A la Fontcalda...
Cuina catalana
Gandesa
Hortalisses
Lectures
Olla de Llibres i Cols
PLAT PATRIMONIAL
Receptes
Terra Alta
Terres de l'Ebre
Tot l'any
Truquets
Visitar
Imatge escanejada del llibre La cuina comarca a comarca. Ribera d'Ebre. Terra Alta, Ciro Ediciones SA, Barcelona, 2005, pàg. 85
Ingredients:
(4 persones)
o 6 ous
o ½ kg de fesols bullits
o 1 all
o 1 cullerada de farina
o Pessic de pebre vermell dolç
o Oli d'oliva
o Sal
Per a la picada:
o 25 g d'ametlles fregides
o 1 galeta maria
o ½ presa de xocolata negra
o 1 all petit
Preparació:
Fer la truita i la reservar-la. Posar en una cassola de fang dues cullerades d'oli d'oliva a escalfar, hi afegir un gra d'all tallat remenudet i una cullerada de farina quan sigui daurada però que no es cremi afegir la culleradeta amb el pebre vermell. Remenar-ho i abocar aigua bullent suficient per a mig cobrir la truita, tallada en el nombre de porcions que necessitem i col-locada a la cassola. Deixar fer un bull al suc.
Preparar la picada i es tira al damunt de la truita. Agafar la cassola i li fer-li un moviment rotatiu a fi que tot es barregi bé. Deixar que faci un breu xup-xup.
Notes:
o Els fesols són una classe de mongeta seca. Però de no tenir-ne es pot substituir per una altra mena.
o Aquesta truita en suc també hi ha altres variants que difereixen en els ingredients (per exemple a Ulldemolins la fan amb bacallà i espinacs), o la manera de fer la picada, i fins i tot hi ha que la fa al forn...
o Aquesta manera de fer amb la truita l'avi la feia de moltes maneres i sempre aprofitant les temporades de les hortalisses, en lloc de posar-li fesols ho feia amb carxofa, carbassó, albergínia, etc.
Imatge escanejada del llibre La cuina comarca a comarca. Ribera d'Ebre. Terra Alta, Ciro Ediciones SA, Barcelona, 2005, pàg. 85
Ingredients:
(4 persones)
o 6 ous
o ½ kg de fesols bullits
o 1 all
o 1 cullerada de farina
o Pessic de pebre vermell dolç
o Oli d'oliva
o Sal
Per a la picada:
o 25 g d'ametlles fregides
o 1 galeta maria
o ½ presa de xocolata negra
o 1 all petit
Preparació:
Fer la truita i la reservar-la. Posar en una cassola de fang dues cullerades d'oli d'oliva a escalfar, hi afegir un gra d'all tallat remenudet i una cullerada de farina quan sigui daurada però que no es cremi afegir la culleradeta amb el pebre vermell. Remenar-ho i abocar aigua bullent suficient per a mig cobrir la truita, tallada en el nombre de porcions que necessitem i col-locada a la cassola. Deixar fer un bull al suc.
Preparar la picada i es tira al damunt de la truita. Agafar la cassola i li fer-li un moviment rotatiu a fi que tot es barregi bé. Deixar que faci un breu xup-xup.
Notes:
o Els fesols són una classe de mongeta seca. Però de no tenir-ne es pot substituir per una altra mena.
o Aquesta truita en suc també hi ha altres variants que difereixen en els ingredients (per exemple a Ulldemolins la fan amb bacallà i espinacs), o la manera de fer la picada, i fins i tot hi ha que la fa al forn...
o Aquesta manera de fer amb la truita l'avi la feia de moltes maneres i sempre aprofitant les temporades de les hortalisses, en lloc de posar-li fesols ho feia amb carxofa, carbassó, albergínia, etc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!