De Cuina Seductora
Entrants freds i calents
Hortalisses
Receptes
Receptes d'hivern
Receptes fàcils
Sopes i cremes
Estem a les acaballes de l'època de les carxofes, així que cal aprofitar-ho al màxim, avui us proposem aquesta crema, molt senzilla de fer, que queda molt cremosa i suau al paladar, es molt similar a la crema que preparem de carbassó.
Ingredients per a dues persones:
* 5 carfoxes amb l'ull ben endins
* 1 ceba tendra
* 1 porro
* 3 formatgets en porcions
* 1 dau de mantega
* Crema de llet
* Sal
* Oli d'oliva
* 2 llenques de pernil
* Pebre blanc mòlt (opcional)
Preparació:
1.- Tallar en juliana fina el porro i la ceba tendra i sofregir-ho amb un rajolí d'oli a foc molt lent, amb un puntet més alt quan estigui tot ben toves per a què agafi un color daurat.
2.- Pelar les carxofes fins trobar la part més tendra i blanquinosa, tallar-les a daus i posar-les a l'aigua que prèviament haurem posat a bullir amb un polsim de sal.
3.- Afegir a l'olla de les carxofes la ceba i porro sofregits.
4.- Un cop estiguin cuites les carxofes apagar el foc, afegir el dau de mantega els formatgets i un xorret de crema de llet. Triturar amb el braç elèctric, tastar i rectificar el punt de sal. Si voleu que quedi una crema més afinada de textura caldrà que la passeu pel colador xinès.
5.- Per fer les flors de pernil, hem moldejat les llenques i les hem col·locat damunt de paper sulfuritzat, i amb el forn escalfat prèviament a temperatura molt baixa, ho hem deixat que s'anessin assecant, durant molt estona a la mateixa temperatura, la gràcia és que quedi amb aquell punt de secat però no ressec.
Esperem que acabeu de gaudir d'aquest darrer plat d'hivern, que en breu saludarem a la senyora primavera!
MOLTES FELICITATS ALS PEPS I PEPES!
Estem a les acaballes de l'època de les carxofes, així que cal aprofitar-ho al màxim, avui us proposem aquesta crema, molt senzilla de fer, que queda molt cremosa i suau al paladar, es molt similar a la crema que preparem de carbassó.
Ingredients per a dues persones:
* 5 carfoxes amb l'ull ben endins
* 1 ceba tendra
* 1 porro
* 3 formatgets en porcions
* 1 dau de mantega
* Crema de llet
* Sal
* Oli d'oliva
* 2 llenques de pernil
* Pebre blanc mòlt (opcional)
Preparació:
1.- Tallar en juliana fina el porro i la ceba tendra i sofregir-ho amb un rajolí d'oli a foc molt lent, amb un puntet més alt quan estigui tot ben toves per a què agafi un color daurat.
2.- Pelar les carxofes fins trobar la part més tendra i blanquinosa, tallar-les a daus i posar-les a l'aigua que prèviament haurem posat a bullir amb un polsim de sal.
3.- Afegir a l'olla de les carxofes la ceba i porro sofregits.
4.- Un cop estiguin cuites les carxofes apagar el foc, afegir el dau de mantega els formatgets i un xorret de crema de llet. Triturar amb el braç elèctric, tastar i rectificar el punt de sal. Si voleu que quedi una crema més afinada de textura caldrà que la passeu pel colador xinès.
5.- Per fer les flors de pernil, hem moldejat les llenques i les hem col·locat damunt de paper sulfuritzat, i amb el forn escalfat prèviament a temperatura molt baixa, ho hem deixat que s'anessin assecant, durant molt estona a la mateixa temperatura, la gràcia és que quedi amb aquell punt de secat però no ressec.
Esperem que acabeu de gaudir d'aquest darrer plat d'hivern, que en breu saludarem a la senyora primavera!
MOLTES FELICITATS ALS PEPS I PEPES!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Amb el que m´agraden les cremes i les carxofes aquest plat, a aquestes hores, em fa venir una salivera.... Una presentació molt xul.la. Imagino que tot molt millor.
ResponEliminaPetons!
Ens agraden molt les cremes pero mai hagués pensat en fer-ne de carxofes. Ho provarem, té una pinta deliciosa.
ResponEliminaBon cap de setmana!
Una delícia de recepta, aprofitem cada setmana per menjar carxofes i aquesta crema caurà. Gràcies. Petonets
ResponEliminaLo confieso... jamás he hecho crema de alcachofas. Y mira que las alcachofas me encantan y procuro hacer muchas recetas con ellas.
ResponEliminaMe encanta.. y con cebollita y puerro yo creo que se convierten en una crema de lo mas rica.
¡Gracias!
M'encanta la crema de carxofes i val la pena aprofitar ara que ja s'acaba la temporada... I que bé que ja arribi la primavera, oi?
ResponEliminaUuuaaauuu, a mi m'encanten les verdures i en crema és una molt bona opció!! De carxofa no l'he feta mai... la provaré!! Petonets
ResponEliminaDeliciosa crema, hay que aprovechar que aún quedan.
ResponEliminaEsa flor... anuncio de la primavera.
Un beso y feliz find e semana
Una proposta molt bona. De petit no m'agradaven les carxofes, però ara m'he tornat més savi.
ResponElimina:-)
Mira no fa ni 4 dies em van recomenar menjar carxofes...ja tinc una altre forma de cuinar-les, el detall del pernil m'agrada molt. Espero que tot vagi be.
ResponEliminapetons
Ohh esto nunca lo he probado, nunca se me habría ocurrido hacer una cremita de alcachofas, es ás, nunca compro alcachofas por aquí no son muy típicas, pero yo las puedo poner de moda no?
ResponEliminaMe eb¡ncanta tu florde invierno, que bonita quedó. Bs guapa
Maragda, m'encanta la crema de carxofes... és tan fina de gust!! Hauré de provar la teva recepta i amb aquesta flor de pernil... boníssima!
ResponEliminaPetons!
Ei Maragda, quina sorpresa...no savia que publicaves..jeje. Quina bona crema..no he provat mai amb carxofes, però m'agrada molt i aquesta flor de pernilet...uhmmm.
ResponEliminaPEtons bonica
Núria
Guapaaaa, la meva pasió son les carxofes, i sempre que puc em faig una crema, però les reserves congelades ja s'han acabat, buaaaaaa, i les que trobes al mercat tenen el módic preu de 2€ UNA!!!Així que fer la crema em costa com si menjes caviar de Beluga,jajaaja, em quedo contemplant el teu maravellós plat. Petons cosa guapa
ResponEliminaMmmnnn soy muy torpe con las alcachofas... me gustan pero tengo poca imaginación así que genial... una recetita nueva para probar.
ResponEliminaUn besazo enorme
Més que un plat aixó és tot un pom de flors!!
ResponEliminaUna abraçada
I tant, hem d'acabar d'aprofitar les carxofes, que són les perles de l'hivern. Ens agraden de totes les maneres i amb aquesta creació i amb la flor que li has posat, és un plat perfecte. Molts petons.
ResponEliminaJo també vull posar cullerada per dir que m'encanta aquesta crema i que on realment m'agradaria posar cullerada es al plat.
ResponEliminaUna abraçada
Quina forma més elegant de presentar una crema, m´ha agradat molt la rosa de pernil i la crema ja no et dic res, les carxofes són una de les meves verdures preferides i aquesta crema segur segur que m´encantaria...un petonàs estimada!!
ResponEliminaMmm me encantan los alcauciles, por aquí cada vez están más caros. En una crema me parecen na delicia! Tiene un aspecto super suave
ResponEliminaCariños
Que bona la crema de carxofes!!!! Totes les cremes d'hivern em xiflen!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Hola!
ResponEliminaTot i que no sóc gaire de carxofes, amb crema si que me les menjaria.
pt!
Pués con lo que me gustan a mi las alcachofas, esta crema la pruebo yo nada más que las compre. Tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaUn besote, mi solete.
Vamosalculete.
Gràcies pels vostres comentaris.
ResponEliminaQuien no la ha probado antes creo que no os decepcionará...
Petons!
Besitos!