Espelma de Point à la ligne.
S'acosta Tots Sants i anem engegant motors per a dolços molt dolços. Aquesta recepta pot ser la base per a fer panellets de coco, però qui ja tenim una certa edat recordarem unes muntanyetes de coco que a casa anomenàvem coquets.
Ingredients:
o 300 g de coco ratllat
o 300 g de sucre
o 3 ous
o Raspadures d'una llimona
o Làmines de pa d'àngel
Preparació:
Es barreja el coco ratllat amb els rovells d'ou, el sucre i les raspadures de llimona.
Es bat la clara dels ous a punt de neu molt fort -us podeu ajudar amb un xic de sucre-. Barrejar-ho amb l'anterior sense fer moviments circulars, ja és normal que el punt de neu baixi una mica en barrejar-ho.
Preparar una safata de forn que cobrirem amb les làmines del pa d'àngel, i amb la massa anterior moldejarem unes boletes que acabaran en forma de muntanyes, i anar-les col·locant al damunt del pà d'àngel però separades entre elles perquè amb la cocció augmenten i s'expandeixen una mica.
Col·locar la safata al forn molt calent i no cal gaire estona perquè couen ràpid, després gratinar-ho per a què agafin un color daurat.
Quan s'enretira del forn deixar refredar els coquets i un cop freds es treuen i es retalla el pa d'àngel fins quedar només com la base del coquet.
Suggeriment:
Us aconsellem prendre amb els coquets una mica de mistela, moscatell o vi ranci, que sempre acompanya bé una sobretaula.
Notes:
Els panellets de coco es poden fer fent servir la massa de panellet tradicional (que us n'insertarem una dels de pinyó -en breu- que treu el singlot...) o aquesta mateixa però donant-li la forma més tradicional de panellet, llavors no us caldrà el pa d'àngel com a base però si haureu de tenir cura de preparar la safata per a què no s'enganxin els panellets.
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!