HEMC # 37 Aperitiu de Camembert + In memoriam Canapès d'ou

17.10.09



Aquesta exquisidesa la trobem en ocasions entre els primers plats del menú diari del Ninus Restaurant d'Esplugues de Llobregat, població on treballem. Ja podeu imaginar que les converses entre l'Anna-Carla Marín Cot (Anna per als assidus), -propietària i cap de cuina- i nosaltres són sempre –gairebé- al voltant de la gastronomia, de receptes, de restaurants,... ella professional i nosaltres diletants. Si així són els plats del menú, ni us podeu imaginar quins plats surten de la seva cuina els caps de setmana..., bé sí, anant-hi... Així que vam recrear aquest regal a casa i així ens va sortir:


Ingredients:
 Formatge camembert
 Ametlla crua picada
 Ou
 Melmelada de figues
Oli d'oliva

Preparació:
Batre l'ou i reservar. Treure el formatge de la nevera, quan més fred estigui millor per tallar unes tires. Passar les tires del camembert per l'ou, escórrer i arrebossar-ho amb l'ametlla crua.

En una paella amb l'oli ben calent es posen a fregir les barretes i es tomben ràpidament per a què no es cremi l'ametlla. Treure-les amb cura que no s'obrin i es perdi el formatge.

Per servir-ho hem emprat com a base una capa de melmelada de figues elaborada per la Pastiseria Sacha que particularment ens agrada molt.

Suggeriments:
 L'Anna ho prepara amb melmelada d'albercoc i creiem que també pot lligar molt bé amb una de tomàquet.
 Hi ha que empra formatge de tipus brie, nosaltres preferim el camembert.
 Les ametlles es poden substituir per un altre fruit sec, però compte amb la cocció si aquest ja està torrat.
 Servir-ho calent. Es poden deixar preparades amb l'arrebossat d'ametlles a la nevera i es fregeixen en el darrer moment.

G R À C I E S * A N N A ^_^ !!!


*************************



Aquesta altra recepta és d'una altra Anna, malauradament ha mort recentment i ens ha deixat molt trasbalsats, la trobem molt a faltar. Així que aquesta va per a tu, que un dia ens ho vas preparar a casa teva.

Ingredients:
 Cassoletes petites, de les preparades de massa brisa
 Ou
 Formatge ratllat, preferible emmental
 Sal

Preparació:
Col·locar les cassoletes en una safata de forn. Batre el ou ben batut, prèviament salat, i abocar-ho amb cura a cada cassoleta. Espolvorejar-les amb el formatge ratllat i posar-ho al forn a gratinar, quan s'hagi enrossit el formatge retirar la safata del forn i deixar refredar una mica. I a gaudir!

*************************

9 comentaris

  1. ese canapé es de lujooooooo...que rico!

    ResponElimina
  2. Ui, tant de temps sense passar per casa vostra i veig canvi de look. M'encanta. Per cert, bona aquesta recepta. Salut!!!!

    ResponElimina
  3. m'encanta el brie i el camembert, aquest aperitiu caurà aviat a casa!
    estupenda aportació al hemc!
    pt!

    ResponElimina
  4. El camembert és un dels meus formatges preferits. Us ha eixit un aperitiu que obri la gana!!! Enhorabona!!!

    ResponElimina
  5. Ja tornem per aquí. Moltes gràcies per la visita i els vostres comentaris. Un petó ben gros!

    ResponElimina
  6. Hola m'alegro que siguis la anfitriona de aquest mes.
    Petons.
    Margot

    ResponElimina
  7. Margot: moltes gràcies! quina enveja haver estat a Collioure!
    Petons

    ResponElimina
  8. Este debe ser una delicia. Tengo muchas recetas con camembert pero esto no estaba en mis apuntes. Ya me puedo imaginar esas visitas al restaurant y tratando siempre de obtener alguna información ;-).
    Besos.

    ResponElimina
  9. Kako: pues apunta, apunta. Sí es cierto que Anna és muy generosa en esa materia de facilitar recetas, pero también intentamos que haya reciprocidad -aunque modesta-, de lo contrario sería un abuso. Un besote enorme!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design