Sara Forgas, regidora de l'Ajuntament d'Eplugues de Llobregat ens fa arribar el aquest text sobre el 20è Aniversari de la Convenció dels Drets de l'Infant atès que ens manifesta que: L’Ajuntament vol col·laborar activament en la promoció, la difusió i compliment dels drets dels infants. I des d'aquest bloc, i com a ciutadans, ens agreguem a aquesta voluntat, amb el convenciment que serà la suma de moltes voluntats que els drets dels nens siguin més que paper escrit...
Què es la Convenció?
La Convenció sobre els Drets dels Infants és un tractat de les Nacions Unides i la primera llei internacional sobre els drets del nens i les nenes jurídicament vinculant. Això vol dir que el seu compliment és obligatori. Reuneix drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals, reflecteix les diferents situacions en les quals es poden trobar els nens, nenes i joves de tot el món. La convenció té 54 articles que reconeixen que tots els menors de 18 anys tenen dret al ple desenvolupament físic, mental i social i a expressar lliurement les seves opinions. Però, a més a més, la Convenció és també un model per a la salut, la supervivència, i el progrés de tota la societat.
20 de novembre de 1989
El 1959, les Nacions Unides van aprovar una Declaració dels Drets del Nens i Nenes que incloïa 10 principis. Però no va ser suficient per protegir els drets dels infants perquè legalment no tenia caràcter obligatori. Per això, el 1978, el govern de Polònia va presentar a les Nacions Unides la versió provisional d’una Convenció sobre Els Drets dels Infants. Després de deu anys de negociacions amb governs de tot el món, líders religiosos, ONG i altres institucions, es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets dels Infants, el 20 de novembre de 1989, el compliment de la qual seria obligatori per a tots els països que la van signar.
La Convenció es va convertir en llei el 1990, després de ser signada i acceptada per 20 països, entre ells Espanya. Avui la Convenció ha sigut acceptada per tots els països, excepte dos: Somàlia i Estats Units.
Lectures
Miscel·lània
Nens
Visitar
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
M'he quedat una mica sorpresa amb un detall, que somàlia no accepti m'ho crec, però els Estats Units..., aquesta gent no la puc entendre!!!.Petons
ResponEliminaElvira: jo també em vaig quedar estranyada amb aquest detall. Jo tampoc entenc aquesta mentalitat barreja de parc d'atraccions i centre comercial.
ResponEliminaPetons princesa!