Receptes
Receptes de campanilla
Receptes fàcils
Reedició
Tot l'any
Aquesta recepta és de les que ens agrada tant: senzilla i que té una sortida fantàstica: farcir uns porros, uns pebrots del piquillo, o tota sola en unes cassoletes... És una recepta que ja vam editar en aquest bloc, i és que també hi ha moments per al record, especialment perquè aquest moment també recordo la procedència de la recepta, una senyora a la que li dec moltes coses en aquesta vida, no atino en recordar qui va dir aquella frase de darrera d'un gran home sempre hi ha una gran dona però donava en el clau, en aquest cas. A la vida trobem persones bones o no tan bones, però si al teu camí et trobes persones de bé, ja pots ben bé dir que ets la persona més afortunada...
Ingredients:
o Bacallà en remull
o 2 alls
o Oli d'oliva
o Llet
o Sal
o Pebre
Preparació:
El bacallà remullat s'ha d'escórrer bé i s'esmicola. Els alls es piquen remenudons i les dues cullerades d'oli han de ser tèbies. A foc molt lent es va remenant el bacallà i l'all i s'hi va afegint l'oli i la llet alternant-ho, el foc ha d'estar molt baix. Rectificar de sal i afegir un pessic de pebre.
Quan la massa ha absorbit la llet i l'oli es passa pel braç elèctric. I ja tenim la brandada preparada.
Suggeriments:
o Servir calent, sol o al damunt d'unes torrades.
o Amb la brandada es poden farcir patates, carbassons, porros o pebrots del piquillo.
Notes:
o Som partidaris de no posar patata a la brandada perquè empobreix el platillo, no només perquè l’abarata, que per això es posa patata, sinó perquè estrafà el seu sabor. Si volem pastetes de patata amb sabor de bacallà en mengem, però no l'anomenem brandada, si us plau!
Aquesta recepta és de les que ens agrada tant: senzilla i que té una sortida fantàstica: farcir uns porros, uns pebrots del piquillo, o tota sola en unes cassoletes... És una recepta que ja vam editar en aquest bloc, i és que també hi ha moments per al record, especialment perquè aquest moment també recordo la procedència de la recepta, una senyora a la que li dec moltes coses en aquesta vida, no atino en recordar qui va dir aquella frase de darrera d'un gran home sempre hi ha una gran dona però donava en el clau, en aquest cas. A la vida trobem persones bones o no tan bones, però si al teu camí et trobes persones de bé, ja pots ben bé dir que ets la persona més afortunada...
Ingredients:
o Bacallà en remull
o 2 alls
o Oli d'oliva
o Llet
o Sal
o Pebre
Preparació:
El bacallà remullat s'ha d'escórrer bé i s'esmicola. Els alls es piquen remenudons i les dues cullerades d'oli han de ser tèbies. A foc molt lent es va remenant el bacallà i l'all i s'hi va afegint l'oli i la llet alternant-ho, el foc ha d'estar molt baix. Rectificar de sal i afegir un pessic de pebre.
Quan la massa ha absorbit la llet i l'oli es passa pel braç elèctric. I ja tenim la brandada preparada.
Suggeriments:
o Servir calent, sol o al damunt d'unes torrades.
o Amb la brandada es poden farcir patates, carbassons, porros o pebrots del piquillo.
Notes:
o Som partidaris de no posar patata a la brandada perquè empobreix el platillo, no només perquè l’abarata, que per això es posa patata, sinó perquè estrafà el seu sabor. Si volem pastetes de patata amb sabor de bacallà en mengem, però no l'anomenem brandada, si us plau!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Una recepta "de fons de cuina": fàcil i resultona, solucciona una infinitat de situacions i és increïble la de coses que poden fer a partir d'una bona brandada de bacallà com aquesta... va bé recpordarla per tenirla sempre a punt i per descomptat: Sense patata!!
ResponEliminab777
Farcint uns pebrots del piquillo és ocm m'agrada més la brandada...
ResponEliminaHeu fet un bon record a aquesta persona tan estimada!
Jo també faig la brandada sense patata! I és que, com tu dius, no seria brandada de bacallà!
ResponEliminaEn aquest món hi ha de tot, i per això és bonic aturar-nos a recordar aquelles persones que ens han marcat en algun moment. S'ho mereixen!
Una abraçada
Mai he menjat brandada de bacallà, ni amb patata ni sense. Però de ben segur que seguiré el teu consell, que quan la faci sigui sense!
ResponEliminaUn petonet i bon cap de setmana,
Vanesuky.
Molt d'acord amb el que dius, sense patata millor!!! Perdona per no poder venir tan sovint a la teva cuina, però anem amb mooolta feina. Esperem que aviat l'acabem per poder passejar-nos tranquils. Molts petons.
ResponEliminaMaragda,
ResponEliminaM'encanta la brandada i estic totalment d'acord, sense patata molt millor. La patata és un producte genial, però afegir-ne a segons quins plats, com molt be dius, empobreix el plat.
Una abraçada
Mnnnn que rico... tiene que estar buenísima... muy buena receta guapa.
ResponEliminabesos
Que be bramdada sense patata. m'interesa!!
ResponEliminaJa saps amiga que la brandada a casa es SENSE PATATA, com a de ser!!!i que bona!!!!!! jo a cullarades!. A França es un plat estrella de la seva cuina i sí fan servir patata, e imagino que per la proximitat geogràfica, molta gent la copia i es queda tant ample, apart que abarateix el plat. Com la teva recepta cap, molt petons i disfruta del cap de setmana Firma ( potent...........nieves,jjajajaja)
ResponEliminaUn bacalao muy facil y rico de hacer .... me gusta la receta .... anotada queda ...un besito guapa
ResponEliminaQuina recepta més bona!!! Això de la creïlla que esmentes ho he de provar. Les poques vegades que n'he menjada, de brandada, sempre en portava. Salutacions
ResponEliminaTota la raó!! A mi m'agrada molt simplement en cassoleta! Ai, i m'acabes de recordar que fa bastant que no en menjo!! A veure si aconsegueixo trobar bacallà en aquest país. ;)
ResponEliminaPetons!
Jo que bueno!
ResponEliminaYo soy de la opinión de que una se encuentra más gente buena que mala (gracias a ...), sino sería imposible vivir, yo creo que todo el mundo es bueno sino me demuestran lo contrario, claro, que algunos me lo han demostrado je que he encontrado de todo, incluso gente q pensé q era muy buena y en cuanto vieron la oportunidad patadita en el c... pero bueno esto es otra historia..
Bss guapa (y dónde estás metida?)
Sin patata? pues la hemos liaó! Aquí con lo que no doy es con bacalao así que si me da por hacerla me había dicho: pues mira, que por lo menos lleve patata, algo es algo... ahora, sin patata y sin bacalao.. me da que no le voy a saber dar el punto...
ResponEliminaBesos
Muchas gracias por todos vuestros comentarios! y cariño.
ResponEliminaDeben ser cosas de la edad... me gusta recordar a las personas que de alguna manera han sido un ejemplo de fortaleza y bondad.
Vermells: no patiu! molt coratge és el que teniu de continuar visitant cuines i no glatir... Petons especials!
Al potente ... de la nieves, jajajajajajaja, no sé que decirle, jajajajajajajaja
Ly, tienes toda la razón, con los años y a base de golpetzos uno se vuelve más cauto...
Mai: vente pa'cá que te preparo una brandada especialmente y únicamente para tí.
Besos a tod@s!
m'encanta la brandada de bacallà, especialment amb torradetes o volavents, boníssima!
ResponEliminapt!
La brandada dona per a molt.Tens tota la raó, la brandada sense patata.
ResponEliminaEva: nosaltres també tenim debilitat per aquesta opció... ;) Petons!
ResponEliminaFem un mos: no és per desprestigiar la patata, però a la brandada no... Petons!
Hola estimada!! et pots creure que la primera vegada que vaig fer brandada va ser aquest Nadal? no tinc perdò per no haver-la fet abans perquè és boníssima...i per supost jo també reivindico el mateix jajaja sense patataaaaa!!!! petonets
ResponEliminaMª José: jajajajaja!sí que tens perdó. Petonets!
ResponEliminaLa receta original va sin patata, no hay ninguna duda...
ResponEliminaA mi lo que me encanta son patatas al horno RELLENAS de brandada...
Un saludo!
Palmira
Hola Quinteros!
ResponEliminaSense cap mena de dubte, la brandada sense patata!
Jo, que he aprés la recepta de gran, he provat totes dues i no hi ha color!
Prenc nota dels porros, encara que no acabo d'imaginar com es deuen farcir...
Per cert, he provat carbassons farcits de brandada en un restaurant que es diu Rosal 34 i és absolutament brutal!!!
Palmira: pues la probaremos con patatas también. Un besote
ResponEliminaMassitet: els porros s'han de triar ben grossos, tallar-los per la meitat de llarg a llarg i buidar-los una mica pel mig, bullir-los fins que agarrin un toc tou i apali que ja es poden vestir amb la brandada. Això que dius dels carbassons, segur que ha d'estar de bocat exquisit. Besets!