
Fotografia extreta de la web: http://www.vikkismyth.com

Ingredients per a 4 persones:
500 g de tonyina fresca en una peça
6 cs d'oli de sèsam
6 cs soperes de salsa de soja japonesa
2 taronges
1 llimona
Un grapat de llavors de sèsam, opcional
Preparació:
Netejar el tros de tonyina bé. Amarar-ho en l'oli de sèsam per tots els costats i posar-ho en una paella ben calenta. Deixar-ho dorar per tots els costat, però un màxim d'un minut (ha de quedar cuit per fora i cru per dins). Es retira del foc i es deixa refredar. Fer talladetes de no més de ½ cm de gruix i reservar.
Esprémer les taronges i la llimona i es barreja amb la salsa de soja.
Per servir es posen les llenques al plat, a nosaltres ens agrada molt en forma de ventall, unes muntadetes a sobre les altres i afegir la salseta al damunt i les llavors de sèsam.
Suggeriments:
Com a acompanyament podem posar un arròs blanc o unes verduretes al dente fredes.
Notes:
cs: cullerada sopera
cc: cullerada de cafè
Maragda, aquesta proposta m'agrada molt!La tinc que provar, el suc de llimona i taronja...m'agrada!
ResponEliminaPer cert, desde el Google Chrome, no puc entrar al vostre blog...només em deixa si obro internet explorer...que raro!!
Moltes gràcies Núria.
ResponEliminaPodria ser que vaig estar trastejant per les tripes unes quantes hores. Si detecto que es repeteix miraré que no sigui una altra cosa.
Petons,
mgda
La tonyina poc feta m'encanta, i amb les llavors de sèsam lliga a la perfecció.
ResponEliminaHola estimada amiga, boníssima aportació al HEMC. Ara només ens falta comprar una mica de tonyina i cuinar la recepta que ens regaleu. Moltes gràcies.
ResponEliminaBien,ya estais con el delantal puesto, ahora to seguido!
ResponEliminaEncara estic adormida... no veia la tonyina entre la foto de colors de dalt i jo buscant i buscant.. Aixó són les festes de la Mercé.. Ja veig que esteu de nou en marxa..
ResponEliminaPetons
Yo no sóc molt de tonyina crua, ja sé que el suc de cítrics fa unamena de cocció especial i ja no es tan cru. Està bé tenir aquesta recepta. Salut!!!!!
ResponEliminaDoncs a mi la tonyina m'encanta, i aquest plat que heu fet en especial! Molt bona aportació!
ResponEliminaA tots/totes:
ResponEliminaMoltes gràcies, i ens alegrem que us hagi agradat la nostra aportació a l'HEMC 36.
Arriba con los delantales ;)
Petonets/Besitos MIL