Entrants freds i calents
Llegums
Receptes
Receptes de primavera
Receptes fàcils
Sopes i cremes
Tot l'any
Ingredients:
o Pèsols
o Sal
o Sucre, una cullera de cafè
o Alfàbrega fresca o congelada
o Oli, mitja tassa de cafè
o Aigua
Preparació:
El dia abans posar a macerar l’alfàbrega picada amb l’oli i deixar-ho a la nevera.
En poca quantitat d’aigua fer bullir els pèsols amb la sal (si són congelats la cullera de sucre a més a més). Cal que estiguin al dente, i que no perdin el verd tan viu que tenen.
Un cop cuits refredar-los amb aigua freda i glaçons, així tallareu la seva cocció, i reservar l’aigua de bullir.
Triturar amb el braç elèctric els pèsols i un xic d’aigua de bullir (podria quedar aigualit si es posa tota). La crema resultant passar-la pel passa-purés per eliminar les pells dels pèsols.
Amanir-ho amb l’oli aromatitzat per l’alfàbrega.
Suggeriments:
o Es pot servir fresc, tebi o calent.
o Per decorar els plats es poden fer unes brotxetes que alternin daus generosos de formatge emmental i tomàquets cirerols (xerri).
Notes:
o L’alfàbrega congelada en una coneguda cadena de congelats la tenen envasada en porcions, és còmode.
o Els pèsols us recomanem els del Maresme (també coneguts com la perla verda del Maresme) encara que la butxaca se’n ressentirà, o de collita pròpia o, en darrer lloc, congelats. L’èxit de la recepta rau en la qualitat dels pèsols que no estiguin revellits i farinosos.
Ingredients:
o Pèsols
o Sal
o Sucre, una cullera de cafè
o Alfàbrega fresca o congelada
o Oli, mitja tassa de cafè
o Aigua
Preparació:
El dia abans posar a macerar l’alfàbrega picada amb l’oli i deixar-ho a la nevera.
En poca quantitat d’aigua fer bullir els pèsols amb la sal (si són congelats la cullera de sucre a més a més). Cal que estiguin al dente, i que no perdin el verd tan viu que tenen.
Un cop cuits refredar-los amb aigua freda i glaçons, així tallareu la seva cocció, i reservar l’aigua de bullir.
Triturar amb el braç elèctric els pèsols i un xic d’aigua de bullir (podria quedar aigualit si es posa tota). La crema resultant passar-la pel passa-purés per eliminar les pells dels pèsols.
Amanir-ho amb l’oli aromatitzat per l’alfàbrega.
Suggeriments:
o Es pot servir fresc, tebi o calent.
o Per decorar els plats es poden fer unes brotxetes que alternin daus generosos de formatge emmental i tomàquets cirerols (xerri).
Notes:
o L’alfàbrega congelada en una coneguda cadena de congelats la tenen envasada en porcions, és còmode.
o Els pèsols us recomanem els del Maresme (també coneguts com la perla verda del Maresme) encara que la butxaca se’n ressentirà, o de collita pròpia o, en darrer lloc, congelats. L’èxit de la recepta rau en la qualitat dels pèsols que no estiguin revellits i farinosos.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.
Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.
Besets!