Vam aprendre a cuinar amb llet de coco fa molt de temps, és un dels ingredients que sempre tenim al rebost, però sempre hem cuinat plats salats, i hem deixat les ratlladures de coco per a postres, encara que ara també les hem introduïdes en aperitius i amanides. Amb llet de coco mai havíem fet un postre però de la mà de la Mercè de la Cuina per a llaminers i la seva recepta de Pastís de neu vam decidir de posar-nos mans a la llet de coco, perquè sembla molt senzilla d'executar. Hem fet alguna variació per ajustar-la al nostre gust i no volíem que predominès el gust de llet dolça que no ens acaba de fer el pes, com tampoc sortís dolç del tot, alguns pensaran que som uns insípids... què li farem!
Ingredients:
150 ml de llet semidesnatada
400 ml de llet de coco de postres
30 g de sucre
2 sobres de gelatina en pols
Oli de girasol
Coco ratllat
Preparació:
En un cassó vam posar la llet, la gelatina en pols i el sucre, a foc molt lent i remenant sovint. Quan arrencava el bull vam apagar el foc i vam afegir la llet de coco i vam remenar el preparat enèrgicament.
Vam agafar uns motllos de silicona del tipus de fer glaçons –uns cors i unes petxines-, que prèviament havíem untat una mica amb d'oli de girasol per facilitar l'operació de desmotllat.
Vam abocar amb cura la barreja als níxols dels motlles i bo i calent ho vam posar al frigorífic.
Malgrat que el fabricat esmenta que la gelatina haurà agafat consistència al cap de dues hores, nosaltres ho vam deixar d'un dia per l'altre.
Vam desemmotllar molt a poc a poc els cors i les petxines de coco i ho vam servir amb un toc de coco ratllat.
Els nostres panellets tradicionals:
Panellets de coco
Panellets de pinyó
Maragda, fantàstica adaptació!! :) I la foto, impressionant!! Quin cor més delicat i preciós!!
ResponEliminaPetons!
...que originals...deu estar boníssim...
ResponEliminaPtnts
Ho sento, però no puc amb el coco processat :-(
ResponEliminaEl coco natural m'encanta, però qualsevol cosa que tingui coco processat (llet de coco, coco ratllat, etc.), em fa angúnia.
Per cert, gràcies per elaborar tan ràpidament el resum de l'HEMC, sens dubte el més extens de tota la història!
Nenaaaaa!! quines mans que tens!! és una autèntica meravella de pastís!! Moltes gràcies per compartir-ho!!
ResponEliminaquè bons! són com petits bombonets de coco!
ResponEliminapt!
UUUUMMM que bien te han quedado, con lo que me gusta a mi el coco...gracias por compartir la receta....bs...
ResponEliminaSi la recepta esta feta amb el mateix amor que el cor deu de estar deliciosa.
ResponEliminaUn peto
Maragda,
ResponEliminaCada vez que veo un dulce con coco me acuerdo de mi abuelo (que le encanta el coco) y lo apunto. Este también va a ir a la lista de sorpresas para el abuelete.
¡Besos!
Jo també em vaig quedar amb la recepta de la Mercè, i aquest cor teu ha quedat de maravella, es veu super delicat, es com un bombó de coco fantàstic.Petons
ResponEliminaQuins capritxes més bonics!!Jo no sóc molt del coco, però fan molt bona fila!!
ResponEliminaPetonets maca,
Vanesuky.
FINS DEMÀ!
I tant!! quin caprixet ;))
ResponEliminaA mi con dulce de leche por favor. Y no creo que sean insípidos es solo cuestión de costumbre, a nosotro no nos empalaga porque ya estamos acostumbrados a su sabor. Sobre gustos...
ResponEliminaAsí con forma de corazón me pareció tan delicado!
Cariños
Me declaro abiertamente una enamorada total del coco, si además tiene forma de corazón, me rindo a sus pies.
ResponEliminaBesitos sin gluten.
Maragda; un bon "aperitiu" sens cap dubte, una manera diferent de presentar les coses¡¡. Que vaigi de gust Maragda¡. Josepb -menja de bacallà-
ResponEliminaHola! Pels amants del coco com jo, això deu ser una delícia! Queda apuntada!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMaragda,
ResponEliminaDe caprixet, res de res, això pot arribar a vici amb molta fcilitat. Una abraçada
Moltes gràcies a tots/tes! però no us oblideu de visitar l'entrada de la Mercè, perquè si aquests us han agradat..., la seva recepta enamora pel seu primor i delicadesa, a nosaltres ens va embaladir! i l'Elvira ens dóna la raó...
ResponEliminaMuchas gracias a tod@s! no olvidéis visitar la entrada de Mercè, porque si estos os han gustado..., su receta enamora por su primor y delicadeza, a nosotros nos encandiló! y Elvira nos da la razón...
Surfzone: I provant amb llet d'ametlla i ametlla ratllada? se m'acaba de passar pe tupí..., potser..., potser que no et faria tanta angúnia... ;)
Marilú Pérez: Eres un amor, dí que sí, que los abuelillos són los abuelillos, a mi no me queda ninguno de los cuatro para poder mimar..., así que ahora le toca a mi madre, que tiene ya una edad.
Erika: Tomo nota de lo del dulce de leche, así amplio miras, que solo la pongo cuando hago bizcochitos de chocolate...
Besitos de coco para tod@s, pero del coco bueno, eh?, o del Coco de Barrio Sésamo..., no del asusta niños... ;)
Glòria i Josep: no sé que ha passat amb el vostre comentari, no sé si me l'he carregat sense voler o l'heu suprimit vosaltres..., com m'arriba la notificació al correu electrònic amb el contingut, sé que aquest és molt correcte i sobretot simpàtic! Així que si l'he suicidat, em disculpeu, sisplau!
ResponEliminaUn petó molt gros i ens veiem demà :)
Me parece una pequeña delicia.
ResponEliminaDoncs no es descarta... i a més, ara va perfecte: va sobrar ametlla ratllada dels panellets :-D
ResponEliminaCon lo que me gustan y yo sin poder tomar dulces, me toca sufrir viendolos.
ResponEliminaBesos.
Uns capritxets de coco boníssims i molt carinyosos!
ResponEliminaPer cert, quina és la llet de coco de postres?
Que cosa más rica y delicada. Me llevo la receta para hacerla.
ResponEliminaUn abrazo
Ja ho pots ben dir..un capritxet!!! mmmmmmm...
ResponEliminaPetunets,
Eva.
hola maca!!No vas venir anir!!
ResponEliminaEt vaig portar uns macarons tal i com m'havies demanat. Bé, un altre cop serà!
Petonets preciosa.
Vanesuky.
Oh... que macos són aquests cors !!! No són rosa on l'amor s'hi posa però poc n'hi falta. I amb coco... a qui li agrada com a mi.. per provar de fer.
ResponEliminaPetons bonica... ( que no vas anar ahir a la classe ??? )
Nélida: sí que lo es, y tan fácil de hacer...
ResponEliminaSurfzone: ho veus? el bo d'aquestes receptes és que un pot pensar en altres ingredients, si t'animes vigila amb la densitat de la llet d'ametlles, que potser hauràs de rectificar una mica la dosi de gelatina.
Javier: oh! y con otro edulcorante?
Perol y Mortero: para eso está...
Eva ;)
Vanesuky: ja t'he enviat per correu la meva resposta, però la repeteixo:
Ets un amor!
Sí, que vaig venir, però vaig arribar molt justeta de temps i vaig marxar de les primeres -corrents- perquè tenia un sopar..., ni tan sols em vaig quedar per la foto, ni em vaig acomiadar de ningú. Tant és així que aquest matí li he enviat un correu a la Gemma, demanant disculpes per haver marxat a la francesa, i donant-li les gràcies.
T'hauré de fer un monument! mira que portar-me els macarons... Moltíssimes gràcies, segur que àlgú serà molt feliç que no me'ls cruspeixi jo... :(
Maria: moltes gràcies! sí sí que hi vaig anar però vaig arribar salat i després vaig marxar escopetejada.
A tots/es - A tod@s:
MOLTS PETONS DESDE BARCELONA
Unes petites maravellas! M´encanta el coco i segur que cauen.
ResponEliminaFins aviat!
Pilar: moltes gràcies, i són tan fàcils de fer...
ResponEliminaPetons!
ai que amb tant de canvi al blog no trobava lo dels missatges jajaja.
ResponEliminaUn 10 i amb formeta i tot :)
jajajaja, què bona aquesta! gràcies bonica, ja tinc la receptilla per a tu calenteta-calenteta i a punt de sortir el proper dimecres, ja et posaré un comentari amb l'enllaç.
ResponEliminaPreciosa, que tinguis molt bona setmana. Besets!