Cuina catalana
Cuina de Nadal
PLAT PATRIMONIAL
Receptes
Receptes d'hivern
Receptes de campanilla
Segons plats
Tot l'any
Ingredients:
o 1 pollastre a trossos
o 2 llagostes partides per la meitat
o 1 ceba picada
o 3 tomàquets trinxats
o 1 copa de vi ranci
o 1 raig d’anís sec
o 1 cullerada de Farina
o Oli d’oliva
o Sal
o Pebre
o Aigua
o un grapat d’ametlles i avellanes torrades (per la picada)
o 2 grans d’All (per la picada)
o Julivert (per la picada)
o Brins de safrà (per la picada)
Preparació:
Saltar les llagostes en una cassola en oli d'oliva i retirar-les. En el mateix oli enrossir el pollastre salpebrat. Afegir la ceba, una mica més tard el tomàquet i deixar-ho sofregir. Feu-hi la reducció del vi ranci i l’anís. Tirar la farina, remenar-ho i afegiu-hi l’aigua fins que cobreixi o a punt de fer-ho. Deixar-ho coure a foc lent i quan faltin uns 10 minuts per acabar afegiu-hi la picada i la llagosta.
Suggeriments:
o Podeu afegir una mica de xocolata a la picada.
o Podeu afegir a la picada el fetge de la llagosta.
o Colar la salsa, una vegada estigui acabada.
Ingredients:
o 1 pollastre a trossos
o 2 llagostes partides per la meitat
o 1 ceba picada
o 3 tomàquets trinxats
o 1 copa de vi ranci
o 1 raig d’anís sec
o 1 cullerada de Farina
o Oli d’oliva
o Sal
o Pebre
o Aigua
o un grapat d’ametlles i avellanes torrades (per la picada)
o 2 grans d’All (per la picada)
o Julivert (per la picada)
o Brins de safrà (per la picada)
Preparació:
Saltar les llagostes en una cassola en oli d'oliva i retirar-les. En el mateix oli enrossir el pollastre salpebrat. Afegir la ceba, una mica més tard el tomàquet i deixar-ho sofregir. Feu-hi la reducció del vi ranci i l’anís. Tirar la farina, remenar-ho i afegiu-hi l’aigua fins que cobreixi o a punt de fer-ho. Deixar-ho coure a foc lent i quan faltin uns 10 minuts per acabar afegiu-hi la picada i la llagosta.
Suggeriments:
o Podeu afegir una mica de xocolata a la picada.
o Podeu afegir a la picada el fetge de la llagosta.
o Colar la salsa, una vegada estigui acabada.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Amb el vostre permís, aquesta me l'anoto a la llibreta de les receptes estrella...sona molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
El resultat és molt bo, i per aquests dies de festa que s'acosten és relativament fàcil de fer, que això també és interessant, tan atrafegats com anem.
ResponEliminaNosaltres la tenim també categoritzada con "recepta de campanilles" ;-).
Una abraçada,
LQL