 Julivert fresc
 Pinyons
 Mel
 Ceba
 Pastanaga
 Canyella en pols
 Mantega
 Pollastre (la recepta originària és amb carn de colomí)
 Panses de corint
 Ametlles crues
 Tomàquet
 Fulls de pasta brick
 Sucre llustre
 Un sustet de cúrcuma (opcional)
 Sal

Preparació:
1. Bullir el pollastre amb el julivert, la ceba, el tomàquet sense les pepes i la pastanaga, cúrcuma i sal. Un cop bullit separar el braó que pot servir per adobar una sopa harira.
2. Preparar una bona picada d’ametlles, pinyons i canyella.
3. En un bol fer a bocins l’ou dur a daus remenuts, afegir la picada anterior i també és el moment de posar les panses i la mel i emulsionar-ho bé.
4. El pollastre que hem retirat del bullit l’esqueixem, retirant la pell, el greix i els tendrums, i es reserva.
5. Passar pel passapuré les verdures i hortalisses amb les quals hem fet el braó.
6. Barrejar el contingut del bol, amb el pollastre esqueixat i el puré de les hortalisses.
7. Escalfar prèviament el forn, i fondre la mantega.
8. Untar amb mantega fossa els fulls de brick, i col•locar alternativament capes de full de brick i la barreja del farciment del punt 6, en una safata de forn.
9. Enfornar-ho a foc mig fins que es dauri.
10. Un cop cuit decorar amb el sucre llustre.
11. Menjar acabat de fer.

Suggeriments:
o La decoració tradicional és la capa de sucre llustre, però la imaginació i el bon gust és vostre: podeu fer rosetons amb la mateixa pasta brick, podeu guarnir-ho amb ametlla picada, canyella...
o Podeu veure aquesta versió del bloc Cuatro Especias: b’astil•la dolça farcida de crema.
o Podeu viatjar al Marroc amb la música d'Sting:


Les Cooking Challenge som:
* Cocinarte
* Cuina per a llaminers
* Dit i Fet
* El olor del café
* Los cerezos en flor
* Quocinando
* Pikerita
* nosaltres


**********************

RECORDATORI DE SORTEIG:

Sortegem aquest llibre, teniu temps de deixar un comentari fins el 15 d'octubre, si és que encara no l'heu deixat, aquí...
Molta sort! que el llibre bé s'ho val!

21 comentaris

  1. Ya he visto la buena pinta que tenía la bastela dulce de cuatro especies, que maravilla!!!! Me voy pitando a dejar dos mil comentarios para entrar en el concurso del libro,jajajajajaja, que nooooo sólo dejaré uuunooooo. Petonetssss

    ResponElimina
  2. Corazón... yo peleando porque no sé como explicar la receta y vas tú y lo dejas bien clarito en 11 puntos. Eso es tener las cosas claras y la cabeza muy bien amueblada.
    ¡¡Besotesss!!

    ResponElimina
  3. Maragda, totalmente de acuerdo...quien no ha probado la bastella no conoce de verdad Marruecos y es totalmente un plato sensual...uhmmm una maravilla para el paladar!!!

    ResponElimina
  4. Què no ho vaig dir jo l´altre dia??? de diseny total!!! si fins i tot la música m´enamora!! això de fer floretes amb la mateixa pasta és una idea excel.lent!!! molts petonets estimada amiga

    ResponElimina
  5. Quina elaboració! a vegades pensem que al Marroc només fan cus-cus jajaja

    ResponElimina
  6. Eso... yo me vuelvo loca con la recetita... explicando paso a paso y haciendome un lío y vas tu y la resumes divinamente en once puntitos de nada... siempre haces facil lo difícil y eso me encanta... besos

    ResponElimina
  7. Jooo que le pasa hoy a mi ordenador!!! no puedo escuchar la música!!
    pues tiene razón el resto que fácil lo has explicado!! yo quiero ir a ese curso :))
    bss guapa (mi hermana estará muy contenta)

    ResponElimina
  8. Maragda, que yo venía también ahora con más calma a deleitarme con la música y leer bien la receta...porque me ha encantado tu versión y no puedo escuchar la musiquita...jooo..

    Ah, por cierto...que no sabía que tenías la harira...me la apunto...jeje

    Y voy ahora a apuntarme al concurso..ale!!

    ResponElimina
  9. Quina gran aportació que ens feu a la resta de blocaires que no la coneixiem. He estat revisant l'entrada de la Ma José a Ditifet i ara la teva. Em trec el barret amb el plat i us agraeixo que m'hagueu (ens hagueu a qui li toqui) fet el descobriment de la 'bastil.la' o pastela.

    Al.lucinant.

    ResponElimina
  10. Libro guapo, receta rica y logo precioso. Besos

    ResponElimina
  11. Un diseny molt xulo :)
    Jo no he tastat mai aquest plat marroquí, però pesnos que deu quedar super gustós i aromàtic, amb aquesta barreja d'espècies...

    ResponElimina
  12. Hola! les cooking us atreviu a tot. El resultat ha de ser ben bo.
    pt!

    ResponElimina
  13. Una recepta desconeguda per a mi, em vénen ganes de provar-la aviat...

    ResponElimina
  14. Muy buena y rica esta receta, ingredientes perfectos y bien elaborada, me gusta.
    Besos.

    ResponElimina
  15. ains, debo de tener algún problemilla porque no veo la foto de la receta, que como bien dice Pikerita, lo has bordado en la explicación ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  16. Una vez más, gracias por el entusiasmo!!!
    un besote

    ResponElimina
  17. La bastela es un plato sensacional. Nunca me he atrevido a prepararlo, pero prometo ponerme a la tarea.

    Este libro que sorteas me resulta muy sugerente ¿podría probar suerte?

    besos

    ResponElimina
  18. No conocí la receta y me parece una delicia este plato.
    Voy corriendo a dejar un comentario que me encantaría tener este libro!
    cariños

    ResponElimina
  19. Una recepta boníssima!!! A mi, però, sempre se'm trenca la pasta brick. Hi ha algun truc perquè això no passe? Gràcies i besades

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies pels vostres comentaris! molts petons bonicos!

    Francesc: prova a veure què tal el següent, a mi em funciona quan faig farcellets i bombons farcits: Pinto una capa de la brisa amb mantega fosa, li col·loco una segona capa de massa brisa, així queda més consistent, i després ho manipulo segons la recepta..., com la mantega la hidrata li dóna elasticitat i la segona capa ajuda a què no s'esmicoli... Espero que et serveixi! Besades!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design