El dissabte passat, dia 9, ens vam reunir una trentena de persones de blocs gastronòmics a Castellterçol, que va organitzar el Manel, i que des d'aquí li volem agrair de tot cor la dedicació i l'excel·lent tria dels llocs a visitar i menjar que n'ha fet.
Nosaltres no podem afegir gaire cosa més, ni millor, dels que han fet llurs cròniques: completes, simpàtiques, descriptives, poètiques, però totes tenen en comú com vam xalar:
Nosaltres no podem afegir gaire cosa més, ni millor, dels que han fet llurs cròniques: completes, simpàtiques, descriptives, poètiques, però totes tenen en comú com vam xalar:
El cafè de nit
Cuinar és generós
La cuina vermella
La cuina de casa
DeCuina
Fem un mos
Pa de nous
Apunts de Cuina
No tot són postres... a la cuina
Cuina per a llaminers
Delícies del rebost
Mai Blog
Olleta de verdures
Només volem dir que ens ho van passar redivinament bé, que ens ha quedat un regust de boca dolç i càlid, que ens va encantar conèixer en persona qui hi ha darrera de les cuines que visitem assíduament, i dels que no, que ho farem d'aquí en endavant. Ens feia molta il·lusió acudir a aquesta trobada i les expectatives van ser superades amb escreix i amb un paisatge nevat que no sempre podem gaudir tan de prop.
Les empreses a les que vam anar a aprendre una munió de coses i el restaurant on vam menjar pantagruèlicament, també els volem agrair les seves atencions, explicacions i el tracte amabilíssim que ens van dispensar:
NOMÉS ENS RESTA ESPERAR UNA PROPERA TROBADA...,
QUE ESPEREM QUE SIGUI DINTRE DE BEN POC !!!
**********************************
QUE ESPEREM QUE SIGUI DINTRE DE BEN POC !!!
**********************************
Amb el títol de RECICLANT LLENTIES volem fer la segona aportació a l'HEMC # 40, bàsicament per diversos motius:
1.- Quan pensem en AMANIDES sempre ho fem, principalment, amb fulles verdes acompanyades de..., amb hortalisses, i a l'estiu també pensem en les amanides d'arròs i les de pasta, difícilment pensem en els llegums, potser amb l'empedrat i poca cosa més...
2.- Els LLEGUMS sempre els associem a plats contundents i generalment calents. A casa ens agraden molt i procurem menjar-ne sovint. Així que aprofitant que teníem restes de llenties fetes i només bullides vam fer una de les dues amanides que fem amb elles, i que també teníem algun sobrant de salmó d'aquestes festes.
3.- Amb aquest ingredient principal en fem de dos tipus d'amanida que ens agraden tot l'any a temperatura ambient o un pèl fresquetes a la bonança, i aquest HEMC ens bé de perles per transmetre que si reciclem amb sobres d'una manera també ho podem fer d'una altra, no hi ha una única manera perquè remirant aquell fons d'armari que són les nostres neveres i rebosts, constatem que tot és aprofitable i només cal intuïció i imaginació... I si una no us acaba de convèncer sempre tindreu el recurs de l'altra... perquè ja sabem allò de lentejas, las tomas o las dejas.
AMANIDA DE LLENTIES AMB SALMÓ FUMAT I XAMPINYONS Ingredients: Llenties cuites Salmó fumat Xampinyons Ou dur a daus Olives negres Preparació: Preparació mínima: pim-pam! i no posar a la nevera. | AMANIDA DE LLENTIES AMB PERNIL Ingredients: Llenties cuites Daus de pernil serrà Olives farcides d'anxova laminades Daus de tomàquet d'amanir Preparació: Ídem de l'anterior, amb una lleu diferència, ens agrada fer-la abans per a què el tomàquet sui i desprengui el seu suquet. |
MANERES D'AMANIR-LES
Oli d'oliva
Amb una vinagreta sencilla: vinagre i oli d'oliva
Amb una vinagreta complexa: vinagre, oli d'oliva i mostassa (a vegades cogombret picat)
Amb una vinegreta de mel: vinagre, oli d'oliva i mel
Nota:
Habitualment aquests amaniments porten sal però per aquestes dues amanides no en posem, les llenties en coure-les ja n'hi hem posat, i també porten ingredients que els dóna la salabror, ara bé, si us agrada un xic fortet, en podeu posar, això al gust del consumidor ;)
Oli d'oliva
Amb una vinagreta sencilla: vinagre i oli d'oliva
Amb una vinagreta complexa: vinagre, oli d'oliva i mostassa (a vegades cogombret picat)
Amb una vinegreta de mel: vinagre, oli d'oliva i mel
Nota:
Habitualment aquests amaniments porten sal però per aquestes dues amanides no en posem, les llenties en coure-les ja n'hi hem posat, i també porten ingredients que els dóna la salabror, ara bé, si us agrada un xic fortet, en podeu posar, això al gust del consumidor ;)
Ricas lentijitas, y en ensalada, qué requetebuenas!! yo no habia comido asi nunca las lentejas hasta que me vine pa Francia, aqui las toman mucho , pero desde luego, con las combinaciones que nos habéis puesto ya quisieran ellos, tomo buena nota, que esto va a estar muy rico. Gracias!!
ResponEliminaEva: gracias a tí por la visita, y me alegra mucho que te haya gustado, en casa nos gusta a todos, y aunque haga de más nunca sobra!
ResponEliminaBesitos!
Ei, un bon post, de dissabte que t'he descobert...encantada de coneixer't!
ResponEliminaI si, esperem que la propera trobada sigui ben aviat!
Ptnts
Quina pena no haver pogut anar a la trobada blocaire!
ResponEliminaPrenc nota de les amanides de llenties: a mi no m'agraden (m'estimo més menjar-me-les calentetes amb el seu caldet), però tinc una filla que en menjaria cada dia. Estiu o hivern, sempre em demana amanida de llenties!
Petons
celebro que ho passessiu bé, d'això es tracta, d'aprendre i de gaudir. fins a la propera!
ResponEliminaLes llentíes en amanida a casa sempre les hem associat més per l'estiu. Però tens raó, no hi ha raons per a no menjar-les també a l'hivern.
ResponEliminaAquestes dues que ens proposes són ben interessants!
Una salutació.
Las tomo ,...las tomo!!!... per a mi amb salmó i vinagreta de mel, no l'he tastat mai peró segur que ha de ser "magnifique"- com la canço que sona ara mateix-... i no, tampoc vull anar avui a treballar....
ResponEliminaPetons
Que bonito encuentro Maragda, no sabes como me hubiese gustado participar, en alguna ocasión podrá ser, me voy con Elvira :)
ResponEliminaEstupendo tu plato de sobras y yo sin comer lentejas, que no me gustan nada!, pero esa combinación con salmón me la he quedado pensando.
Besos querida.
No et diré res més de la trobada que encara em posaré a plorar,sniff,jaja, ( a la propera agafem el meu jet privat i vaig amb la Kako,jaja) les amanides de llenties, fesols...m'encantan, a veure quan em convides a un menjar amb les dues amanides, que aprofitada que sóc,jaja (es que cuando hay confianza de asco,jaja). Nena si l'altre cançó li agradava a Martin, aquesta es una de les meves preferides!! En quedo una estona escoltant-la. Mil petons ratera guapísima ( per cert, he vist una foto teva a la trovada, on son les teves al reportatge de fotos tan maco que has fet?)
ResponEliminaBueno, que risa juraba y perjuraba que tu nombre se traducía Margarita, jamás se me hubiese ocurrido que era Esmeralda, que cosas...
ResponEliminaLas recetas me encantan, es más, si tengo lentejas a hora mismo hago la versión jamón pq yo soy de las que como las lentejas siempre igual y esto es novedad para mi.
Y en cuanto al encuentro, anda que no se cuidan ustedes, jolín que pinta tiene todo lo que sale en las fotos.
Bss guapa
Són boníssimes les amanides de llegums sobretot les de llenties, una excel.lent aportació al hemc d'aquest mes. Una salutació
ResponEliminaNo se con cual quedarme, me gustan todas, yo prefiero mil veces las ensaladas de legumbre que las de lechuga, y eso que me dedico a lo verde!! vivo de eso jajaja..
ResponEliminaBesos!
El primer de tot, Bon Any!!Aquí estic una altra vegada per disfrutar de les teves delícies!
ResponEliminaQuina bona idea per reciclar!!
Petonets maca!
Vanesuky.
Primero sacame la duda Esmerald o Maragda cual de los dos.
ResponEliminaLo del encuentro como ya le comenté a los rojos y a Gemma me imagino que la deben haber pasado bárbaro!
Nosotros somos de comer lentejas en ensaladas pero normalmente las combinamos con arroz blanco frío. Son muy ricas y muy sanas también. Buena combinación la tuya, para probar
Cariños
Ens ho vàrem passar de conya. Vam aprendre un munt de coses, vam conèixer nous amics i ens vam retrobar els amics de temps, vam menjar molt bé i l'ambient va ser fantàstic. Ho hem de repetir. Una abraçada
ResponEliminaLa trovada... una pasada!!!.
ResponEliminaEl reciclatge es dels que m’agraden , bons plats i bons aliments.
Una abraçada
Maragda; Realment Castellterçol va ser tot un èxit, de veritat¡¡.
ResponEliminaLes amanides de llenties un altre èxit, poden-les menjar a l'estiu i a l'hivern.
Jo aquesta vegada també hi vaig participar a l'Hemc. Salutacions Maragda¡¡.
La trobada va ser genial, vam passar un dia fantàstic, eentre la colla i les visites, oi?
ResponEliminaL'amanisa de llenties m'encanta, gairebé m'agraden més en amanida que estofades...
Un bon aprofitament, nosaltres al estiu ho fem moltes vagades es una forma mes de menjar llegums. Ens ho vam passar d`allò mes bé no?
ResponEliminaPetons
Uns plats fàcils i ben deliciosos :-D
ResponEliminaVa ser un plaer conèixer-vos en persona... llàstima que ens faltés el valor necessari per emportar-nos un tanc de xocolata XDDD
Va ser genial la trobada, ho haurem de repetir en breu, no? Mil petons estima i visca les receptes d'aprofitament!
ResponEliminaQuina sort del Manel, que fa possible aquestes trobades gastroblocaires tant boniques!!! M'ha agradat molt aquesta entrada vostra.
ResponEliminaPer cert aquest "Je ne veux pas travailler..." és un dels temes més divertits que conec en francés... i m'agrada molt. Besades
Moltes gràcies a tots i totes els vostres comentaris, sou molt macos, i jo no m'he trobat gaire bé aquest cap de setmana per contestar-vos individualment..., així que espero que em disculpeu.
ResponEliminaBESOS / PETONS / BICOS
quina enveja la trobada! Molt bones les idees per "reciclar" llenties.
ResponEliminapt!
Felicidades por la quedada que seguro fue genial .... y la ensalada con lentejas nunca las comi pero seguro que estan muy ricas...un besito
ResponEliminaEva: va ser molt xula la trobada, anima't per a la propera. Petonets
ResponEliminaJulycar: estuvo de maravilla, y si pruebas las ensaladitas, a ver que te parecen, en casa gustan mucho... Besitos
Maragda, un plaer haver-vos conegut!! :)
ResponEliminaLa veritat és que va ser un dia magnífic! Serà difícil de superar, eh? :)
Petons!
Quina trobada més simpàtica! Poc a poc m´estic possant al dia dels blogs ja que amb les festes no he fet res de res. Primer de tot desitjar-te que el 2010 sigui fantàstic. He passat una estona molt divertida llegint les entrades, sobre tot la dedicada als elefants,... jaja. Les llenties super bones i super sanes.
ResponEliminaPetons!
Genial poder haver fet esta trobada, de la que crec que tothom va acabar molt i molt content :)
ResponEliminaMmmm llenties! A mi m'encanten, i encara que a l'hivern són millors calentetes, també faig alguna que altra amanida.
Mercè: I tant! que ens ens ho vam passar bé, a la propera no espero que es superi, si és igual de xula ja em conformo! Petons preciosa
ResponEliminaPilar: Moltes gràcies i també et desitjo que el 2010 sigui un any ben bo per a tu. Petonets
Mònica: doncs jo diria que també, va ser un dia complet. Sobre les llenties, també m'agraden molt estofades, però després dels atracons navideñus és que no hagués passat ni una cullerada. Besets bonica
Wivith: muchas gracias a tí, por todo el trabajo realizado. Un beso enorme
ResponElimina