El pa amb vi i sucre ha estat el berenar per excel·lència de no poques generacions. A les cases no faltava el pa i el vi, i era una manera econòmica de fer passar el cuquet de mitja tarda atès que s'aprofitava els trossos del pa que no eren del dia.
Hi ha una gran tradició de fer un entre àpats a base de pa: pa amb xocolata, pa amb el tel de la llet -acabada d'ordenyar i bullida- amb sucre, pa amb oli i sucre, pa amb olives, pa amb oli i sal, etc. (que anirem veient) però que signifiquen una manera de fer molt específica perquè s'emprava el que es tenia a mà a les cases. I un altre signe del modus oprerandi reciclador de la nostra cuina: el pa que no era del dia i començava a secar-se s'emprava també per fer sopes, no es llençava mai res.
Ingredients:
o Pa de pagès
o Vi negre (també blanc)
o Sucre
Preparació:
Es ruixa les llesques de pa amb el vi i se li espolvoreja de sucre al damunt.
Notes:
o També se'l coneix com el suca-mulla.
A la Fontcalda...
Altres receptes
Cuina catalana
Gandesa
Pa
PLAT PATRIMONIAL
Receptes
Receptes fàcils
Terra Alta
Terres de l'Ebre
Tot l'any
Vins
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!