Cuina de Nadal
Cuina internacional
Entrants freds i calents
Receptes
Receptes d'hivern
Receptes de campanilla
Tot l'any
Ingredients per a 8 persones:
o 1 fetge gras d'ànec de 700 g aproximadament
o ½ cc de pebre de Szechuan
o 1 i ½ cc de sal
o 1 cc paprika
o 1 pessic d’herbes de la provença
o 2 cs de vi blanc licorós (o porto blanc)
Preparació:
Separar els dos lòbuls del fetge i treure els nervis (és més fàcil si talla en 2 el fetge en el sentit de la longitud): desenganxar delicadament la vena principal amb l'ajuda d'un petit ganivet i tirar suaument en tota la seva longitud.
Posar les espècies en un bol i barrejar bé. Passar la barreja d’espècies sobre totes les cares del fetge i regar l'interior amb el vi. Reconstituir els dos lòbuls en una terrina.
Escalfar prèviament el forn a 90° i deixar la terrina del fetge gras al bany maria durant 50 minuts. Després, deixar refredar a temperatura ambient. Així que el greix comença a quallar, tapar la terrina amb paper film i posar un pes a sobre. Deixar-ho al refrigerador almenys 48h.
Notes:
o cc: cullerada de cafè
o cs: cullerada sopera
Ingredients per a 8 persones:
o 1 fetge gras d'ànec de 700 g aproximadament
o ½ cc de pebre de Szechuan
o 1 i ½ cc de sal
o 1 cc paprika
o 1 pessic d’herbes de la provença
o 2 cs de vi blanc licorós (o porto blanc)
Preparació:
Separar els dos lòbuls del fetge i treure els nervis (és més fàcil si talla en 2 el fetge en el sentit de la longitud): desenganxar delicadament la vena principal amb l'ajuda d'un petit ganivet i tirar suaument en tota la seva longitud.
Posar les espècies en un bol i barrejar bé. Passar la barreja d’espècies sobre totes les cares del fetge i regar l'interior amb el vi. Reconstituir els dos lòbuls en una terrina.
Escalfar prèviament el forn a 90° i deixar la terrina del fetge gras al bany maria durant 50 minuts. Després, deixar refredar a temperatura ambient. Així que el greix comença a quallar, tapar la terrina amb paper film i posar un pes a sobre. Deixar-ho al refrigerador almenys 48h.
Notes:
o cc: cullerada de cafè
o cs: cullerada sopera
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Mmmmm!!! Ja en sento les aromes...
ResponEliminaA veure si aquest Nadal m'atreveixo amb alguna de les vostres llepolies dolces i salades.
Gràcies per passar per "Can Tarongina" i és tot un honor formar part dels blocs de Capçalera.
Jo també us incloc entre el meu veïnat!
Una abraçada nadalenca!
Per què serà que les aromes són tan evocadores? i quina colossal obra proustiana van provocar les aromes d'unes humils madalenes!
ResponElimina¿Com no passar-nos per "Can Tarongina" amb aquest nom-aroma tan suggerent? i revisitar aromes que hem emprat en la nostra cuina... Alhora que és un plaer ésser veïns!
Una cordial abraçada ;)
LQL
Quina bona idea! M'encanta la recepta la copio ja mateix! a més a més aquests ingredients si que els puc trobar a Argentina, ja que a vegades les receptes de casa se'm compliquen i no em queda més remei que adaptar-les jejeje
ResponEliminaSalutacions
Ares
Fuet-i-Mate
Fuetimate,
ResponEliminaMoltes gràcies, ens agrada molt saber que t'ha agradat!
Besets!