Pintura de Jacek Yerka
Ingredients:
Per a l'amanida:
Fulls d'enciams diversos i al gust
Bacó
Daus de formatge manxec
Pinyons torrats
Per a la vinagreta de mel:
1 cc de mel de romaní o de milflors
1 cc de vinagre blanc, també vinagre balsàmic, però blanc!
2 cc d'oli d'oliva verge
Un polsim de sal
Un sustet de pebre blanc, opcionalment
Preparació:
Saltar els pinyons en una paella amb unes gotes d'oli d'oliva fins torrar-los. Saltar la cansalada fins que quedi cruixent. Reservar ambdues coses.
La vinagreta la preparem barrejant tots els ingredients i emulsionant-los ràpidament.
Per muntar el plat posem primer un llit amb les fulles de les crudités, i afegim la cansalada i els pinyons, millor si estan tebis, i el formatge manxec i amanim amb la vinagreta.
Suggeriment:
Si teniu dubtes que no agradi la vinagreta de mel, podeu triar un altre amaniment, però no abuseu d'aquells que siguin d'un sabor molt intens perquè esmorteirà el sabor de tot el conjunt.
Notes:
cs: cullerada sopera
cc: cullerada de cafè
Aquesta amanida és molt bona, enriquida amb ingredients de molt sabor. A mi la vinagreta de mel m'encanta i una mica tebi queda deliciós...
ResponEliminaA nosaltres també ens agrada motl fins i tot als tiquis-miquis de la família, i tens tota la raó amb això del tebi, fa un contrast boníssim.
ResponEliminaPetó
LQL
Quin canvi de look més bonic. El dibux m'encanta i la recepta és un plaer. Petonets a la més guapa de la Terra Alta.
ResponEliminaMaragda, ara si puc entrar al blog sense problemes. L'amanida bonísima...i el canvi de look m'ha encantat!! jeje...es molt graciosa
ResponEliminaQué bonita que estais poniendo la casita. Me gusta el look.
ResponEliminaBesitos sin gluten
Txell i Kike:
ResponEliminaMira que sou salats! ¿que voleu que les xiques de la Terra Alta m'apedreguin quan passi per Los Camposines...? jo que tenia ben guardat el secret... ;D
Núria:
Ho veus com era jo fent de bruja avería trastejant per los tripes del bloc...
María Luisa:
Sobria, la casa sobria, porque lo que cuenta es el contenido..., guerra a las florituras!
A tots/totes:
Muchas gracias i besets a trocho y mocho
Aquesta és una de les meves amanides preferides...m´encanta!!!...i trobo acertadíssim el vostra canvi d´aspecte...petonets
ResponEliminaMª José:
ResponEliminaSí que és molt bona l'amanida...
Ens venia molt de gust fer aquest canvi, estava abans tot una mica amuntegat i carrincló. Em fa feliç que t'agradi. Petons