Recepta d’origen medieval, sembla ser que eren unes postres molt esteses a tot Catalunya però que ara només són conegudes a Eivissa, tot i que hi ha zones de Castelló i Terol que també fan uns pastissets anomenats flaó però aquests es diferencien molt del que avui us presentem.
MASSA "BRISA" Ingredients: o 60 g d’oli d’oliva o 30 g de barreja d’anís sec i mistela o 120 g de farina o Ratlladura d’una llimona o Una pessigada de canyella
Preparació: Barrejar bé l’oli d’oliva amb l’anís sec i la mistela. Quan està ben emulsionat afegir-hi la farina de cop i barrejar-ho fent pessics o bé amb una espàtula. Deixar reposar tapada durant una estona aquesta massa.
Per estirar la massa, col•locar-la entre dos fulls de paper setinat (del que usen a les cansaladeries o carnisseries), així evitareu que el corró s’enganxi, i estirar-la damunt d’una taula enfarinada. Ha de quedar un gruix ínfim. Folrar un motlle rodó i baix per després coure al forn.
| LA CREMA DEL FLAÓ Ingredients: o 400 g de mató de cabra o 4-5 ous o 200 g de sucre o Fulles de menta fresca picades o Ratlladura d’una llimona
Preparació: Es barreja bé tots els ingredients en cru i reservar.
PER MUNTAR EL FLAÓ: Tenim per un costat la massa brisa preparada en el motlle i la crema del flaó, aquesta darrera l’hem d’escampar bé a la massa brisa.
Posar al forn, prèviament escalfat, fins que estigui cuit, no li cal molt estona. Un cop cuit decorar amb sucre llustre.
Suggeriments: o La massa brisa també la podeu adquirir fresca o congelada, però penseu d’estirar-la i doneu-li una pinzellada de la barreja d’anís sec i mistela. o També podeu usar les tarteletes individuals preparades, pinzellada inclosa. o Decoració personalizada: pensaments cristal·litzats, anissos, etc.
|
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!