Aquesta recepta és d’origen sefardí però no podem pensar-la com a jueva en el sentit que els aliments amb els quals treballarem no estan tractats com a kosher tal i com assenyala les normes mosaiques.
EL CORDER
Ingredients:
o Corder, 4 tallades gruixudes
o 1 cs d’oli d’oliva
o 1 cc de Maizena
o Suc de ½ llimona
o 1 cs de mel
o 100 cl de braó de carn
o Grans de ½ magrana (per decorar)
Preparació:
Saleu i unteu les peces de corder amb oli i daurar-les a la planxa per ambdós costats. Reservar-ho en una cassola de fang. Abocar el suc del corder en una cassola petita i afegir el suc de llimona i la mel, abaixar el foc i anar afegint la maizena fins disoldre-la. Abocar aquesta salsa a la cassola on heu posat les tallades de corder i donar-li uns tocs de foc viu sense deixar de barrejar.
PILAF AL SAFRÀ
Ingredients:
o 150 g d’arròs llarg (tipus basmati o gessamí)
o 1 got d’aigua (aprox.)
o 1 cs d’oli d’oliva
o ½ cc de safrà
o ½ ceba picada
o 1 cc plena de llavors de mostassa
o Canyella, ¼ de canut
o Sal
o Pebre
o 1 cs de pinyons
Preparació:
Rentar l’arròs fins que l’aigua surti neta. En una paella escalfar l’oli i sofregir la ceba fins que quedi transparent. Afegir la canyella i les llavors de la mostassa, remenar i quan crispegi afegir l’arròs i barrejar. Mullar amb l’aigua i no tocar més la preparació, deixar coure l’arròs i abans que acabi de coure’s desfer els fils de safrà al damunt de la preparació, salpebrar al gust i barrejar. Tapar la paella i deixar-lo coure a foc lent entre 3 i 5 minuts. Un cop passar aquest temps retirar-ho del foc i deixar-lo tapat per a que sui una mica l’arròs. Afegir els pinyons en cru, i ja podeu emmotllar-ho en cada plat.
PER MUNTAR EL PLAT
Al fons del plat li poseu la salseta del corder. Col·locar la tallada de corder en un costat del plat i en paral·lel el guarniment de pilaf al safrà moldejat. Tirar amb gràcia els grans de la magrana al damunt del tall de corder i pels costats.
Suggeriments:
o Us recomanem un vi extraordinari del Celler de Capçanes (DO Montsant), el Flor de Primavera, Peraj Ha’abib, el vi kosher que s’elabora per a la comunitat hebrea de no pocs països arreu del món. No és un vi econòmic però paga la pena de tastar-lo.
Notes:
cs: cullerada sopera
cc: cullerada de cafè
Carns
Cuina internacional
Curiositats
Espècies
Fruites
Gandesa
Mel
Receptes
Receptes d'hivern
Receptes de campanilla
Receptes de tardor
Segons plats
Terres de l'Ebre
Vins
Visitar
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!