Un plat dels de sempre, que ens feia l’àvia o la mare, uns dies de peix i uns altres de carn. Avui us presentem els de carn, amb costella i salsitxa, i amb algun que altre ingredient que no us espereu però que us pot convèncer...
Ingredients:
¼ kg de fideus dels del foradet
200 g de costella de porc a trossos
200 g de salsitxes
2 dents d’all pelats
4 cebes ratllades
1 anxova
1 cs de pebrot en conserva
1 cs de concentrat de tomàquet
Braó de pollastre
All i julivert
Oli d’oliva
Sal
Preparació:
1. En una cassola amb una mica d’oli i els alls pelats sofregir a foc lent la costella de porc i les salsitxes, quan comencin a agafar color afegir la ceba ratllada.
2. Per un altre costat amb la mà de morter picar: l’all, el julivert i l’anxova.
3. Quan la ceba estigui rossa afegir la picada, la cullerada de pebrot i la cullerada del concentrat de tomàquet, remenar un parell de cops.
4. Quan el sofregit està al punt afegir els fideus i donar-li un parell de voltes.
5. Afegir el braó fins que cobreixi els fideus i deixar bullir l’estona que el fabricant indiqui per a què quedin al dente, anar afegint braó si en beu massa, però molt poquet, només per garantir que no es cremin.
6. Quan estiguin al dente, tastar de sal, i rectificar-ne si fos necessari, i deixar reposar uns cinc minuts.
Notes:
cs: cullerada sopera
Plato rico y con contundencia para estos días de frio que parece que están dando sus ultimas coletadas, por lo menos por el sur.
ResponEliminaMe ha hecho mucha gracia lo de los fideos del agujerito, yo también digo lo mismo cuando mando a mi marido a comprarlos, jeje.
Besitos
Por aquí estamos ventolados y de pésame por el fallecimiento de los niños en Sant Boi...
ResponEliminaSí lo de los fideos con agujerito es que en nuestro super habitual ya no encontramos, solo para fideuá... tampoco encontramos conchitas, estrellitas, sopa de letras, pistones, maravilla..., cosa que es un fastido porque somos muy soperos y es una sosez el cabello de ángel, día sí, día también... Eso sí, mucha rôtisserie, muchas tiendas "delicatessen", muchos "italianos"... pero debe ser que los fideos a la cazuela no son "cool"...
Besines a lo tradicional!