Aquesta recepta és d'aquelles que una mai es planteja de fer, un cop proposada com a repte surten una sèrie d'interrogants: serà fàcil...? serà difícil...? agradarà...? de què el puc fer...?, etc. i heus aquí que entremig d'aquestes cabòries te n'adones que tempus fugit i el més calent a l'aigüera, que les teves amigues la faran no bona, sinó rebona! així que l'he acabat sense fer, però sí vull compartir amb vosaltres el crumble que jo havia imaginat que a casa podia agradar, una versió salada..., el crumble "ideal": de peres de Sant Joan amb formatge stilton, encara que podria ser també de gorgonzola, però com l'origen de la recepta és anglès el formatge triat és l'stilton.
Som-hi!
Ingredients:
8 peretes de Sant Joan
1 bona tallada de formatge stilton (o un altre formatge blau del vostre gust)
150 g de farina
100 g de mantega freda
Preparació:
1.- Netegem bé les peretes i les tallem a quarts, treient les llavors i ho anem col·locant a les cassoletes aptes per al forn.
2.- Tallem grollerament el formatge stilton i també ho anem col·locant a les cassoletes. Ho reservem.
3.- Escalfem el forn entre 180-200ºC.
4.- De la mantega en fem daus i la barregem amb la farina, que quedi granuladot. Ho deixem uns 30' a la nevera.
5.- Aboquem la pasteta de la farina i la mantega al damunt de les cassoletes i ho posem al forn, que ho deixarem uns 30' minuts tenint cura que no es cremi, però sí que la capa del damunt quedi rossa.
Suggeriment:
Amb aquestes calors que fan i malgrat considerar aquest crumble com un entrant es pot posar una nota divertida i refrescant al conjunt amb una bola de bon gelat de nata.
Venim del nord venim del sur
de terra endins de la mar enllà...
* Cocinarte
* Cuina per a llaminers
* Dit i Fet
* El olor del café
* Hierbas y especias
* Las recetas de Glutoniana
* Los cerezos en flor
* Quocinando
* Pikerita
* nosaltres
Nena, trobo a faltar una bona foto d´aquesta magnífica versió personal del crumble...perquè segur que ha de ser deliciosa!!!! petonets estimada
ResponEliminala proposta amb formatge gorgonzola també és ben bona.
ResponEliminapt!
La mezcla me encanta, fíjate que pensé algo parecido pero no me atreví, tu eres más valiente. Me hubiese gustado verle la carita.
ResponEliminaBss
Ahhhhhhh es la combinación perfecta de ingredientes!!!!! Me encaaaaaantaaaaa, pero para la próxima la preparamos juntas y con foto final vale????. Lo mejor de todo la recomendación musical,jajajajajajajaja, genial!!!! Qué mil petons amiga meva!!!!!!!!
ResponEliminaNena!!!M'encanta la proposta, sisi i si!! segur que la provo, segur...però enyoro una bona foto de les teves...segur, que estaria aqui caient baba sobre el teclat jajajaja
ResponEliminaUmmmm.... acabo de descubrir que sin foto se da paso a la imaginación y es tremendo tu crumble en mi cabeza...¡qué rico!
ResponEliminaNo hi ha foto, però ens imaginem lo bona que devia ser! I segur que amb una presentació ben maca!
ResponEliminaBones vacances!
Me pasa como a Lourdes, ese crumble tiene una pinta deliciosa en mi cabeza y eso que ya estoy con un ojo cerrado, así que si me pilla con la fresca... jajaja
ResponEliminaBesos guapa! Oye, eso de Barcelona no suena nada mal, pero que nada mal ;)
No coneixia els crumbles!! I em semblen excel.lents!! Que tinguis molt bones vacances i a la tornada ja et trovis al 110%!!! :D
ResponEliminaHola Quinta!
ResponEliminaFeia temps que no passava a saludar-vos. M'encanta la il·lustració i la frase de l'encapçalament!!! I el crumble, no tinc idea del que és, així que me'l puc imaginar de mil maneres, però segur que en tote és deliciós.
Que passeu unes bones vacances!!!!!
Montse-Tarongina
Subscribim aquesta entrades, peres i formatge!! Alucinant!!
ResponEliminaMolts petons estimada nina bonica de les idees suggerents.
:-)
Aquesta recepta amb formatge i peres ha de ser molt deliciosa, s'haurà de provar!
ResponEliminaMoltes gràcies pels vostres comentaris! La recepta té el seu què.
ResponEliminaPer a tots aquells que marxeu de vacances, gaudiu moltíssim! que ens veiem a la tornada.
Petons!