


Agraïm l'aportació d'aquesta recepta a una xica molt maja de Xerta que vam coincidir a la Clotxa de Gandesa.
La Fogasseta és un plat característic de la gastronomia de Xerta, que es menja el dijous gras o llarder, en iniciar el Carnaval i que enceta l'època d'excessos abans que la senyora Quaresma ens posi a dieta severa.
Per aquestes dates és habitual el consum de la botifarra d'ou, i més coneguda que la Fogasseta, que al nostre parer se'ns presenta com a més interessant.
També cal esmentar que és l'època òptima per al consum de les carxofes i els alls tendres, ingredients claus de la Fogasseta.
En parlar de la Clotxa ja us ho vam referir, el principi és el mateix, es posa tot de fato a dins de la crosta del pa, però ni els ingredients ni l'època de l'any fa que cap de les dues menges s'assemblin.
Ingredients:
o ½ pa de pagès
o Alls tendres
o Carxofes
o Llom o salsitxes
o Ous
o Oli d'oliva
o Sal
Preparació:
Netejar bé els alls tendres i les carxofes i aprofitar aquella pert més tendra. Es sofregeixen els all tendres, les carxofes tallades a galls i el llom o les salsitxes.
Un cop sofregits els ingredients esmentats fer una truita amb tot.
Posar la truita dins de la crosta del mig pa de pagès i llest.
Suggeriments:
o Acompanyar-ho amb trago va trago ve d'un vi de la zona, que són excel·lents.
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!