

Ingredients:
o Tomàquet natural triturat
o Cigrons cuits
o Julivert
o 1 ceba
o Api
o Pollastre
o 1 ou
o Farina
o Fideus de cabell d’àngel
o Oli
o Cúrcuma i/o safrà
o Sal i pebre
o Aigua
Preparació:
Posar el tomàquet, els cigrons i el pollastre en l’aigua, al foc alegre, afegir l’api, la ceba i el julivert prèviament triturats (el triturat ha de ser vast).
Salpebrar i afegir el safrà/cúrcuma i l’oli. Deixar-ho bullir durant una hora aproximadament.
En un bol posar la farina i aigua i fer una pasteta que ens servirà per espesseir la harira, anar afegint a poc a poc per a què no faci grumolls.
Foradar la clofa de l’ou i sacsejant-lo a dins de la harira.
Finalment afegir els fideus i deixar-ho bullir uns deu minuts més.
Suggeriments:
o Menjar molt calent.
o Al Marroc s’ho mengen en bols.
Notes:
o La cúrcuma és una espècie característica de les menges marroquís. Es pot trobar als mercats municipals o en grans establiments d’alimentació i/o botigues especialitzades.
o Segons la quantitat de pebre i cúrcuma la harira serà més picant -de boca-. Al Marroc la solen fer molt picant.
o Els picants de boca s’usen molt en països de climatologia càlida o tropical, el picant és un poderós refrigerant del cos: fa suar extraordinàriament durant els primers deu minuts de la seva ingesta però després es suporta millor les altes temperatures i les humitats xafogoses.
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!