Altres receptes
Conserves
Hortalisses
Receptes
Tot l'any
Truquets
Vam llegir aquesta entrada de la Garbancita de com fer esferificacions econòmiques, i vam dir ui! assajarem. Vam anar a la farmàcia del costat de casa i ens vam proveir d’un comptagotes que no va arribar a l’euro i vam adaptar la recepta al que nosaltres volíem: caviar de tomàquet natural.
Ingredients:
1 Pot de ¼ de tomàquet natural triturat
1 cc d'agar-agar
1 got d’oli de gira-sol
1 comptagotes
Preparació:
Posar en un bol l’oli de gira-sol. Barrejar el tomàquet i l’agar-agar i posar-ho a escalfar, quan l’agar-agar s’ha dissolt s’ha de procedir ràpid amb el comptagotes i anar abocant les gotes al bol de l’oli de gira-sol, que amb una mica de pràctica acabem fent el caviar. Conservar-ho amb l’oli fins el moment de menester i treure les boletes amb cura.
Suggeriments:
Com ens va sobrar del preparat vam agafar una carmanyola, la vam folrar de paper transparent, i quan s’havia gelificat vam tallar-ho a dauets que ens va anar de perles per acompanyar una crema de carxofes que teníem per dinar...
Notes:
cc: cullerada de cafè
Vam llegir aquesta entrada de la Garbancita de com fer esferificacions econòmiques, i vam dir ui! assajarem. Vam anar a la farmàcia del costat de casa i ens vam proveir d’un comptagotes que no va arribar a l’euro i vam adaptar la recepta al que nosaltres volíem: caviar de tomàquet natural.
Ingredients:
1 Pot de ¼ de tomàquet natural triturat
1 cc d'agar-agar
1 got d’oli de gira-sol
1 comptagotes
Preparació:
Posar en un bol l’oli de gira-sol. Barrejar el tomàquet i l’agar-agar i posar-ho a escalfar, quan l’agar-agar s’ha dissolt s’ha de procedir ràpid amb el comptagotes i anar abocant les gotes al bol de l’oli de gira-sol, que amb una mica de pràctica acabem fent el caviar. Conservar-ho amb l’oli fins el moment de menester i treure les boletes amb cura.
Suggeriments:
Com ens va sobrar del preparat vam agafar una carmanyola, la vam folrar de paper transparent, i quan s’havia gelificat vam tallar-ho a dauets que ens va anar de perles per acompanyar una crema de carxofes que teníem per dinar...
Notes:
cc: cullerada de cafè
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ep, que interessant! Això ho haurem de provar... sembla molt divertit ;)
ResponEliminaMolt interessant, tinc agar-agar per aquí ho provaré.
ResponEliminaGemma i Bajoqueta (noia que no sabem el teu nom de pila!): És molt divertit fer aquests experiments i per quatre xavos, no cal gastar-se una pasta llarga amb el kit d'esferificació -per cert, que el cacarejat llibre de receptes que inclou és una pitttt..., és més complet el llibre d'instruccions d'una escombra!- :D
ResponEliminaPetonets experimentals