Amanida Sent Soví

20.6.08





Ingredients:
o Fulles d’espinacs nans
o Maduixes o maduixots
o Formatge parmesà
o Pinyons

Preparació:
Netejar i escórrer bé les fulles d’espinacs nans. Laminar les maduixes o maduixots i el parmesà. Passar per la paella un vist i no vist un grapat de pinyons fins que es daurin i uns altres deixar-los en cru.
Per muntar l’amanida es fa un llit amb les fulles d’espinacs i al damunt afegir les làmines de maduixa, parmesà i els pinyons torrats i crus, sense amanir.

Suggeriments:
Servir juntament amb diferents opcions per amanir al gust: sal gruixuda, oli d’oliva verge (Denominació d'Origen Protegida Terra Alta o el 'Castillo de Tabernas' -Almeria) o bé oli aromatitzat amb alfàbrega, vinagre de chardonnay i/o balsàmic, una vinagreta molt suau, llimona, una salseta oriental molt lleugera...

Notes:
o Ja que els espinacs es menjaran crus val la pena que aquests siguin nans, frescos i tendres. Si dels nans no se’n disposen cal fer tria de les fulles més petites i tendrals. Aquesta amanida amb espinacs revellits la veritat és que resulta anguniosa, no només a la vista sinó que també al paladar ja que amargueja. El luxe seria disposar d’espinacs d’un hort propi o procurar-nos de ser-ne servits.
o És un luxe tenir a l’abast els maduixots de Sant Pol de Mar i de la Vallalta.
o No és una amanida per als reticents a provar coses noves, però qui s’arrisca en resulta molt sorprès.
o Jugar amb els pinyons torrats/crus té el seu què.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design