L’Anna Saura i el seu equip amb les seves propostes mai ens deixen indiferents. Aquest cop ens van sorprendre amb una iniciativa, millor dit! dos, sense precedents en aquest país, amb la seva voluntat fèrria i sense defallença de donar a conèixer més aspectes de la mil•lenària, elegant i refinada cultura Japonesa. Van organitzar una Festa de la Primavera que constava de diferents moments:
la presentació del sake d’enguany
cata d’ostres, i
àpat
Com podeu comprovar les dues estrelles invitades i pioneres són les dues primeres: la presentació del sake d’enguany i la cata d’ostres.
La presentació del sake va consistir, prèvia introducció de l'Antonio Campins, autor del llibre Sake, la seda líquida, en una rèplica de les cerimònies que es realitzen al Japó, per part de cada cellerista de sakes per donar a conèixer l’anyada. No és una cerimònia de bon tros llarga com la del té, però sí molt curiosa i també participativa, on el tast del sake es fa amb els masu, una mena de capses de fusta de cedre, sense tapa –tradicionalment s'usaven com a mesura de l'arròs-, que a mesura que la fusta es va imprengnant del sake aquest en resulta aromatitzat delicadament i com d’ensomni. Va oficiar el ritual el Damien Marronneaux, representant del cellerista del sake que es va presentar, Takara Shuzo.
Acte seguit es va realitzar la cata d’ostres de la mà de Paz Ivison, amb l’assistència del senyor Nuée i del Rècord Guinness en obrir 1000 ostres en 60 minuts, el senyor Bernard Gonther. Vam catar cinc tipus diferents d’ostres, cadascuna d’elles acompanyada d’una descripció de les peculiaritats pròpies, explicació també organolèptica i comparativa de:
Ostra gallega super gegant (Ostra Edulis)
Ostra japonesa o rissada
Fine de Claire
Spécial de Claire
Spécial Sorlut
Les ostres es van anar obrint a mesura que s’anaven passant les safates per a la cata i posteriorment ens van fer una demostració de com obrir ostres sense deixar-nos mig dit en l’operació.
Després es va servir un àpat on el Mestre Tan va desplegar el seu savoire faire al que ja ens té avessats i ens va acompanyar el Champagne Henri Abelé Brut Traditionnel (Freixenet). El que us volem destacar de l’àpat és el plat de cherna, un peix del Atlàntic de carn ferma i gustosa, força desconegut, excepte a les Illes Canàries, però us podem dir que va ser de la mà del Mestre Tan que aquest peix, que mai havíem valorat com un peix excels, es va enlairar com una oda delicada fent-nos còmplices d’una descoberta que Brillat-Savarin ja ho advertia: El descobriment d'un nou plat fa més per la felicitat humana que el d'una estrella.
* Ostra a l'estil Tan
* Arròs semicaldós de Cranc Reial:
* Cherna amb pols de miso, navalla, escopinyes i crema de pèsols:
* Cruixents de pinya en textures:
Només ens resta agrair fer-nos partícips d’aquesta vetllada, generosa i poètica. I a vosaltres, lectors, us engresquem a conèixer aquest restaurant perquè tenim el ferm convenciment que us despertarà paradisos sensuals desconeguts i misteriosos.
Ohhh Maragda que bonita cabecera!! que envidia! yo también tengo q investigar a ver quien me lo puede hacer :))
ResponEliminaVaya que llevas al pie de la letra de cuidarte como una reina, madre mía mía ostras y sake (nunca he probado ninguna de las dos cosas pero suena tan exótico)
bss guapa y a mejorarse.
Me gusta, me gusta ese dibujo tan dulce y tierno... ha quedado genial. Vaya suerte la tuya... yo quiero todoooo: las ostras, el sake, esos platos tan bonitos.... que guay!
ResponEliminaBesos, besos y más besos
oooohh, gracias por poner mi dibujo ahí, ilustrando un blog que no entiendo bien, pero que, por las fotos, me dice que ¡qué bien te lo pasas!
ResponEliminaun abrazo
Maragda!!! La nova capçalera t'ha quedat genial!! I apa que no t'ho saps muntar bé, eh? ;) A la propera ens hi convides que plats així no es mengen cada dia. ;)
ResponEliminaPetons i cuida't!
Enhorabona per la nova capçalera. Trobe que has triat un dibuix molt bonic i evocador.
ResponEliminaEl post aquest sobre el sake, les ostres i eixe peix de nom tan curiós m'han agradat molt. Només he tastat una vegada el sake i, la veritat, no em va agradar massa (no sóc gens d'alcohol, jo). Ara, les ostres si que m'agraden molt. Això dels "miso" em sona a cosa japonesa, però no sé si és alguna alga o què. Salutacions
Un post complet: alegre, energètic, informatiu i enriquidor!!
ResponEliminaHo té tot!!
M'he quedat amb ganes de tastar moltes cosetes, sensacional. :)
Bueno!!! que dibujo más lindo y entrañable... soñar encima de una magdalena... imaginación y gusto por la cocina... pero si esa eres tú!!! y con esta entrada nos los demuestras:-) Besos guapísima y encantada de volver a poder comentar sin problemas bloggeriles:-)
ResponEliminaBesos
quina meravella de plats! el restaurant promet.
ResponEliminapt!
Que maca la capçalera...els colors el dibuix....molt maco.
ResponEliminaSi si jo també et dic el mateix que la Mercè a la propera ens hi convides....res que els plats es veuen boníssims...
petons
Me entantan los paraísos culinarios y éste parece una buenísima recomendación.
ResponEliminaQue bonita ha quedado la cabecera. El dibujo es precioso.
Besotes.
Me gusta mucho l ailustración de la cabecera. No hay nada que meguste más que los dibujos de los cuentos de los chicos. Una imagen y dispara la imaginación.
ResponEliminaCariños
Un bon canvi de capçalera :)
ResponEliminaNena quina capçalera més maca t´ha quedat...convida a somniar..m´agrada!!...la "festa" espectacular però t´enyorem...un petonàs!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per la vostra fidelitat i els vostres comentaris i mostres de "carinyo".
ResponEliminaMolts petons!