Altres receptes
Carns
Cuina internacional
Hortalisses
Llegums
Receptes
Receptes d'hivern
Receptes de tardor
Tot l'any
Recepta marroquí gentilesa de FZB
Ingredients:
o Xai tallat gruixut i desossat
o Mantega
o Aigua
o Sal
o Oli d'oliva
o Julivert
o Cúrcuma
o Pebre blanc mòlt
o Gingebre ratllat
o 1 tomàquet
o Cuscús
o Col
o Pastanaga
o Nap
o Remolatxa
o Carbassa (opcional)
o Cigrons cuits
Preparació:
Posar a bullir la carn de xai amb mantega, aigua, sal, oli, un ramet de julivert, cúrcuma, pebre blanc mòlt, gingebre ratllat i un tomàquet durant uns 30 o 40 minuts.
Remullar el cuscús, amb aigua suficient y escórrer de seguida.
Afegir a l’anterior braó les verdures: col, pastanaga, nap, remolatxa, carbassa (optativa) i un bon grapat de cigrons cuits i deixar-ho bullir durant 30 o 40 minuts més.
Mentre bull posar al vapor el cuscús, retirar-lo remullar-ho amb una mica d’aigua. Posar-ho més estona al vapor, retirar-ho i remullar-lo amb oli.
Per servir: escalfar el braó molt calent i el cuscús al vapor. Afegir més mantega al cuscús i remenar-ho bé. En cada plat fer una muntanya de cuscús, amb la carn al mig, a sobre les verdures de forma decorativa i afegir cullerots de braó al damunt.
Suggeriments:
o Els ingredients de tipus tubercle s'han de tallar de llarg a llarg i en trossos grans.
Notes:
o No hi ha dificultat excessiva per trobar la cúrcuma i el gingebre en els supermercats.
o La cúrcuma com a espècie va desaparèixer de la nostra cuina, però hi ha receptes antiquíssimes on hi té presència.
o Al voltant de la mantega no hem sabut esbrinar la seva procedència, el màxim que sabem és que es tracta d'una mantega especial de les muntanyes, així en la manca d'aquesta posem mantega del Cadí o de Soria.
o El cuscús també es fa amb altres tipus de carn, excepte porc, però al nostre parer el de xai es porta la palma en exquisidesa.
Recepta marroquí gentilesa de FZB
Ingredients:
o Xai tallat gruixut i desossat
o Mantega
o Aigua
o Sal
o Oli d'oliva
o Julivert
o Cúrcuma
o Pebre blanc mòlt
o Gingebre ratllat
o 1 tomàquet
o Cuscús
o Col
o Pastanaga
o Nap
o Remolatxa
o Carbassa (opcional)
o Cigrons cuits
Preparació:
Posar a bullir la carn de xai amb mantega, aigua, sal, oli, un ramet de julivert, cúrcuma, pebre blanc mòlt, gingebre ratllat i un tomàquet durant uns 30 o 40 minuts.
Remullar el cuscús, amb aigua suficient y escórrer de seguida.
Afegir a l’anterior braó les verdures: col, pastanaga, nap, remolatxa, carbassa (optativa) i un bon grapat de cigrons cuits i deixar-ho bullir durant 30 o 40 minuts més.
Mentre bull posar al vapor el cuscús, retirar-lo remullar-ho amb una mica d’aigua. Posar-ho més estona al vapor, retirar-ho i remullar-lo amb oli.
Per servir: escalfar el braó molt calent i el cuscús al vapor. Afegir més mantega al cuscús i remenar-ho bé. En cada plat fer una muntanya de cuscús, amb la carn al mig, a sobre les verdures de forma decorativa i afegir cullerots de braó al damunt.
Suggeriments:
o Els ingredients de tipus tubercle s'han de tallar de llarg a llarg i en trossos grans.
Notes:
o No hi ha dificultat excessiva per trobar la cúrcuma i el gingebre en els supermercats.
o La cúrcuma com a espècie va desaparèixer de la nostra cuina, però hi ha receptes antiquíssimes on hi té presència.
o Al voltant de la mantega no hem sabut esbrinar la seva procedència, el màxim que sabem és que es tracta d'una mantega especial de les muntanyes, així en la manca d'aquesta posem mantega del Cadí o de Soria.
o El cuscús també es fa amb altres tipus de carn, excepte porc, però al nostre parer el de xai es porta la palma en exquisidesa.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!