

Ingredients:
o Api tendre
o Endívies
o Poma àcida
o Cogombres agre-dolços
o Iogurt natural sense sucre
o Oli d'oliva
o Sal
Preparació:
Netejar bé l'api i l'endívia, tallar-ho a bocins no molt petits, bastots més aviat. Fer rodanxes els cogombrets i pelar i tallar a daus la poma àcida, si cal posar-li unes gotes de llimona per a què no ennegreixi. Barrejar-ho tot.
Per fer la salsa de iogurt, es mescla el iogurt, amb el xerigot inclòs, amb un raig d'oli d'oliva i un polsim de sal, i es remena fins que quedi homogènia la salsa, que ho fa molt aviat. Mesclar amb l'amanida.
Suggeriments:
o Servir molt fresca, sola o com acompanyament d'un altre plat.
o Aquesta amanida acompanya molt bé el cochinillo nadalenc, o carns fetes a la manera del llom a la sal.
Notes:
o És una amanida molt refrescant.
o Té moltes propietats saludables: depurativa, reconstituent, astringent, etc. que aporten els diferents ingredients.
o L'api no està molt considerat en la nostra gastronomia, però aquesta recepta si no se n'abusa, per la seva personalitat aromàtica, no molesta en absolut, fins i tot a aquelles persones que l'api els fa eriçar els pèls.
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!