A la Fontcalda...
Cuina catalana
Fruites
Gandesa
Llepolies
PLAT PATRIMONIAL
Postres
Receptes
Terra Alta
Terres de l'Ebre
Tot l'any
Visitar
Fotografia de la flor del pomer de R. Canyelles
Ingredients:
o 3 maçanes
o 25 g de llevat premsat
o ¼ l d'oli d'oliva
o ¼ l de llet
o 200 g de sucre
o 2 ous
o 1 copa d'anís sec
o Farina la que hi entri
o Canyella en pols
o 1 sustet de coriandre
o 1 sustet de matafaluga
Preparació:
Batre els ous, 150 g de sucre, l’anís i el llevat desfet amb la llet. Afegir la farina i treballar-ho fins obtenir una massa no gaire dura. Deixar-ho reposar un parell d’hores perquè fermenti.
Estirar la massa en forma ovalada i col·locar-hi les pomes sense pelar, tallades a quarts o a galls més petits, molt juntes, amb la pell a la part de fora, fins cobrir tota la superfície.
Tirar al damunt un raig d’oli d'oliva, el sucre restant, el polsim de canyella, el coriandre i la matafaluga.
Coure al forn a uns 170º de 20 a 25 minuts, fins que quedi la massa daurada i la poma comenci a enrossir-se.
Suggeriments:
o Es poden fer cócs individuals.
Fotografia de la flor del pomer de R. Canyelles
Ingredients:
o 3 maçanes
o 25 g de llevat premsat
o ¼ l d'oli d'oliva
o ¼ l de llet
o 200 g de sucre
o 2 ous
o 1 copa d'anís sec
o Farina la que hi entri
o Canyella en pols
o 1 sustet de coriandre
o 1 sustet de matafaluga
Preparació:
Batre els ous, 150 g de sucre, l’anís i el llevat desfet amb la llet. Afegir la farina i treballar-ho fins obtenir una massa no gaire dura. Deixar-ho reposar un parell d’hores perquè fermenti.
Estirar la massa en forma ovalada i col·locar-hi les pomes sense pelar, tallades a quarts o a galls més petits, molt juntes, amb la pell a la part de fora, fins cobrir tota la superfície.
Tirar al damunt un raig d’oli d'oliva, el sucre restant, el polsim de canyella, el coriandre i la matafaluga.
Coure al forn a uns 170º de 20 a 25 minuts, fins que quedi la massa daurada i la poma comenci a enrossir-se.
Suggeriments:
o Es poden fer cócs individuals.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
? gr. de farina
ResponEliminaEn la recepta que vam usar consta la he qui "entro"... així que s'ha d'usar la intuïció.
ResponEliminaMoltes gràcies per advertir-nos l'omissió
Equip de LQL